Senaste inläggen

Av Annika Westerlund - 25 februari 2012 19:52

I torsdags eftermiddag börjarde jag känna mig lite hängig och igår var förkylningen ett faktum. Så mycket hundprommisar har det inte blivit, men Indy har fått lite lydnadsträning och Pelle o jag har pysslat lite på tomten. I morgon är det tävling i Botkyrka, hoppas på en bra tävling med fina betyg!

ANNONS
Av Annika Westerlund - 24 februari 2012 14:58

Igår kväll träffade vi mag- och tarmspecialisten, Eleonor Fredler på Södra Djurkliniken (Kungens Kurva). Hon hade bara glädjande besked. Hon ser inget hinder i att få Diesel helt symtomfri, slippa medicinera men dock behöva specialmat och extra fibertillägg (bulkmedel) och äta fyra gånger om dagen. Hon lovade (märk att hon verkligen lovade) att vi skull kunna börja tävla igen.

Hon tror att Diesels problem är gamla och att magkatarren är en sekundär del i hans sjukdomsbild. Hon tror att huvudorsaken är foderallergi (kanske redan från det att han var valp) som har gett honom en inflammation i grovtarmen som sen har spridits sig.

Som det är nu har han en inflammation i hela tarmsystemet. Processen att få honom symtomfri kommer ta tid då vi bara kan göra en förändring i taget. Vi ska nu byta bulkmedel från Visiblin till pelleterade morötter och han ska ha mat fyra gånger istället för fem. Första målet direkt vi går upp och sista målet innan vi släcker för natten.

Så småning om ska vi byta foder till ett allergifoder, ge två tabletter med Omeprazol en gång om dagen istället för en tablett två gånger dagligen. Detta för att vi ska kunna ta bort en tablett i framtiden. Sen ska jag alltid ha Flagyl hemma (antibiotika för magen) som jag ska sätta in så fort han får diarré, kräks eller liknade. Hon har mer saker som hon tänker vill göra, men det var det här vi gick genom igår.

Jag är sååååå lättad!!! Jag ska få tillbaka min hund!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Och jag är mycket irriterad på att vi inte sökt oss vidare tidigare eller varför min veterinär inte har skickat oss vidare tidigare. Men nu ska vi inte älta!!

Jag är mycket lycklig och har inge lust att skriva mer. Nu ska jag ut och busa med min hund!!!

ANNONS
Av Annika Westerlund - 23 februari 2012 13:29

Jag vill börja med at tacka alla min underbara vänner och er fantastiska kommentarer!!!! Jag är så glad över att ni finns och att ni säger vad ni tycker!! Det ger mig nya synvinklar och tankar hela tiden!   

Jag har nu klurat ut ett system, så jag lätt kan hålla reda på hur D mår.

Jag betygsätter varje dag med en skala från 1-5, då 5 är mycket bra och 1 mycket dåligt.

De nätter han behöver gå ut skriver jag "natt"

"Kräkts" om han har gjort det

"Anfall" sen en 1-5 om han har slickat, svalt eller liknade hysteriskt och 1=lätt och en 5 = mycket kraftigt.

Sen har jag tagit det tråkiga beslutet att det är munkrog på nu när han är ute på tomten. På detta sätt finns det ingen risk att han får i sig något som kan störa hans mage. Eftersom han hade munkorg på sig som valp (pga att han åt sten, grus osv,) så försökte han bara få av sig den någon minut och sen accepterade han den och busade med Indy som vanligt. Skönt!

Jag får inte mycket vettigt gjort dessa dagar. Sitter mycket framför datorn och letar information eller sitter bara och funderar. Svårt att fokusera på tävlingen på söndag och träningen inför den. Men nu sover Pelle, så jag ska ta mig i kragen och gå ut på vändplanen och träna genom programmet.

Av Annika Westerlund - 23 februari 2012 08:19

Igår eftermiddag ringde veterinären. Min ordinarie veterinär, Marita Asp-Tauni, jobbar i Göteborg i två månader framöver, så det var Åsa-Marie Adler som ringde. Hon är också internmedicinare precis som Marita.

