Direktlänk till inlägg 8 juli 2012

Härliga Funäsdalen!!

Av Annika Westerlund - 8 juli 2012 22:02

I fredags eftermiddag vid halv femtiden var bilen packad och vi begav oss iväg mot Härjedalen och vår lilla stuga i Funäsdalen. Tanken var att om vi åkte vid den tiden kunde Pelle sova i bilen större delen av sträckan, då jag var orolig för hur han skulle kunna vara stilla så många timmar som det ta att åka de femtioåtta milen. Tror ni han sov något??? Ja, hela femton minuter.   Vår lilla ett och ett halvt åriga son var vaken hela vägen i stort sätt, men somnade som en stock när vi la honom i gästsängen i stugan vid ett-tiden på natten. Helt otroligt!!!

Gårdagen slappade vi mest, men tog även en tur till "Tältet". Det är två cirkustält som är ihop satta fulla med billiga, men bra saker. Det ena tältet är det bara en massa kläder i, mest friluftskläder men även lite annat. Ett gäng tusen lappar fattigare åkte vi därifrån med en massa nya kläder till lilla mig. Underbart!!!! Det jag är mest nöjd med är ett mycket bra regnställ för femhundra (hade kostat det dubbla) och en jacka för samma peng som hade kostat mer än det dubbla.

På eftermiddagen drog jag på mig joggingskorna. Hundarna och jag sprang motionslinga här vi stugan på ca 2,6 km. Jag sprang i stort sätt hela förutom några hundra meter i börja och slutet. Ca halva sträckan går det bara uppför och den sista del rejält uppför, men jag klarade det!!!!    Helt otroligt!!! För ett år hade jag nog inte kunnat tro att jag skulle klara det!!


Idag regnade det inte, så vi bestämde oss för att ta en av de korta turerna. Det blev en ny tur som vi inte gått förut, Säterturen (guldtur nr 7), 5 km, ca 80 meters höjdskillnad, en lagom första tur. Det gick bra att gå och jag hade Pelle på ryggen hela vägen. Vi gick på i ett bra tempo, det tog bara drygt en timme att gå.

Alla våra turer kan du se på http://runkeeper.com/user/annikawesterlund/activity/100523946. Jag missade att sätta igång programmet direkt vi började gå, men det vara bara de första 5-600 metrarna som inte kom med.

Här kommer ett gäng bilder från dagens strapats:

     

Mycket rolig bild på Indy!! Ser ut som en blandrashund med tre ben!!


 

Jockes vanliga tur, ingen tittar in i kameran!


 

Jag försöker få igång runkeeper-appen (gpsen) på telefonen.


         

Tillbaka vid bilen. Alltid roligt att hoppa i vattenpölarna!!


 

Lite mellis och kaffedricka..... Ja, barnet är stormförtjust i kaffe och får ett smärre vansinnesutbrott om han inte får lite kaffe när pappa dricker. Jag själv avskyr kaffe!! Kaffe och Coca Cola tycker jag smakar apa!


           

En härlig bild på mig och Pelle!!


 

Ytterligare en av Pelles svagheter, hundmat! Tack och lov är han inte det enda barnet som äter hundmat! Puuh!


 


Avslutar med ett "porträttkort" mina underbara hundar!!


I morgon tänkte vi ge oss ut på en längre tur som börjar med en rejäl utmaning! Ca 300 trappsteg brant uppför ut med Andersjöfallet med ca 16 kg på ryggen (Pelle 14.5 kg + matsäck). Det ska bli spännande och se hur jag klarar det och hur många pauser jag måste ta. Sen följer en härlig tur uppe på kalfjället på ca 8-10 km. Hoppas att det inte blir allt för dåligt väder!!

 
 
Ingen bild

sofia o Lexus

8 juli 2012 23:15

Hej!
Ni åkte förbi Flon på vägen mot Bruksvallarna. Där svänger man in till vårt fjällhus. Mittåkläppsvägen har jag till och med cyklat på. Fjällen på riktigt eller hur!?
När ni går i morgon så tänk på att hålla hundarna under uppsikt den första biten. Det är lätt att de blir intresserade av fallet och jag du vet. Vackert är det och även om det är tufft och brant uppför, så har tjejerna gått där varje sommar. Tror att Ebba var tre när hon fick hela vägen uppför trapporna första gången. Passa på att stanna och njut på vägen och Pelle kommer att tycka det är så häftigt. Följ rösade leden upp på fjället och runt som ni tänkt. Superfint.
Där uppe kan man gå över hela vägen till Bruksvallarna och ta bussen tillbaka. Den turen fast från Bruksvallarna till Hamra åkte vi skidor i Påskas. Lycka till med era turer! Kram

 
Ingen bild

Susan

9 juli 2012 00:29

Vad fint det ser ut. Med dom snygga skorna kommer Pelle knata ifrån Er >3. DU ser så smal ut så jag hade inte känt igen dig längre. Oj vad du har kämpat duktigt.
Trevlig semester :)

 
Ingen bild

Lena Larson

9 juli 2012 10:04

Åh vilka härlig bilder och det är ju det jag säger PELLE är en fantastisk kille . Nu vet jag att han har god smak också.... kaffe är ju det bästa jag vet och efter det kommer Cola (hundmat - nä, vet inte har inte prövat men jag kanske skulle lita på Pelle ). Ha en underbar semester och du ser fantastisk ut........Kram Lena

