Senaste inläggen

Av Annika Westerlund - 23 augusti 2011 08:23

Denna gång var gruppen nästan fulltalig. Jag, Karin och Helena, bara Susanne saknades (ja, man kan träna retrieverjakt med en BC  ). Vi la ner allt krut på linjetag, linjetag med närsök och visselsignaler. Började med att slänga en markering och när hunden hämtat den smög man ut en dummy i samma område. Två sådana fick hundarna var. Indy jobbade bra och markerade bra även fast det var på nära håll och de efterföljande linjetagen var det bara ett som han inte gick rakt. Felade honom och gjorde om.

I närsöket ville jag att han skulle följa mitt linjetagstecken, när han kom ut till närsöks området blåste jag stopp och därefter närsökssignal. De flesta linjerna blev korrekta så det är jag nöjd med, däremot fick jag jobba en hel del på att han skulle lyssna på på stoppsignalen och sen vänta innan han fick närsökssignal. Varierade mellan att belöna med bollen att han tog stoppsignalen och att ge närsökssignal. På slutet gick det riktigt bra. Han låg på ca 80 % rätt. Jag är nöjd! Nästa jaktträning ska vi jobba på kluriga markeringat på nära håll.

Tack tjejer för ett bra pass!!

ANNONS
Av Annika Westerlund - 22 augusti 2011 20:08

Veterinären tog en massa blodprover bl a boreliatest, men allt såg normalt ut. Hon sa dock att muskelerna i ansiktet försvinner inte bara så där, det finns alltid en orsak. Så nu ska vi på en ta en biopsi från käkmuskeln på onsdag i nästa vecka. Vi får se vad det ger. Jobbigt att vänta ännu längre innan man får besked. Hon sa även att han kan har haft för två veckor sen som startade muskelförtviningen, men som nu är borta och därför syns inget på provsvaren. Det finns många frågor som surrar i huvudet och jag hoppas att få svaret i nästa vecka.

Nu måste jag ta tag i nästa problem som Jocke ringde och berättade precis. Han ska jobba natt hela veckan..... Där rök både min tisdagsträning och Indys lydnadsdebut på torsdag. Jag blir tokig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!! Ska kolla med syrran hur vi löser detta.. Usch, vad besviken jag blir!

ANNONS
Av Annika Westerlund - 22 augusti 2011 08:49

Ja, då var 40 års festen avklarad. Efter en hel del strul med tält, bord och stolar lyckades jag (och lite Jocke  ) ro i land det hela. Vi hade inte vädrets makter på vår sida, men jag tror och hoppas att alla tyckte det blev en bra fest i alla fall.

Jocke blev jätte nöjd med presenten vi skramlade ihop till, en kap, gir och klyvsåg. Det var många som ville vara med och med hjälp av en kompis till Jocke (Benke) fick jag ta på en till ett mycket förmånligt pris. Tack Benke! Det i sin tur bidrog till att pengarna även räckte till ett presentkort på 2200 kr på Bygg Ole. Dessutom fick han ett presentkort av Manne, sin chef, på 2000 kr även det på Bygg Ole. Jocke verkar super glad över sina presenter och monterade ihop sågen och provkörde den igår. Det värmer mitt hjärta att se honom så glad.

Jocke fick även en Scania gripen i rostfritt stål som är ca en meter hög. Den är nu monterad på ytterdörren. Ja, det var det enda stället vi kunde enas om. Jockes förslag var sovrummet eller vardagsrummet.   Så ni kanske förstår att jag är nöjd med den placeringen den fick.....

Efter totalt tre dagars slit med festen (för jobb två dagar och städning en dag) är jag nu mist sagt mör. Ont i huvudet och trött. Slocknade halv nio igår och sov till kvart i sju i morse om man bortser från "vällingtankning" av Pelle vid fyra rycket. Trots så många timmars sömn känner jag mig inte särskilt pigg och förkylningen vägrar släppa sitt grepp.

Idag är det jaktträning på förmiddagen och klockan två ska jag till Nacka Djurklinik med Diesel. Det har hänt en skum grej med hans ansikte, alla muskler har försvunnit. Han ser ut som att skulle vara tokmager, men det är han inte. En del av tröttheten kan ha med detta att göra. Jag är väldigt orolig och nervös var det kan vara för fel... Kan inte låta bli att tänka på det värsta... Cancer.... Usch, tungt! Jag återkommer med rapport om det ikväll eller i morgon.