Hon sa att när hon läser genom hans journal så tror hon att problemet inte bara sitter i magsäcken utan även i tarmen. I vilken utsträckning är svårt att bedömma, utan då måste man gå ner med gastroskopi igen. Vi sätter in Salazopyrin igen (antiinflammatoriskt och antibakteriell) och bokar ett återbesök om två veckor. Hon trodde att han kommer att behöva äta sina mediciner, bulkmedel och fem mål mat om dagen i resten av sitt liv. På frågan om det är ett värdigt liv fick jag ett "politikersvar"; Det är svårt att avgöra, om du tycker att han fungerar och mår bra med behandlingen så är det kanske det. En hund med hans problem är svår att få symtomfri då minsta lilla gör att han får ett nytt skov, mao jag känner mig inte ett dugg klokare....

Ikväll ska vi till en ny veterinär på Södra Djurkliniken som heter Eleonor Fredler. Hon är mag och tarmspecialist på hund och katt. Har bl a studerat utomlands och verkar vara mycket insatt i ämnet. Jag hoppas nu på att hon har en bättre behandling som gör honom symtomfri. För med den behandlingen som han har stått på förut och ska ha igen (Omeprazol en tab morgon och kväll, en tab Salazopyrin om dagen, fem mål mat/dag och bulkmedel) har han bara varit symtomfri en till två veckor i taget och det tycker jag inte är okej. Jag anser inte att det är rätt mot honom!! Att vara sjuk med någon/några veckors mellanrum, inte kunna få aktiveras fullt ut, tycker inte jag är rättvis mot en hund med hans aktiveringsbehov. Känns jätte jobbigt att skriva...

Samtidigt kan man inte låta bli att tänka på alla människor som har liknade problem. Det är ju inga som avlivar dem... Men den stor skillnaden är att de kan prata. De kan säga till: nu börjar jag må dåligt, nu behöver jag vila och mer medicin osv. Det gör ju att de fungerar hyfsat bra i vardagen. Usch, det är så himla svårt att avgöra om jag tänker rätt!!!

Nu får vi hålla tummarna för att Eleonor har någon bra behandling som gör att vi får behålla vår underbara älskade schäfer!!! Jag älskar honom så!! Jag vill inte förlora honom!!!

Av Annika Westerlund - 22 februari 2012 00:54

Att det ska vara så svårt att inse ett faktum!! Jag måste vara världsmästare på att stoppa huvudet i sanden och skylla på den ena saken efter den andra. När jag klockan 23.50 blir väckt för den femte natten på en vecka, erkänner jag för mig själv att han är dålig igen.Det är nu ca fyra veckor sen vi slutade med den ena medicinen, den som är antiinflammatorisk som t ex personer med Croons sjukdom får. Han har haft några riktiga magkatarrsanfall, men jag har hela tiden hittat på bra ursäkter till varför de har uppstått. Han har även haft en ny konstig grej som jag inte vet vad det beror på. Han blir iskall så han skakar. Ja ja, tänker man, han har väl blivit kall men de gånger det har hänt har det inte varit särskilt kallt ute och han har inte varit stilla ute. Mycket märkligt att se honom rulla ihop sig som en boll och acceptera att bli insvept i filtar.Veckan som gått nu har han ätit avföring, varit låg, dragit sig undan och behövt gå ut på natten för att bajsa... Diarré har han inte, men han har inte fast avföring heller. Bulkmedlet han får tillsammans med sin mat gör nog att han inte får diarré.Imorgon får jag ringa min veterinär igen... Men jag kan inte låta bli att tänka tråkiga tankar... Hur länge ska man hålla på att behandla? Är detta snällt mot Diesel? Är det dags att ta farväl? Mina vänner, vad tycker ni? Hur länge ska man hålla på? Han blir ju aldrig ens helt symtomfri, trots två olika mediciner, bulkmedel och mat fem gånger om dagen. Tårarna rinner när jag skriver detta... Hoppas John Blund kommer snart, men jag tvivlar... Det blir nog ingen mer sömn i natt..