 
Lindha

Lindha

9 juli 2012 15:05

Wow halva du är borta minst, helt otroligt bra jobbat!!!!
Ser väldigt mysigt ut :-) o jätte fint kort på dig & Pelle!
Kramis

http://vildarna.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Annica

10 juli 2012 10:29

Annika, du ser verkligen fantastiskt snygg och sund ut!! Men bäst av allt måste nog känslan vara att kroppen inte är ett hinder längre, eller hur?? Jag är grymt imponerad! Och Pelle, han är ju hur söt som helst!!!!!!!!!!! Kaffe är gott och nödvändigt på morgonen :)

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

10 juli 2012 10:59

Ser ju ut som ni har det super!!! Fina kort på er allihopa!! Men du, dax att lägga ut en bild på Jocke?!
Kram

http://fantasticdog.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika Westerlund - 3 augusti 2012 20:59

Jag har alltid varit så nöjd med denna bloggplats framtill för ca 1 månad sen. Då helt plötsligt försvann min header, mina typsnitt och min färger. Hur jag än gjorde gick det inte att få tillbaka dessa. Det gick inte att ändra något alls!!!!!!!!!!!!!...

Av Annika Westerlund - 14 juli 2012 18:21

Igår styrde vi kosan mot Djupdalsvallen och gruvturen. En tur som går i omväxlande mycket vacker fjällnatur och efter ungefär hälften av turen passerar man koppar och järnmalmsbrotten från 1700-talet och även de små stugor de bodde i. Turen är ca 7 k...

Av Annika Westerlund - 12 juli 2012 19:13

Ikväll gick jag ut och kastade en dubbel på ca 35 meters avstånd på "linje" gick tillbaka och skickade. Den gick bra! Gjorde några dirigeringar (som gick utmärkt) och kastade sen en ny dubbel förbi det gamla området, men en lättare som han är van ...

Av Annika Westerlund - 11 juli 2012 07:38

Det var inget vidare väder i söndags, 8 grader och lätt regn, men vi valde att ge oss ut i alla fall. Hamrafjället stog på tur, ca 9 km, 350 m höjdskillnad. Turen inleds med en brant stigning ut med Anderssjöfallet, totalt 300 trappsteg och sen forts...

Av Annika Westerlund - 4 juli 2012 22:33

Jag har alltid haft problem med Diesel i passivitet. Han kan inte vara stilla och är det andra hundar som jobbar kan han inte vara tyst. Ja, ibland räcker det med att vi är på ett ställe där han brukar få jobba, så kan han inte vara tyst. När jag köp...

Presentation

Barvatorp's Mr Diesel "Diesel"

Född 20071104  

u. Barvatorp's Etzy

e. Earo av Midälvaland

 

Länk till hans tävlingar i hunddata. 

Korad 415 p

Uppflyttad högre klass spår

2:a pris Lydnadsklass Elit

Hackihäls Indiana Jones "Indy"

Född 101024

u. Kullaholm's Edla

e. Delfleet Hawk

 

Länk till hans tävlingar i hunddata.

Länk till info om honom i SBK-tävling. 

20120310 SELCH

20120511 1:a NKL B-Jaktprov

Sammanfattande kritik:

"En samarbetsvillig trevlig hund som uppvisar stor arbetslust och presterar ett arbete till stor belåtenhet."

 

 

Kurser med mig som instruktör

Lydnadskurs på Ryegate's Kennel i Eskilstuna

 

Pris: 1700 kr 

4 x 4 timmar

11/8   kl 10-15

26/8  kl 10-15

2/9    kl 10-15

30/9  kl 10-15

 

Kurs från lydnadklass 1-elit alt. brukslydnaden appell-elit. Jag hjälper er med de moment som krisar.

OBS!!!! Det finns en plats kvar om det är någon som är intresserad!!

                                                    

"Att lyckas på tävling"
 
13/10 09:00 - 16:00
20/10 09:00 - 16:00

Kursavgift: 1 000 kr
Teoretisk kurs, vi går genom vad som är viktigt att tänka på när man ska tävla förutom att kunna momenten. T ex förberedelser- mentala och fysiska, träningsupplägg för tävling, bedömningar av momenten och andra saker som är bra att veta. Kursen vänder sig främst till de som redan tävlar eller är på gång att tävla.
Priset inkluderar lunch båda dagarna.
Max antal deltagare: 20

Anmälan görs på Nacka BK's hemsida

Privatlektioner

400 kr/45 min på Nacka BK

300 kr/45 min + milersättning 20kr/mil på annan plats

 

Kurser vi ska gå

28/9 Sökkurs för Frida Wallén gång 1/2 med Diesel

19/10 Sökkurs för Frida Wallén gång 2/2 med Diesel

Diesels kommande tävlingar

9/9 Lägre sök Waxholms BK

Indys kommande tävlingar

Följande B-jaktprov i öppenklass är vi anmälda till, vi får se vilka vi kommer med på...

 

21/7 Örebro

18/8 Sala

25/8 Hallstavik

25/8 Laxå

30/8 Mjölby

30/8 Värmdö

8/9   Eskilstuna

15/9 Enköping

29/9 Stjärnhov

 

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards