Direktlänk till inlägg 30 maj 2012

Jakträning igår och vab idag

Av Annika Westerlund - 30 maj 2012 20:12

Igår träffade jag Sofia med Lexus och Karin med Miso vid Hålludden på Värmdö. Fokus låg på vattenarbete denna gång. Vi träna i en jättefin vik med lite näckrosblad. Sofia skulle agera vår kastare idag och det skötte hon med bravur!!

Indy fick börja med tre linjetag på vatten som gick hyfsat. Jag måste nog träna mer på blankvatten med ljusa synliga dummiesar, så jag får in en bättre rakhet. Han löste alla dirigeringarna, men han lyssnar inte så bra på stoppsignalen. Det behöver lägga lite mer jobb på! Sen fick Miso träna lite. Indy fick då sitta passiv ganska nära och titta på, inga problem!

Därefter blev det dubbelmarkeringar på vatten som jag är väldigt nöjd med! Han har aldrig tränat dubbelmarkeringar på vatten förut. De var ganska enkla, men på ett hyfsat lång avstånd. Bra känsla!

Den blev en effektiv träning, så vi hann med ett gäng dubbelmarkeringar på land också. Han jobbade jättefint, markerade bra! Vid ett tillfälle fick Miso och Indy hämta en varsin av dubblarna och det var inga problem. Skönt!!

Den sista dubbeln blev lite strulig. Han gav upp fort när han skulle hämta nummer två och gick tillbaka till det första området. Jag valde att kalla in och skicka om. När han var ungefär rätt la jag på en närsökssignal och då hittade han den. Kanon!! Två flugor i en smäll, både lära sig att vara kvar i rätt område + extra nötning av närsökssignalen. Jag tror att anledningen till att det blev strul är att han var trött och att dummien hamnade svårt där det var trixigt med vittringen.

Hur som helst är jag väldigt nöjd med hela passet!! Tack Sofia för de bra kasten och tack Karin för att vi kunde jobba i par, precis vad jag behöver träna på!!


I morse när Pelle vaknade kändes han varm och mycket riktigt 38.1 i feber. Han började hosta o snora igår, så jag var lite förberedd på att det kunde bli så. Själv känner jag mig lite sliten och är svullen i lymfkötlarna på halsen, så jag är nog lite drabbad av samma virus. Det gjorde att det var rätt skönt att ta det lite lugnt idag!

Efter frukost softade vi lite och tittade på morgonnyheterna, sen blev det lite konditionsträning av hundarna. Vi tog en rejäl cykeltur (ca 7 km) och hundarna sprang på fint. Jag är lite orolig fortfarande för deras tunna trampdynor. Men det verkar som jag i alla fall kan cykla en gång i veckan, om jag håller mig i skogen på de övriga prommisarna under veckan. Pelle gillar våra cykelturer, speciellt när vi kör på i lite högre tempo!

Pelle hade fortfarande feber nu på kvällen, så vi blir hemma i morgon med. Då tänkte jag att vi tar bilen till Nacka Golfklubb och tar en prommis i skogen där. Pelle får sitta i sin rygga som vanligt, det gillar han. Han sitter och sjunger, pratar (jag förstår inte ett enda ord) och pillar mig i håret. Det känns bra att han inte har några problem med att åka ryggsäck, för nu är det inte många veckor kvar tills vi åker till vår stuga i Funäsdalen. Då blir det massa ryggsäcksåka av. Vi brukar gå mellan 5-1.5 mil om dagen, olika turer på fjället. Det är underbart och jag längtar!!!


I morgon när Pelle sover middag tänkte jag träna lite linjetag med Indy i skogen bakom huset och sen på kvällen ska syrran hjälpa mig att träna skallmarkeringar, budföring och uppletande med Diesel. Därefter styr vi kosan mot Solna-Sundbybergs BK för distriktsmöte om tävlingarna 2013. Det ser jag väl inte riktigt framemot, men det är ju sånt som måste göras. Nu ska jag lägga mig och glo på dumburken lite!

God Kväll!!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sofia o Lexus

30 maj 2012 22:18

Kul att läsa att du blev nöjd med träningen. Vi hade så trevligt och det gav mersmak. Kram

Annika Westerlund

31 maj 2012 11:55

Vad bra!!! Det är så vi vill ha det!!

 
Ingen bild

Susan

30 maj 2012 23:14

Hoppas lilla Pelle blir frisk snart. Låter så mysigt när han sitter och sjunger och pillar dig i håret medans du bär :))

Annika Westerlund

31 maj 2012 11:55

Det är mysigt!! :)

 
Lindha

Lindha

31 maj 2012 06:22

Elände med att vara dålig, hoppas ni blir friska fort!!
Se till att välja några bra tävlingar inför nästa år :)

http://vildarna.bloggplatsen.se

Annika Westerlund

31 maj 2012 11:57

Ja, det vi har på förslag faller nog dig i smaken. Sök alla klasser både på våren och hösten. :) Sen blir det nog en hel del rallylydnad, men jag är inte med i den sektorn så jag har inte superkoll. Kram

 
Anna,  Faquera & Axxa

Anna, Faquera & Axxa

31 maj 2012 13:13

Härligt att åka iväg till stugan!!
Själv lindade jag in Jennifer i filtar och gick ut på promenad - 15 kg plus packning (sparkcykel, vatten, dockor och annat) blir tungt att skjuta på i uppförsbackarna, jag är inte riktigt van längre... ;)
Mellanlandade på olika lekplatser så hon skulle få leka lite, härligt! Jag måste erkänna att jag numera gillar att vabba! :D

http://www.rackartyg.net

Annika Westerlund

31 maj 2012 23:21

Ja, det är helt ok att vabba när de inte är super dåliga! :D

 
Ingen bild

Annica

14 juni 2012 09:00

Spännande kursa imorgon, vill veta ALLT sen :) Ha det bäst, Annica

Annika Westerlund

14 juni 2012 11:38

Rapport kommer! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika Westerlund - 3 augusti 2012 20:59

Jag har alltid varit så nöjd med denna bloggplats framtill för ca 1 månad sen. Då helt plötsligt försvann min header, mina typsnitt och min färger. Hur jag än gjorde gick det inte att få tillbaka dessa. Det gick inte att ändra något alls!!!!!!!!!!!!!...

Av Annika Westerlund - 14 juli 2012 18:21

Igår styrde vi kosan mot Djupdalsvallen och gruvturen. En tur som går i omväxlande mycket vacker fjällnatur och efter ungefär hälften av turen passerar man koppar och järnmalmsbrotten från 1700-talet och även de små stugor de bodde i. Turen är ca 7 k...

Av Annika Westerlund - 12 juli 2012 19:13

Ikväll gick jag ut och kastade en dubbel på ca 35 meters avstånd på "linje" gick tillbaka och skickade. Den gick bra! Gjorde några dirigeringar (som gick utmärkt) och kastade sen en ny dubbel förbi det gamla området, men en lättare som han är van ...

Av Annika Westerlund - 11 juli 2012 07:38

Det var inget vidare väder i söndags, 8 grader och lätt regn, men vi valde att ge oss ut i alla fall. Hamrafjället stog på tur, ca 9 km, 350 m höjdskillnad. Turen inleds med en brant stigning ut med Anderssjöfallet, totalt 300 trappsteg och sen forts...

Av Annika Westerlund - 8 juli 2012 22:02

I fredags eftermiddag vid halv femtiden var bilen packad och vi begav oss iväg mot Härjedalen och vår lilla stuga i Funäsdalen. Tanken var att om vi åkte vid den tiden kunde Pelle sova i bilen större delen av sträckan, då jag var orolig för hur han s...

Presentation

Barvatorp's Mr Diesel "Diesel"

Född 20071104  

u. Barvatorp's Etzy

e. Earo av Midälvaland

 

Länk till hans tävlingar i hunddata. 

Korad 415 p

Uppflyttad högre klass spår

2:a pris Lydnadsklass Elit

Hackihäls Indiana Jones "Indy"

Född 101024

u. Kullaholm's Edla

e. Delfleet Hawk

 

Länk till hans tävlingar i hunddata.

Länk till info om honom i SBK-tävling. 

20120310 SELCH

20120511 1:a NKL B-Jaktprov

Sammanfattande kritik:

"En samarbetsvillig trevlig hund som uppvisar stor arbetslust och presterar ett arbete till stor belåtenhet."

 

 

Kurser med mig som instruktör

Lydnadskurs på Ryegate's Kennel i Eskilstuna

 

Pris: 1700 kr 

4 x 4 timmar

11/8   kl 10-15

26/8  kl 10-15

2/9    kl 10-15

30/9  kl 10-15

 

Kurs från lydnadklass 1-elit alt. brukslydnaden appell-elit. Jag hjälper er med de moment som krisar.

OBS!!!! Det finns en plats kvar om det är någon som är intresserad!!

                                                    

"Att lyckas på tävling"
 
13/10 09:00 - 16:00
20/10 09:00 - 16:00

Kursavgift: 1 000 kr
Teoretisk kurs, vi går genom vad som är viktigt att tänka på när man ska tävla förutom att kunna momenten. T ex förberedelser- mentala och fysiska, träningsupplägg för tävling, bedömningar av momenten och andra saker som är bra att veta. Kursen vänder sig främst till de som redan tävlar eller är på gång att tävla.
Priset inkluderar lunch båda dagarna.
Max antal deltagare: 20

Anmälan görs på Nacka BK's hemsida

Privatlektioner

400 kr/45 min på Nacka BK

300 kr/45 min + milersättning 20kr/mil på annan plats

 

Kurser vi ska gå

28/9 Sökkurs för Frida Wallén gång 1/2 med Diesel

19/10 Sökkurs för Frida Wallén gång 2/2 med Diesel

Diesels kommande tävlingar

9/9 Lägre sök Waxholms BK

Indys kommande tävlingar

Följande B-jaktprov i öppenklass är vi anmälda till, vi får se vilka vi kommer med på...

 

21/7 Örebro

18/8 Sala

25/8 Hallstavik

25/8 Laxå

30/8 Mjölby

30/8 Värmdö

8/9   Eskilstuna

15/9 Enköping

29/9 Stjärnhov

 

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annikas funderingar med Blogkeen
Följ Annikas funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se