Av Annika Westerlund - 20 februari 2012 08:45

Jag är otroligt nöjd med denna kurs!! Den har verkligen allt vi behöver just nu, upplägg och planeringstänk, hur ser det ut på ett SM, detaljer man måste tänka på osv. Vi är ett bra gäng som har roligt ihop och jobbar bra tillsammans. Det är mycket teori, men också praktik där jag får chans att bli kommenderad av människor som Indy inte känner.

I fredags fick jag t ex fram tokerierna i fjärren från förra tävlingen. Ja, inte behovet av ett DK i nedläggandet, men framflytten och kunde då fela det. När vi gjorde om gjorde han rätt!!!!!!  

Fick även en del intressanta grejer när vi skulle göra rutan. När han stog vi konen och väntade på att få nästa kommando fick han för sig att han skulle vända sig om och nosa lite i snöhögen bakom honom. Yes!! Jag älskar när sånt händer på träning!! Felade och gjorde om och då blev det klockrent!!!

Dessutom gjorde han en sak som jag blev super nöjd med. Han tog mitt kommando och riktning till rutan efter (andra) konskicket. Det syntes att han inte riktigt såg rutan, men fortsatte i rätt rikting och fick sen syn på rutan. Underbart!!! Jag är så himla nöjd!!

Vi tittade även på hopp apporten. Indy har ju ett något tveksamt gripande och lite sämre fart in än ut till apporten. Fick ett riktig bra övning på snabbare gripande. Man leker upp aktivitetsnivån med kamplek. När hunden släpper kampisen (vilket Indy gör ibland, har inte så hög kamplust) slänger man iväg apporten. Hunden springer då iväg och griper apporten och direkt hunden har gripit och börjat vända sig mot föraren belönar man och kampar vidare. Man gör den lek en stund med 2-3 gripanden. Indy svarade super fint på denna lek!! Ska göra den med både metall, trä och vittringspinnarna.

Sen fick jag tips om en vidareutveckling av att sitta vid sidan och hålla i apporten trots att föraren drar lite lätt i den, nämligen att göra samma sak när hunden är i rörelse. Ska bli jätte kul att prova dessa två övningar idag på träningen!!!

Vi tittade även på fria följet och för att få vårt ff att se ännu mer harmoniskt ut måste jag mjuka up p svängarna lite. Eftersom Indy är så kvick i sina rörelser ser det lite ryckigt ut och ska jag göra svängen något mjukare, men utan att det blir en böj. Vi provade det och resultatet blev mycket bättre. Ska öva det idag, både genom att torrgå själv och gå tillsammans med Indy.

Vi tittade även på zetat (stå, sitt, ligg under marsch). Anne tyckte det såg mycket bra ut, men han ställer sig och lägger sig snett. Det kan tydligen ge en pinnes avdrag per rörelse. Anne trodde det var lätt fixat med hjälp av belöningsplacering/avståndsbelöning. Man lägger ut bollen ca två meter från sträckan ungefär där man kommer ställa/lägga hunden. Dragningen blir då stor och hunden blir automatiskt rak. Om man väljer att belöna med att kasta bollen ska man alltid kasta snett bakåt till vänster, så bollen hamnar på hundens utsida (vänstra sida).

Man kan även bryta och börja om de gånger han ställer sig/lägger sig snett, men eftersom jag fortfarande kämpar med kommandokontroll och bryter när han gör fel i det läget kan jag inte börja bryta för detta också. Indy skulle bli förvirrad och inte veta vad det är han gör för fel.

Läxor till nästa gång 16/3:

Mjuka svängar i FF

Bättre gripande och apportgrepp

Raka lägganden och ställanden under marsch

Fundera och skriva ner svar på dessa frågor:

Vad styr din prestation och motivation till att träna/tävla?

Vad behöver jag träna på enligt mig själv och vad tycker mina träningskamrater jag behöver träna på?

(Både långsiktigt och till nästa träningsträff)

Vad behöver min hund träna på enligt mig själv och vad tycker mina träningskamrater??

(Både långsiktigt och till nästa träningsträff)

Mitt mål till nästa kurstillfälle?


