Senaste inläggen

Av Annika Westerlund - 24 april 2012 19:48

Just nu är det medvind och livet leker!! Vardagen fungerar utmärkt och alla i familjen verkar nöjda.

I lördags fyllde jag år och hade en liten tjejmiddag som blev mycket lyckad, sånt får mig att må så himla bra!!

I onsdags i förra veckan fick vi äntligen besked från försäkringsbolaget hur det skulle bli med Chryslern efter min närkontakt med betongväggen när jag blev prejjad. De löste bilen och helt plötsligt samma dag var bilen avställd och jag utan bil...  Oj!!! Det skulle ta tre till fem bankdagar innan vi fick pengarna från bolaget, så vi skulle kunna köpa en ny bil. Jocke och jag hade på känn att det skulle bli så här, så vi hade redan hittat en bil som vi ville ha. En Opel Vectra -07 fullutrustad, diesel, automat som hade gått som landsortstaxi i Östersund. Den har gått 54 000 mil, men det gör inget för den var fräsch och välvårdad. 

På fredag eftermiddag kom pengarna in på kontot och vi bestämde lite snabbt att Jocke skulle ta tåget upp till Östersund på lördag morgonen. Bilannonsen höll vad den lovade och Jocke köpte bilen. Härligt!! Han var hemma igen med bilen vid halv åtta på kvällen när tjejmiddagen var i högform. Vilken härlig födelsedag!!

På söndagen fixade Jocke till lite små detaljer på bilen och när jag kom hem från sökträningen blev det provkörning. JAG ÄR SÅ HIMLA NÖJD MED BILEN!!!!!!!!!!!!!   Den är underbar att köra, man sitter som en kung, stor baklucka till hundarna, rymligt baksäte och den har det mesta i utrustning som jag vill ha och DESSUTOM drar den nästan ingen diesel. Den är helt enkelt perfekt!! Jag letar nu efter en hundbur som passar i den, sen är allt komplett!!!

Nu lite hundträning:


Diesel

Han mår utmärkt och har varit symtom fri! Han står fortfarande på medicin osv, men det gör inget när han mår så bra! Jag har fått min underbara hund tillbaka!!!

Vi har jobbat flitigt med skallmarkeringsträning både på mig själv och andra lyckligt lottade som jag lyckas övertala, t ex min arbetskamrat Patrik. Han kan skalla över 150 skall med endast någon sekunds paus ibland. Perfekt! Vi har även tränat lite brukslydnad med mycket bra resultat. Mitt nya belöningssystem med att få leta efter en avståndsbelöning har gett ett mycket bra resultat på hans ljudande. Jag är sjukt nöjd!!!

I söndags träffade jag sökgänget igen. Denna gång var vi åtta hundar och nio personer. Vi fick ett bra flyt, träningen tog bara fyra timmar trots att vi var så många hundar. Härligt!!

Diesel fick två figgar i vind på 40 meters djup och två på 20 meters djup på andra sidan. Den första, tredje och fjärde med ljudhjälp, den andra låg i vind och jag chansade på att skicka utan ljudhjälp (figgen ropar på D) och han satte den kanon bra!!! Denna gång fick han inte sin lekis fören han skallat en till två gånger hos figgarna. Jag är så himla nöjd med träningen!!! Det här är nog våran gren!!!! Längtar till nästa träning!!!

Idag har jag tränat skallmarkering på mig själv och bestämde mig för att använda tidtagarur istället för att räkna skall. Jag belönade efter 50, 30, 42 och 70 sekunder. Kanonbra träning!! Han är så himla rolig att träna med!! Avslutade med att han fick simma lite genom att hämta lekisen tre gånger ca 20 meter ut i vattnet.

Jag håller också på att klurar på en långsiktig planering av sökträningen, lägger ut den på bloggen när den är klar.

Förresten, finns det någon som läser denna blogg som vet en bra sökinstruktör att kursa för. Jag skulle vilja gå en kurs med Diesel och Frida Wallén (fd Sundberg) som jag helst skulle velat gå kurs för är mammaledig.   Är det någon som har något förslag, snälla skriv det i en kommentar!!!


Indy

Just nu ligger fokusen helt på jakten. Han går från klarhet till klarhet och har verkligen mognat i sitt arbete! Han kommer lätt ihåg en dubbelminnesmarkering och dirigeringsarbetet fungerar mycket bra!!

Idag gjorde vi ett sök, 30x70 m, med fyra dummiesarna på mellan 70 och 50 meters djup i skogen bakom jobbet. Spikade det kanon fint!

Sen la jag ut en dummie för ett linjetag, kastade en markering, vände tillbaka och gjorde linjetag, sen fick han hämta markeringen. Fungerade utmärkt! Gjorde den övningen tre gånger med olika avstånd och platser.

Sen lade jag fyra dummiesar efter varandra med ca 5 meters avstånd. Satte Indy på ca 15 meters avstånd till första dummien med ryggen mot och gav honom "ut" kommando=vända helt om och gå rakt ut tills han hittar dummien. Inga problem! Dummy nummer två fick han hämta som ett vanligt linjetag. Nummer tre skickade jag på linjetag och ca 10 meter från dummien blåste jag stoppsignal och gav sen "ut" kommando. Nummer fyra skickade jag som vanligt linjetag. Indy skötte alla utmärkt!! Han är en lite pärla!!

Sen gick vi och hämtade Diesel och gick bort till Krokträsken (små skogsinsjöar) bakom mitt jobb. Indy fick sex enkelmarkeringar med olika nedslagsplatser varav den ena precis i strandkanten på andra sidan sjön. På de fyra sista markeringarna kastade jag ut en dummie under tiden han hämtade markeringen som han sen fick han hämta som ett linjetag på vatten. Det sista linjetaget hamnade ca 20 meter från stranden, men han spikade det också. Avslutade med att skicka honom på ett linjetag utan att det fanns någon dummie i vattet och när han simmat ut ca 15 metet blåste jag stoppsignal och belönade med att kasta en dummie intill honom. SÅÅÅÅÅ himla nöjd med honom!! Han är så jäkla duktig!!!

Ja, jag är super nöjd med båda hundarna!!!!!!!!!! De är så himla duktiga båda två och det är en fröjd att träna dem!!!!! LIVET ÄR TOPPEN JUST NU!!!!!!!!!!!!!    


ANNONS
Av Annika Westerlund - 11 april 2012 19:18

Efter en idé jag och Annette (Nacka BK:s ordförande) fick efter en träningstävling är det nu klart.

Den 19-20 maj mellan kl 9-16 ska jag hålla i kursen "Att lyckas på tävling".

Det blir ny debut för mig att hålla i kurser. 1999 gick jag första delen i SBK:s utbildning till instruktör och kunde titulera mig SBK Handledare. I dagens mått mätt är det ungefär som SBK:s Allmänlydnadsinstruktör. Jag höll då ett gäng kurser på Nacka BK, främst valp och unghundskurser, innan jag flyttade till norra sidan av stan och instruktörandet kom av sig.

Nu tänkte jag sticka ut näsan och hålla en ren teoretisk kurs om "Att lyckas på tävling!". För som många som redan tävlar vet är det inte bara att lära hunden och sig själv momenten, det är så mycket runt omkring som ska stämma för att man ska kunna visa upp vad ekipaget faktiskt kan.

Det ska bli super kul och lite pirrigt!!!

Lilla jag ska hålla en kurs med så mäktigt namn!!!  

Hoppas att det blir lyckat och att jag inte blir utbuad!!!!  

Anmäla sig till kursen kan man göra på Nacka BK:s hemsida, ungefär mitt på sidan finns min kurs.  

ANNONS
Av Annika Westerlund - 9 april 2012 19:40

Ja, det är väl bara att erkänna, BRUKSSÖK ÄR SUPER SKOJ!!! Kanske, bara kanske, roligare än rapporten till och med...

Idag träffade jag Nacka BK´s sökgrupp ungefär vid Hellasgården. Det var fyra hundar + Diesel och totalt sex personer. Alla har vi kommit olika långt i träningen. Diesel och jag var inte mest gröna, utan Åsa och Christian med aussien Ludde. Isa och hennes labbetik (kommer tyvärr ej ihåg namnet  ) ska starta appellen nästa helg (hejja, hejja, hejja  ). Gunilla och Magnus med Kelpiesarna Lina och Joppe. Joppe ska starta högre sök och Lina appellen.

Diesel fick gå som sista hund, vilket jag tycker är bra för då är det ordentligt med spår kors o tvärs i rutan. Idag var sökrutan 100 x 150. Alltså 150 m lång och sen 50 m djup åt båda hållen från stigen man skickar ifrån. För att hjälpa Diesel hade vi bara figgar på den sidan där vind låg mot stigen. Under tiden jag gick till bilen, placerade sig tre figgar ut sig på 20, 30 och 40 m djup från stigen och ca 15-20 m ifrån varandra. De hade alla fått en var sin kampleksak och så fort Diesel hade hittat dem skulle de kampa tills jag kom fram till dem.

Det är väldigt viktigt för Diesel att allt var klart när vi kom upp till stigen, så han inte skulle börja fundera på vad vi gjorde där och börja stressa. Isa vad stigskötare, dvs hon hade kontakt med figgarna via komradion. När jag och Diesel var på plats för att kunna skicka bad hon figgen att ropa på Diesel. I raskt takt hittade han figge efter figge.   Leken hos figgarna gick jätte bra, han lekte bra utan att bli för intensiv.