SÅÅÅ mina kära träningskamrater!!! Hjälp mig nu att svara på de två frågorna som är markerade med fetstil. Jag behöver er hjälp!!!!!!!!!!!


Idag blir det träning hemma på vändplanen. Jag tror det blir svårt att träna på Nacka eller Värmdö med tanke på att det var tö igår och kallt i natt. Nu börjar det bli svårt att kunna träna som vanligt pga snön. Det är på G med en plogning av planerna på Nacka, hoppas det blir snart!!!


I lördags hade Nacka BK lydnadstävling i Velamsunds ridhus, klass 1 och 3. Jag är mycket nöjd med arrangemanget och min egen prestation som tävlingsledare för trean. Gjorde dock två fel. Tänkte elit när jag ställde upp ekipagen för sitt i grupp och fick be dem backa några meter och sen glömde jag be den sista tävlande att vända sig om när jag fått vittringspinnen. Men det verkar som ingen tog illa upp och jag känner mig nöjd! Hörde bara positiva saker från de tävlande, så jag hoppas alla var nöjda!!


Nu är det bara en vecka kvar tills vi börjar inskolningen hos dagmamman. Det ska bli så spännade!! Vi börjar den en vecka tidigare än beräknat, för Gunilla (dagmamman) tyckte det skulle bli smidigare då de inte har några speciella aktiviteter under sportlovet. Sen får vi en vecka extra om något skulle hända, t ex vi blir sjuka. Flyter allt på får jag en bonusvecka innan jag börjar jobba med massa egentid på dagarna. Han kommer i så fall vara hos dagmamman mellan 9 till 14-15. Då hinner jag uträtta en massa ärenden som ska fixas innan jag börjar jobba och kanske... lite bara... hundträning   . Dagmamman skrev det till och med i mailet...   Annas dotter Jennifer hade Gunilla som dagmamma förut, så hon är van vid hundtränade mammmor!!   

Jag känner verkligen att det är dags för Pelle att börja hos dagmamman. Jag är så dålig på att hitta på simulerande saker åt honom på dagarna och känner ofta att jag inte räcker till. Vi har börjat vara ute ganska mycket när vädret tillåter (han blir fort kall om händerna, trots tjocka vantar) och naturligtvis öppna förskolan på tisdagar som han ÄLSKAR. Nä, han behöver verkligen umgås mer med andra barn och det ska bli skönt att få hjälp med "aktivieringen".

I söndags var Pelle och jag ute på tomten i nästan två timmar. Vi skottade bort all snö från verandan och plockade hundbajsar (ja, det fick han inte hjälpa till med bara titta på). Pelle hade galonkläder från topp till tå, så jag blev mycket förvånad när han i alla fall var iskall om fingrarna när vi kom in. Det visade sig då att galonvantarna inte var helt vattentäta!!!  Hur kan man sälja galonvantar som inte är vattentäta!!!???? Nä, nya måste införskaffas!! Är det någon av mina läsare som vet några bra?? Märke och/eller handlingställe??


Nä, nu ska jag bygga lite lego med Pelle!! 


Av Annika Westerlund - 14 februari 2012 15:29

Jag har alltid vallat uppletande korridoren när jag tränar. Jag har inte tänkt så mycket på Diesels sökteknink utan bara tränat på. Nu när det är snö syns det mycket tydligare hur Diesel jobbar. Han söker inte!!! 

Han springer runt i vallningsspåren och råkar på detta sätt snubbla över dofterna från uppletandeföremålen, mycket tidsineffektivt!!

Nu har jag under tre träningstillfällen inte vallat. De två första tillfällena gick jag snett genom "rutan" och kastade ut föremålen.

Första gången gick inte särskilt bra. Han sprang fram o tillbaka i mitt spår och hittade inget. Till slut kom han in tom.....  Försökte skicka ut honom igen, men han fastnade bara i mitt närområde och såg ut som ett frågetecken. Jag band upp honom och gick en sväng i rutan, men inte så jag passerade föremålen närmre än 5-6 m.

Skickade igen och dåligt resultat. Gick med ut i rutan och tjatade ut honom, bingo han hittade ett av föremålen. Massa belöning och så plockade jag själv in de andra två.

Andra gången la jag ut föremålen på samma sätt. Nu gick han inte iväg alls, men när jag tjatade ut honom hittade han till slut alla tre föremålen. Givetvis fick han massa beröm!!!!

Idag var på Värmdö och tränade. Ville ha ett nytt ställe så han fick nya intryck. Denna gång hade jag små dummies (sånna man använder när man tränar retrieverjakt) som jag slängde ut genom att gå in en bit i rutan på två ställen. De har ett litet snöre fäst i sig, så det går att slänga dem längre än när man kastar som vanligt. Nu ramlade poletten ner!!!!    Gjorde dock ett fel, jag la dem på en liten för stor yta så han fick inte belöning lätt så fort han gick ut och jobbade fint. Idag undersökte han bara spåren vid två tillfällen per spår, yes!!

Nästa gång ska jag gå i ut med ena kanten på den tänkta rutan och kasta dummiesarna så långt ifrån mig jag bara kan, men på en mindre yta, men utmed hela kanten om ni förstår vad jag menar. Dvs så dummiesarna kommer både nära och långt ut i rutan. När han sen klarar detta sätt bra kan man göra ytan större och gå ut med båda kanterna. Nästa steg blir att även gå i bakkant på rutan och sen även på ett ställe mitt i rutan.

När jag känner att detta fungerar klockrent och att han SÖKER istället för att grejar med spåren, då är det dags att börja valla. Det bästa är om någon annan person gör det och att man vallar mycket noga, sen kanske jag kan börja valla själv igen.

Konstigt egentligen! Man tror att hunden har förstått vad han ska göra och så ändras förutsättningarna och då upptäcker man att så var inte fallet alls!!


Indy fick skick till rutan med störande koner och även apporteringsdirigering med störande "kinahattar" (de man använder till zetat). Rutan var inga problem, men apporteringdirigeringen fick han lite problem med som han löste fint fint tillslut. Tränade de andra momenten också, med betoning på helhet! I morgon tror jag det blir vilodag och på torsdag ska vi träna kejdor.

Diesel blir det ännu mer uppletande och fortsätter träna på avståndssökbelöning, framåtsändande, framförgående, kryp och fot precis som vi gjorde idag. Det går riktigt bra med lydnaden!!

Av Annika Westerlund - 12 februari 2012 08:50

Det är verkligen intensiva veckor nu. Jag får ligga i för att hinna träna Indy och Diesel, gå på öppna förskolan med Pelle, fixa allt med bruks o lydnadssektorn på Nacka BK och se till att allt rullar på hemma. Det gör att jag inte har tid att träffa och träna med alla mina vänner. Jag hoppas ni förstår ni som inte har sett mig på ett tag!! Ni finns i mina tankar och i mitt dåliga samvete!!!

Jag har äntligen kommit igång med öppna förskolan igen och Pelle ÄLSKAR det!! På sångstunden i tisdags stog han ensam mitt i ringen och showade loss järnet!!! Han är för underbar!! Nu ska jag verkligen se till att komma iväg varje tisdag!!

Pelle utvecklas i en rasande fart nu. Han springer, pratar på sitt eget språk och börjar visa vad han vill genom att peka och visa. Det är väldigt kul!! Nu är det inte många veckor kvar tills vi börjar inskolningen hos dagmamman. Jag känner verkligen att det är dags. Han får inte tillräckligt med stimulans här hemma längre. Det innebär ju även att jag måste börja jobba...... Det är med blandade känslor... Det ska bli jätte kul att komma tillbaka och jobba, men det innebär även att min tid med hundarna kommer minska KRAFTIGT!!!!

Jag kommer visserligen bara jobba 75%, så vi kommer kunna fortsätta att gå våra morgonprommisar, men träningspasset mitt på dagen kommer att försvinna. Planen är att ta sig iväg två kvällar i veckan efter jobbet och en dag per helg. Sen har jag ju möjligheten att träna här hemma när jag lagt Pelle. MEN jag kommer verkligen sakna mina dagar som jag har nu!!


Träningen den här veckan har gått strålande. Diesel och jag har tränat uppletande och även lite lydnad i form av fotgående, kryp, framförgående, framåtsändande och hopp över hinder. Jag har lagt om lite belöningar. Bl a har jag börjat med avståndsbelöning. Ja, det har vi haft förut, men nu ligger lekisen så han måste söka efter den. Jag tror på den formen av avståndsbelöning där han även måste jobba för att hitta lekisen. Då blir det inte bara en massa stresshöjande jakt och gripande. Om jag inte har avståndsbelöning så ger jag honom lekisen = ingen jakt, och så får han springa runt med den en stund = blåsa ur. Det känns bra nu, men det är för tidigt att göra en utvärdering än.

Indys träning har gått framåt, men också känner jag att vi har stannat upp lite. Jag måste nu gå in med ännu mer svårigheter och diverse störningar. Jag behöver även träna mer kedjor än jag gör idag. Skärpning med andra ord!!

Jag fick en så underbar bild från träningstävlingen i Velamsund den 5/2 på Indy i sitt-i-gruppmomentet. Det är Christian Svenssson som har fotat. Här kommer den:


 


Nu till tävlingen igår. Resan dit tog 2.5 timmar och gps lurade in oss på smala vägar med dåligt vinterunderhåll. Stundvis gick det bara att köra i 30 km/h, mycket nervknipande, men vi kom fram i tid ca en 20 min innan samling.

Jag fick startnummer 5 av 8, något jag blev nöjd med. Då skulle jag hinna titta på minst tre ekipage och dessutom värma upp.

Gruppmomenten gick mycket bra!! Indy hade ett litet tassflytt i platssittningen som inte domaren såg (tack för det!!) och i platsliggningen låg han blickstilla.   

Betyg i gruppmomenten 10 o 10

Fritt följ- Han var mycket fin på värmningen och det visade sig i fria följet. Domarkommentaren: Sitter aningen snett ibland. Betyg 9.5

 


 

 

Zetat- Jag hoppades att momentet skulle gå vägen. Jag lyckades att verkligen ha super fokus och vi satte alla skiftena. Yes!!! Bra betalt fick vi också!! Betyg 10   

 


 

Inkallning m ställ o lägg- Dagens första besvikelse. Han brukar alltid sätta inkallningen klockrent, men av någon anledning blev ställandet långsamt... Domarkommentar: går lite långt på stå, bra ligg, bra tempo.

Dags att lägg ner med energi på detta moment igen... Betyg 8.5

 


 

Rutan- Skicket från konen till rutan var svårt, men det var lika för alla så det var bara att köra. Som ni ser på videon var det en kon och en "kinahatt" på vägen och Indy sprang till båda. Jag är dock väldigt nöjd med domarens bedömning och framför allt Indys vilja att fortsätta jobba!! Domarkommentar: Bra konskick, två extra kommenderingar till rutan. Betyg 8

 


 

Apportingsdirigering- Sååå himla nöjd!! Han satte den!!!   Betyg 10

 


 

Hopp apport- Jag är väl inte helt nöjd, han tog två travsteg efter gripandet, men domaren var nöjd. Betyg 10

 


 

Vittringen- Jätte nöjd!! Underbar fokus och attityd!! Domarkommentar: Omtag Betyg 9

 


 

Fjärren- Här är jag lite sur på mig själv. Det blev en ganska lång väntan och vi ställde upp för tidigt och jag blev passiv. Jag skulle ha pratat lite med honom så han behöll fokus. Han började istället titta en massa på TL och då blev det dubbelkommando i nedläggandet.  Sen fick vi en okoncentrerad fjärr med framflytt... Dags att börja kedjeträna mer, då fjärren är kanon när jag gör den enskilt! Domarkommentar: DK ned, går fram mycket. Betyg 6.5

 


 


Jag är sjukt nöjd med attityd, fokus (bortsett från slutet) och vårt samarbete. Trist att både jag och Indy tappade fokus på sista momentet.... Det som känns så himla bra nu är att allt sitter. Det ska bara till mer störningträning så kommer de riktigt höga resultaten.