När han hittat alla tre avslutade vi med två skallmarkeringar. Figgen fick lekisen och sprang ut ca 10-15 m. Jag släppte Diesel och när han var framme hos figgen gömde de lekisen mot kroppen (signalen för att han ska börja skälla) och han kom igång på en gång. Belöning direkt!! Hos nästa figge hade vi mindre retning och han fick skälla några skall innan belöningen kom. Kanon!!!! Nästa gång måste vi minska ner retningarna till ett minimum i skallövningen. Han gick igång lite för mycket... De ska nog bara lugnt gå iväg och jag ska försöka hålla honom lugn. När han är lugn får han springa dit och skälla. Nästa gång ska nog figgen sitta på huk också, så det börjar likna en riktig sökfigge.

Jag är så himla nöjd med dagens träning!!!! Det har kan nog passa Diesel utmärkt!! Han får springa, han får använda näsan, han får skälla och framför allt HAN FÅR LEKA!!!!! Själv tycker jag det är enormt givande att ligga sökfigge och se hur de andra hundarna jobbar. MYCKET lärorikt!!! Det är himla spännande att ligga gömd under en gran och vänta på att hunden ska komma och hitta dig. Längtar redan till nästa träning med sökgruppen om två veckor. Jag hoppas på att kunna träna litegranna innan dess med hjälp av syrran och Jocke, främst med skallmarkeringen. Åååå, vad kul det var idag!!!!!!!!

Jätte jätte tack, Sara för att du kunde sitta barnvakt åt mig idag!!!

Stort tack till sökgruppen för att vi fick bli medlemmar i den!!

Av Annika Westerlund - 8 april 2012 19:38

Idag träffades jag, syrran, Helena och en kompis till Helena och tränade jakt. Ja, syrran miljötränade Zigge och hjälpte mig med Pelle. (Vad skulle jag göra utan henne????)

Vi började med triangeln som jag beskrev i tidagare inlägg. Vi kastade 4-5 dummies på 3 olika ställen, som bildar spetsarna på triangeln. Hunden som skulle jobba satt ungefär i mitten av triangeln och förare vred sig hela tiden så hunden skulle se alla kastställena. Indy fick börja och gjorde ett mycket bra jobb. När de andra två hundarna fått jobba också fanns det fortfarande dummiesar kvar, så jag ville prova att skicka igen utan nya kast. Inga problem alls!! Underbart!! Nästa gång ska vi nog inte kasta så många dummiesar, men se till att det ligger dummiesar där man kastat så det blir lätt vinst.

Sen fick Lystra och Indy göra ett viltsök på ca 25x65 m i en ganska brant sluttning. Det låg en duva, tre änder, en trut och en fasan. Lystra började. Jag satte Indy utom synhåll när vi la ut viltet igen. Han var ruggigt taggad när det var hans tur, men gjorde ett mycket bra fotgående fram till sändplatsen. Han sökte fint och hämtade snabbt in alla pippisarna. Han hade lite problem med att få ett bra grepp om fasanen, men gav sig inte och fick in den efter några omtag. Jag är super nöjd med hans arbete idag!! Bra fart med näsan på under söket och täckte mark fint. Triangel övningen passade verkligen honom. Den övningen ska jag helt klart jobba vidare med!!

I morgon är det Diesels tur att bli grillad ordentligt. Vi ska träffa sökgruppen för första gången och det ska bli mycket spännande och se hur Diesel löser det. Nu är det två år sedan vi tränade lite sök och då jobbade vi med att han skulle vinda in figgen. Det fick vi aldrig riktigt att fungera. Jag hade svårt att läsa honom och Diesel blev lite frustrerad. Denna gångs ska vi prova med att figgen ljudar lite, typ knäcker någon gren och stökar runt i vegitationen. Jag tror det kommer passa D utmärkt. Mycket spännande är det i alla fall!!!

Dags att gå och lägga sig i sängen och glo på dumburken en stund innan ögonlocken blir för tunga!! God natt!!

Av Annika Westerlund - 7 april 2012 17:32

Den senaste tiden har det inte funnits så mycket tid till att sitta framför datan. Jag har valt att prioriterat annat. Men den här helgen jobbar Jocke från 6-18 om dagarna, så då har jag lagt fokus på hundträning (=utomhuslek för Pelle) och lite datatid. Så vi tar väl en ska i taget:


Pelle

Nu utvecklas han med en rasande fart. Varje dag försöker han formulera nya ord och fortsätta träna på de han börjat kunna säga.

Det ordet som fungerar bäst är "Aj". Fiffigt ord som man kan använda till det mesta..  

"Lampa" är också ett ord han kan säga ganska bra och vet vad det betyder. 