Igår fick vi 287.5 p. Den poängen kan räcka till att SM-kvala på, men då måste jag sätta runt 300 p på resterande. Vi har tre tävlingar kvar och det är de tre bästa resultaten som räknas. Det är bara hoppas på att vi har en uppåtgående spiral och att vi får vara friska båda två, så kan det gå vägen. Mycket spännade är det!!

Det hände en sak på tävlingen som var lite märklig och som jag inte kan förklara. När vi satte zetat började jag få segerkänsla. Inget konstigt med det, men sen började jag skaka i kroppen. När jag tog emot vittringspinnen var jag så skakis så jag hade svårt att skriva mitt startnummer på pinnen. Jag kan inte säga att det var nervositet... det kändes med som en super laddning.

Ni som läser detta; Kan det ha varit adrenalinpåslag?? Blir man skakis av det??? Det var ganska obehagligt, men så fort jag fick göra mina moment så glömde jag det. Mycket konstig känsla!! Jag har varit så skakis en gång förut och det var när jag hade svårt att andas och tog en massa bricanyl. Min koncetration och fokus blev inte påverkad, förutom inför sista momentet fjärren. Jag skulle verkligen vilja veta vad som hände i min kropp och hoppas på att jag kan göra något så det inte händer igen. Om ni vet något eller har någon idé dela gärna med er!!!

Presentation

Barvatorp's Mr Diesel "Diesel"

Född 20071104  

u. Barvatorp's Etzy

e. Earo av Midälvaland

 

Länk till hans tävlingar i hunddata. 

Korad 415 p

Uppflyttad högre klass spår

2:a pris Lydnadsklass Elit

Hackihäls Indiana Jones "Indy"

Född 101024

u. Kullaholm's Edla

e. Delfleet Hawk

 

Länk till hans tävlingar i hunddata.

Länk till info om honom i SBK-tävling. 

20120310 SELCH

20120511 1:a NKL B-Jaktprov

Sammanfattande kritik:

"En samarbetsvillig trevlig hund som uppvisar stor arbetslust och presterar ett arbete till stor belåtenhet."

 

 

Kurser med mig som instruktör

Lydnadskurs på Ryegate's Kennel i Eskilstuna

 

Pris: 1700 kr 

4 x 4 timmar

11/8   kl 10-15

26/8  kl 10-15

2/9    kl 10-15

30/9  kl 10-15

 

Kurs från lydnadklass 1-elit alt. brukslydnaden appell-elit. Jag hjälper er med de moment som krisar.

OBS!!!! Det finns en plats kvar om det är någon som är intresserad!!

                                                    

"Att lyckas på tävling"
 
13/10 09:00 - 16:00
20/10 09:00 - 16:00

Kursavgift: 1 000 kr
Teoretisk kurs, vi går genom vad som är viktigt att tänka på när man ska tävla förutom att kunna momenten. T ex förberedelser- mentala och fysiska, träningsupplägg för tävling, bedömningar av momenten och andra saker som är bra att veta. Kursen vänder sig främst till de som redan tävlar eller är på gång att tävla.
Priset inkluderar lunch båda dagarna.
Max antal deltagare: 20

Anmälan görs på Nacka BK's hemsida

Privatlektioner

400 kr/45 min på Nacka BK

300 kr/45 min + milersättning 20kr/mil på annan plats

 

Kurser vi ska gå

28/9 Sökkurs för Frida Wallén gång 1/2 med Diesel

19/10 Sökkurs för Frida Wallén gång 2/2 med Diesel

Diesels kommande tävlingar

9/9 Lägre sök Waxholms BK

Indys kommande tävlingar

Följande B-jaktprov i öppenklass är vi anmälda till, vi får se vilka vi kommer med på...

 

21/7 Örebro

18/8 Sala

25/8 Hallstavik

25/8 Laxå

30/8 Mjölby

30/8 Värmdö

8/9   Eskilstuna

15/9 Enköping

29/9 Stjärnhov

 

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annikas funderingar med Blogkeen
Följ Annikas funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se