Pappa kan han säg riktigt bra. Rolig grej som har blivit där att han säger "pappa", jag svarar att "Pappa är och jobbar", då vinkar han....  Någon som förstår den logiken???? 

Ordet mamma börjar ta form, men jag är tveksam till att han verkligen förstår vad det betyder.

Att vara hos dagmamman tycker han är toppen!! Det är aldrig några problem att lämna honom, men vid några tillfällen har han blivit arg när jag ska hämta honom. Tack och lov för att det är så!! Bättre betyg kan inte en dagmamma få, tycker jag!!!! Mycket av hans utveckling har tagit fart sen han började hos dagmamman. Han äter nu helt själv, sitter på en vanlig stol (tripp, trapp, trull stol) och försöker klä av och klä på sig själv.

Han har alltid haft en förmåga att slita av sig strumporna jämt och det gör att vi ofta letar efter strumpor. Nu hjälper han till att leta efter strumporna och för det mesta är det han som hittar dem. Han har stenkoll på vart han har lagt dem. Häftigt!!!!!

Vagnen använder vi nu nästan aldrig. Han gillar att gå och gör det för det mesta.Tänker sälja vagnen och köpa en mindre sittvagn av sulkymodell, men med bra hjul på. Känns helt onödigt att släpa på den där stora vagnen nu!!!

Han är så underbart go min lilla kille och jag älskar honom så mycket!!!!!!  


Diesel

D är helt klart på bättringsvägen. Vi råkade ut för ett bakslag för några veckor sedan, men det var troligtvis ett virus/bakterie då Indy också var lite halvrisig i magen. På veterinärens råd satte vi in Flagyl, för att häva den diarré och bara tolv timmar efter först Flagyl tabletten var han bra i magen igen. Nu äter han kortinson 5 mg om dagen och Lansoprazol (en variant på Losec, magkatarrsmedicin), veterinärfodret Specific CID och Olewo, pelleterade morötter. Han mår riktigt bra nu!! Helt symtomfri och pigg som tusan!!!!!!!!! JAG ÄR SÅ HIMLA GLAD!!!! Jag har tom provat att han får vara utan munkorg på tomten vid några övervakade tillfällen och än har han inte ätit sand/grus/gräs/avföring. Underbart!!!

Träningen går bra och på måndag ska vi vara med i på Nackas sökgrupps träning. Vem vet, kanske vi kan tävla lägre sök till hösten!!!??


Indy

Fem gånger startade vi elitlydnaden med fyra första pris och ett andra pris. Den högsta poängen blev 287,5, men den bästa tävlingen var den sista vi gjorde i Kungsörs inomhushall. Tyvärr var syrran inte med, så jag har ingen video på programmet. Vi fick ihop 271 p trots att vi nollade vittringen. Om man bortser från nollan var det lägsta betyget 9, vårat samspel var kanon och Indys attityd den bästa man kan önska sig!!!!

Nollan i vittringen får jag ta på mig helt och hållet. Indy springer fint ut till pinnarna och nosar noggrant fram och tillbaka över alla pinnarna flera gånger. Tillslut tar han en pinne, kommer snabbt in och tuggar inte en ända gång på pinnen. Överlycklig tar jag pinnen och då först ser jag att det är fel pinne. Jag blev väldigt förvånad!!! Han tar aldrig fel pinne!!! På vägen hem pratar jag med syrran i telefonen och hon säger något som inte har med det hela att göra, men då förstår jag vad som blivit fel. Mina träningshandskar!!!

Vi började lära in vittringen utomhus i oktober. Det har varit ganska kallt och jag tränade med hanskar på mig. När vi tävlade trean stoppade jag in vittringspinnen i handsken och när vi tävlat elit har jag haft tagit av mig handsken precis innan jag får pinnen. I Kungsör var vi inomhus så jag hade ju inga handskar på mig. Han kände naturligtvis inte igen vittringen!!! Han är ju van att pinnen ska lukta gamla träningshandskar + min hand. Ingen av pinnarna luktade så!!! Stackarn!!! Jag känner mig ganska elak!!! Just nu har vi lydnadsträningsuppehåll, så när vi börjar träna lydnad igen ska jag börja om med vittringen och då bara han min hands lukt på pinnen.

Jag beslutade att inte tävla den sjätte och sista inplanerade tävlingen i Eskilstuna. Vi skulle inte få ihop tillräckligt med poäng för att kvala till SM och då kändes det viktigare att avsluta vår säsong med en kanon bra tävling! Indy är ju trots allt bara 17 månader och jag vill att vi ska kunna tävla länge i lydnad. Det är viktigare att kunna behålla vår fina känsla på lydnadsplanen, än att försöka pressa oss till SM-kvalpoäng.

Nu har vi ett helt år på oss att kvala till Lydnads SM 2013!!!  

Har nu lagt lydnadsträningbagen i förrådet ett tag och plockat fram jaktryggan med alla dummiesarna. Indy tycker det är toppen!!!! Så här ser jaktplaneringen ut:


28 april inofficiellt B-jaktprov (fått klartecken att jag kommit med, jippi!!!)

8 maj B-jaktprov Södertälje

11 maj B-jaktprov Råby

12 maj B-jaktprov Nyköping


Nu håller vi tummarna för att jag inte blir bortlottad från alla B-proven, för då får vi vänta tills i höst igen innan det är prov som ligger någelunda vettigt till för oss att deltaga på.

Träningen hitintills har gått mycket bra. Han kommer ihåg allt vi gjorde i höstas, det enda som jag tycker han har tappat lite är hans sök. Behöver nog träna mer på det innan jag är helt nöjd.

På vardagarna tränar vi ca en halvtimme innan jag börjar jobba och den här helgen kör vi intensivt fredag, lördag och söndag.

I fredags var vi på Lidingö och tränade jag o syrra. Min uppfödare Anna kom förbi och gav mig en massa matnyttiga tips och saker som jag ska fokusera på fram till jaktprovsstarten. Super bra!! Indy gjorde en mycket bra träning med fyra enkel markeringar med dåld kastare på ca 60 m och sen ett sök med sex dummiesar där några låg på en äng och några i en ganska tät skog. På söket fick han hämta in 5 dummiesar. Han jobbade fint men kanske lite väl noggrant= långsamt. Jag hoppas på att farten kommer och noggranheten finns kvar!    Den sista dummien fick han hämta som ett linjetag på ca 8-9 meter.

Idag var vi på Ösbyängar i Gustavsberg jag, syrran och Helena. Indy fick först tre enkelmarkeringar efter varandra på 20, 15 och 10 meter. Den på 20 skötte han kanon, den på 15 gick han för långt ut och snurrade en del innan han hittade den. Den på 10 m blev klockren! Han är inte så jätte duktigt på att markera.

Sen gjorde vi ett närsök som han löste bra och ett stort sök på 50x50 m, 9 dummisar, mest på äng men tre låg i en brant med lite ängsskog. Indy hämtade ganska raskt in 5 st, den fick Helenas hund Lystra hämta 3 st, och Indy fick ta den sista. Han hade suttit och laddat om under tiden Lystra jobbade och efter en ganska lång stund hittade han den sista dummien. Duktig kille!!

Jag ska nu göra en markeringsövning ett tag som Anna kallar triangeln. Man kasta fler dummiesar runt t ex ett träd, sten eller liknade, något tydligt landmärke som hunden lätt kan minnas. Sen går man vidare till nästa landmärke typ 20-50 m därifrån, kastar några dummiesar tydligt för hunden. Sen går man till ett tredje ställe och gör samma sak. Sen ställer man sig någonstans i den triangeln som kastställena bildar. Du skickar sen hunden på vanligt markeringskommando. Hunden får helt välja själv vilken dummie han vill hämta. Han kanske får hämta tre av alla utkastade dummiesar. Om den jobbar mycket bra kanske ännu fler. Syftet är att hunden ska lära sig att ta "en bild" där dummien landat och minnas den för att kunna hämta dummien sen. Eftersom man kastar flera dummiesar runt samma landmärke är det lätt för hunden att lyckas och inlärningen går fortare. Den här övningen kan man sen variera i det oändliga med olika avstånd, färre dummiesar osv för att kunna öka svårighetsgraden. Jag tänkte börja med ganska korta avstånd från där hunden är, ca 15- 20 meter från kastplatserna, för att göra övningen ännu enklare!!

Det fiffiga med den här övningen är att man kan göra den när man tränar själv, vilket jag gör ganska mycket. Om man bortser från den här helgen kommer det nog bara bli en dag i veckan som jag kan träna med andra.

Jag känner mig mycket laddad för att träna jakten och det känns underbart att byta lydnadsplanen mot den underbara naturen!!


Annika

Själv har jag nu börjat jobbat. Det fungera bra med min nya vardag och det är roligt att jobba igen. Vi (jag, Pelle och hundarna) cyklar, går eller tar bilen till dagmamman och fortsätter sen till jobbet (ca 3.5 km enkel väg). Oftast är vi på jobbet vid nio eller strax därefter. När vi går eller tar bilen tränar jag hundarna en stund, när vi cyklat går vi en lite skrittprommis på ca tio minuter och stretchar sen. Sen får hundarna vila i sitt rum (körsedelförrådet ca 8 kvm stort) tills det är dags för lunch. När det blir lite varmare kan de ha dörren öppen och ligga och kika ut genom kompostgallert på vad som sker på gården.

På lunchen går vi först en halvtimme i skogen bakom jobbet och sen äter vi lunch, ja hundarna också. Jag slutar halv fem och då hämtar vi Pelle först, innan vi fortsätter vår färd till fots, cykel eller i bilen hem. De dagar jag tar bilen står träning på schemat, så så fort Jocke kommit hem (om han inte kan hämta Pelle själv) drar jag iväg med hundarna. Jag är mycket nöjd med det upplägget!! Hundarna får sitt, Pelle får sitt och när jag kommer hem behöver jag inte tänka något mer på att hundarna behöver en prommis eller stimulans.

I fredags nådde jag ett av mina stora delmål i viktnedgången, 30 kilo!!! Det är så otroligt himla underbart skönt!!!! Jag kan ha snygga kläder, högklackade skor, markera midjan (som jag nu faktiskt har en) med ett skärp. Jag älskar det!!! Tack Pia för alla kläder jag fått av dig!! Du är underbar!!

Pia har också gjort samma operation som mig, men har sen ett år tillbaka nått sin målvikt. Jag har nu fått ärva de kläder som hon köpte på sin väg ner. Hon har en liten annan ekonomisk situation än vi har. Med min 75 % tjänst räcker inte våra pengar till att köpa nya kläder ca en gång i månaden. Jag är så tacksam för att jag får kläderna av Pia. Hennes ända krav är att de går till välgörande ändamål när jag inte kan ha dem!! Det kravet är lätt att efterleva!!! Nu har jag bara 15 kilo kvar till min målvikt!!

Nu ska jag korrläs min text och sen är det lördagsmys med maken på schemat!!


Tack för mig denna gång! Jag hoppas att det inte dröjer lika länge till nästa uppdatering!!

Av Annika Westerlund - 3 mars 2012 09:17

Den här veckan har förmiddagarna tillbringats hos dagmamman för inskolning. Måndag och tisdag hälsade vi på tillsammans en timme, onsdags var vi där en timme och sen lämnade jag honom där i ca 30 min. I torsdags var vi först där en timme, sen lämnde jag honom i en timme. Igår var det dags för det "stora" att lämna direkt i dörren och sen skulle han vara där själv i två timmar.

Måste ju säga att det är nog bara jag som har separationsångest!! Pelle bryr sig inte alls. Han kan på sin höjd vinka när jag går, men igår gjorde han inte ens det... Underbara gulliga Pelle!!! Hela veckan har han varit glad som en speleman på eftermiddagarna, lekt och pysslat utan gnäll eller utbrott. Det märks verkligen att han fått den stimulansen han behöver.

Dagmamman vill att barnen har en ryggsäck med lite extrakläder osv, så i torsdags införskaffade Jocke det.....Ja, naturligtvis köpte han den på Scania... Pelle kan ju inte ha en ryggsäck som de andra barnen!! Han är väldigt förtjust i sin ryggsäck och vill gärna ha den på sig trots att den blev tung när vi packade ner galonisarna igår när vi gick från dagmamman. Envis som han är (undra vem han kan ha fått det i från...  ) knatade han på till bilen trots att han ibland var på väg att tappa balansen pga tyngden, men ta av honom ryggisen fick vi INTE!!

Här är bilder från igår när vi var på väg till dagmamman:


     


Han är så himla söt och jag älskar honom såååååååå mycket!!!


I julas fick vi en klapp av min syster, en barnfri helg där vi fick göra precis vad vi ville! Vi hade velat åka iväg någonstans tillsammans, men ekonomin tillåter inte det och det kan vara lika skönt att bara vara hemma. Så denna helg är Pelle hos min syster från fredag eftermiddag till söndag eftermiddag.Skönt att var lite fri, men det gick inte många timmar fören jag började sakna honom.

Igår eftermiddag var vi hos Jockes chef (Manne och hans fru Pia) och fikade lite. Pia har även hon gjort en gastrisk bypass för snart två år sedan. Det är ett enormt stöd för mig att kunna prata med henne. Det är mycket tankar och funderingar som far genom huvudet och hon kan hjälpa mig med en del, t ex hur man bär sig åt på restaurang för att inte såra kocken när tallriken kommer tillbaka halväten. Det är ju väldigt svårt att övertyga en servitris/servitör att maten var jättegod när mer än halva portionen är kvar på tallriken. Hon tipsade om att man kan säga så här: Jätte god mat, men jag kan inte äta mer pga magen. och det godtar de med ett leende. Har inte tänkt på att man kan säga så!! Skönt att få en bra kommentar att säga istället för att krångla in sig i en förklaring om sin operation!!

Pia kör stenhårt med att be om att få det hon inte äter upp med sig hem, när hon äter lunch ute och har aldrig stött på några problem. För oss räcker en lunch till minst två portioner och då känns det ju inte som bortkastade pengar att äta lunch ute!! Det ska jag börja göra också!!

Sen fick jag en kasse med 2 härliga sjalkoftor (strl L), ett par jeans (strl 44) och fyra par svart snyggbyxor (strl 44). Dessa kan jag ha!! Känns helt sjukt att komma i storlek 44 i byxor!!! Det har jag nog inte haft sen jag var runt 18.

Sen var det även ett par supersnygga grå byxor (strl 44), blå bomullsbyxor (strl 44), gröna bomullsbyxor (strl 44) och två par snyggbyxor till (strl 42). De kan jag inte ha än, men det känns kanon att ha lite kläder "att växa i" eller ska vi säga "krympa i".   Jag är så oerhört tacksam att jag fick de här kläderna!!!

Ekonomin tillåter inte riktigt några "stödköp" i klädesväg under min viktnedgång. Det känns lite onödigt att köpa kläder som man vet att man bara ska ha några månader. Samtidigt är det en underbar och bersusande känsla när man tänker på att jag snart ska få köpa ny garderob i en "normal" storlek. Kunna gå in i vilken butik som helst och köpa vilket plagg som helst. Slippa tänka: Nä, de där byxorna/tröjan finns nog inte i min storlek. Det är bättre jag går in på Lindex eller Kappahl och titta på de stora storlekarna.

Jag har nu gått ner svinlande 24 kilo och har mao passerat halvtid (22,5 kilo). Jag mår så himla bra, om bortser från min himla förkylning med hosta!! Magen fungerar utmärkt och jag kan äta som vanligt, dock i små portioner!

Nu ska jag och hundarna ta en härlig långprommis i det fina vädret. Ikväll ska vi gå och titta på bio!!   

Av Annika Westerlund - 27 februari 2012 19:17

Idag har Pelle varit min assisterande hundtränare. Jag la ut en avståndsbelöning till Diesel under tiden jag jobbade med Diesel "gömde" Pelle belöningen. Diesel blev lika förvånad varje gång lekisen inte låg kvar där han hade sett att jag lagt den. Pelle tyckte det var hysterisk roligt och fnissade eller skrattade varje gång han slängde/sparkade eller bar iväg på lekisen. När Diesel sen letade efter den tjöt min lilla gounge av förtjusning! Kanske inte blir någon motorcrossförare av honom som pappa vill! ;-)

Av Annika Westerlund - 26 februari 2012 20:00

Idag fick vi startnummer 3. Bra! Fick reda på att vi skulle gå ut ur ridhuset på gruppmomenten när vi skulle gömma oss, kändes inte så kul eftersom vi aldrig har tränat på det. Efter ca en halv minut av platsittningen hörs det morr och skall inne i ridhuset och vi får komma in igen för domaren har avbrytit momentet.

Hund nr 2 (den närmst Indys högra sida) har rest sig upp och gått fram till nr 1. Hon (en tik) reser sig då för att gå undan var på 2:an (en hane) följer efter. Tiken surnar naturligtvis till och det blir lite gruff.... INTE OPTIMALT FÖR INDY!! Vi har haft lite otur vid två tillfällen med ilskna hundar, var av det senast i måndags då en lös hund flög på honom på morgonprommisen.

Vi får göra om plastsittningen, nr 2 fick inte vara med och valde att bryta tävlingen. Indy kändes inte helt ok när jag lämnade honom och betyget blev en 9, trampar. Typiskt honom när han inte är helt tillfreds!   

Platsliggningen gick däremot bra, han kändes lugnare när jag la ner honom. Betyg 10

Fritt följ- Kändes kanon bra!! Dock gled han fram lite i några halter med snett sättande som följd.

Betyg 9.5, snett sitt

 


 

Zetat- Ja... satte sig inte... När vi anaslyserade tävlingen efteråt beslutade jag mig för att prova att börja använda sitt igen, men mycket glatt sagt. Fungerar inte det får jag lära in sättande under gång på nytt med ett annat kommando. Suck!! Ställandet var inte heller bra... Han tog steg. Öva mera!! Betyg 6.5, tar steg, sitter ej

 


 

Inkall m stå o ligg- Bättre ställande än tävlingen innan, men fortfarande inte hans bästa. Betyg 9, segt ställ.

 


 

Rutan- Kom tokigt in i rutan (fick inget avdrag för det, tackar) och nosade sen på underlaget. Kanske ska börja kräva hakan ner i rutan??? Betyg 9, nosar i rutan

 


 

Apporteringsdirigering- Dåligt konskick, måste träna mer på det när någon annan lägger ut. Hade sen lite bråttom i gripandet så han tappar apporten. Sen kommer dagens överraskning! Han släpper inte apporten på "tack" först på tredje tacket släpper han. Så kan det gå när man tränar för mycket på att hunden ska hålla fast apporten. GRRR!! Betyg 6.5, tappar, tveksamt släpp

 


 

Hopp metallapport- Ja, våra vanliga problem... tveksamt upptag och segt in. Dags att hitta på ett annat sett att träna in bättre gripande och fart in. Det funkar inte på Indy att belöna efter gripandet eller när han är på väg in. Tempot blir bara ännu lägre på tävling för han hoppas på att jag ska belöna. Har nya idéer på hur jag ska lösa det. Återkommer om det i veckan. Betyg 9, tveksamt och segt sätt

 


 

Vittringen- Mycket nöjd med hans arbete ut vid pinnarna!! Dock blev det ett omtag i ingången och snett sättande. Domarn drog inget för det, tackar!! Betyg 10

 

 


 

Fjärren- Återigen fick jag säga plats två gånger i nedläggandet när jag ska lämna honom, varför??? Denna gång kändes han med, men lydde inte. Suck!! Måste träna mer på detta under kommendering vid kedjning av flera moment!! Sen blev det naturligtvis framflytt igen. Måste verkligen träna mer och ALLTID bryta vid framflytt!! Betyg 7.5, dk nedlägg, ngt fram

 


 

Resultat 273.5 p, första pris och en andra placering

Jag är mycket nöjdare med den här tävlingen än den innan, trots att betygen blev sämre. Hade en härlig känsla genom hela programmet och de missar som blev känns som de flesta var mina fel eller omständigheter. Känslan jag hade är obeskrivlig! Allt flyter och vårt sammarbete är strålande!! Jag är så himla nöjd!!

Nu ska vi bara fixa de sista detaljerna och träna enligt mitt eget huvud, så hoppas jag på att det löser sig till nästa tävling.

Det var tänkt att det bara skulle bli två tävlingar till (10 mars Söderköping och 31 mars Eskilstuna), men när jag satt och kollade lite på tävlingarna i fredags hittade jag en till som jag ville anmäla mig till. Den 25 mars Kungsörs BK inomhus i deras inomhushall. Jag tror Indy kommer gilla att tävla där och jag tycker att det ska bli lite kul att tävla inomhus precis som det är på Nordiska och VM. Nu är det dags att gå en trappa ner och slänga sig i sängen för att glo på tv en stund!

Presentation

Barvatorp's Mr Diesel "Diesel"

Född 20071104  

u. Barvatorp's Etzy

e. Earo av Midälvaland

 

Länk till hans tävlingar i hunddata. 

Korad 415 p

Uppflyttad högre klass spår

2:a pris Lydnadsklass Elit

Hackihäls Indiana Jones "Indy"

Född 101024

u. Kullaholm's Edla

e. Delfleet Hawk

 

Länk till hans tävlingar i hunddata.

Länk till info om honom i SBK-tävling. 

20120310 SELCH

20120511 1:a NKL B-Jaktprov

Sammanfattande kritik:

"En samarbetsvillig trevlig hund som uppvisar stor arbetslust och presterar ett arbete till stor belåtenhet."

 

 

Kurser med mig som instruktör

Lydnadskurs på Ryegate's Kennel i Eskilstuna

 

Pris: 1700 kr 

4 x 4 timmar

11/8   kl 10-15

26/8  kl 10-15

2/9    kl 10-15

30/9  kl 10-15

 

Kurs från lydnadklass 1-elit alt. brukslydnaden appell-elit. Jag hjälper er med de moment som krisar.

OBS!!!! Det finns en plats kvar om det är någon som är intresserad!!

                                                    

"Att lyckas på tävling"
 
13/10 09:00 - 16:00
20/10 09:00 - 16:00

Kursavgift: 1 000 kr
Teoretisk kurs, vi går genom vad som är viktigt att tänka på när man ska tävla förutom att kunna momenten. T ex förberedelser- mentala och fysiska, träningsupplägg för tävling, bedömningar av momenten och andra saker som är bra att veta. Kursen vänder sig främst till de som redan tävlar eller är på gång att tävla.
Priset inkluderar lunch båda dagarna.
Max antal deltagare: 20

Anmälan görs på Nacka BK's hemsida

Privatlektioner

400 kr/45 min på Nacka BK

300 kr/45 min + milersättning 20kr/mil på annan plats

 

Kurser vi ska gå

28/9 Sökkurs för Frida Wallén gång 1/2 med Diesel

19/10 Sökkurs för Frida Wallén gång 2/2 med Diesel

Diesels kommande tävlingar

9/9 Lägre sök Waxholms BK

Indys kommande tävlingar

Följande B-jaktprov i öppenklass är vi anmälda till, vi får se vilka vi kommer med på...

 

21/7 Örebro

18/8 Sala

25/8 Hallstavik

25/8 Laxå

30/8 Mjölby

30/8 Värmdö

8/9   Eskilstuna

15/9 Enköping

29/9 Stjärnhov

 

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annikas funderingar med Blogkeen
Följ Annikas funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se