Nu ska jag lassa i Pelle lite mellis och sen bär det av till Nacka Golfklubb och markerna mittemot för lite jaktträning.

Av Annika Westerlund - 18 augusti 2011 09:00

Så ser det ut för tillfället. Tränar många små pass hemma på tomten med båda hundarna. Diesel tränar jag FF, skall och kryp. Allting känns riktigt bra!

Bäst skall får jag när han sitter i utgångsposition och får godisbelöningar. Har jag bollbelöning får jag ojämnt skall... Han är inte som andra hundar min schäfer.

Indy mängdtränar jag ettans moment med. Han är mycket duktig och det mesta känns bra. Vissa ingångar blir lit hoppiga och ibland är han fladdrig i fotgåendet. Det är bara att nöta vidare. Nu är det bara en vecka kvar till debuten. Jag känner mig redo, men min dröm om många tior gör att jag slipar vidare på momenten. Har bestämt mig för att inte träna så mycket helhet utan mer detaljer. Känns som det fungerar bäst på min lilla gula.

I tisdags träffade vi tisdagsgruppen på Vällingby BK (det är där debuten kommer att vara). Började med en platsliggning 3 min som gick utmärkt.

Värmde upp lite och sen kommenderade Susanne mig genom ettan med Helena som domare. Kanonbra!!! Tack tjejer!! Jag fick 186p av domaren. Fick avdrag på att fotgåendet var fladdrigt och så även fladder i de inledande transporterna i läggande o ställande u g. Fick även slarvigt avslut på inkallningen och hoppet, han gjorde sina hoppiga ingångar. Jag borde egentligen vara nöjd, han är ju bara 10 mån på onsdag, men jag vet ju att han kan ännu bättre...

Det jag reagerade på var att han blev ganska störd av att vara "ensam" inne på planen. När vi tränar (ja, inte hemma förstås) är det ofta minst två ekipage till på planen. Dessutom så finns det en skjutbana en bit bort och de sköt nästan hela tiden. Han blev lite splittrad av det. Han gick in i jaktträningsmood. Mycket bra att vi fick träna på det. Nu hoppas jag på att det inte skjuts något på tävlingen!

I eftermiddag ska jag o Indy och titta på jaktprov i Rytterne som Flatklubben anordnar. Pelle o Diesel ska vara hemma med syrran. Ska bli skönt att komma hemifrån alldeles själv!! Man uppskattar verkligen andra saker nu när man är mammaledig.

För övrigt går dagarna mest åt till att förbereda den stora festen. Jocke fyller 40 i nästa vecka och vi ska ha festen på lördag. Många detaljer som ska fixas, t ex presenten. Fredagen kommer gå åt till städning och pajbakning och lördagen till matlagning och de sista förberelserna. Hundarna kommer återigen få lite ofrivillig vila. Vi får ta nya tag i nästa vecka med rehabprogram osv. 

Av Annika Westerlund - 14 augusti 2011 10:18

Igår var det då dags för Indys och min första start på ett Workingtest (WT). Jag vet inte om jag ska börja med kritiken mot arrangemanget eller själva WT..... Jag tror jag börjar med WT.

WT:et består av fem rutor med olika former av apporteringövniningar. Man kan få 20p på varje ruta, dvs max poängen är 100 och man måste få 75 för att bli godkänd och få (om man har åldern inne) starta i nästa klass. Klassindelningen är nybörjarklass, öppenklass och elitklass.

Detta WT hade en speciell indelning. De som bara ville starta på WT:t men inte vara med i mästerskapet, dvs WT + utställning, startade på fm och vi övriga startade på em. De som startade på fm hade den vanliga klassindelningen, men mästerskapet hade en nybörjarklass, en mästerkskapsklass (med öppen och elithundar) och en veteranklass (samma svårhetsgrad som nybörjarna). Så här såg rutorna ut för nybörjarna (hela testet gick i skogsterräng):


Ruta 1 - enkel markering på ca 15 meter. Svårigheten tyckte jag var att skytten stog någon meter bakom föraren till vänster.

Ruta 2 - walk up. Man gick två och två, den hunden som inte jobbade var kopplad. Två enkelmarkeringar på ca 12 meter.

Ruta 3 - först en enkelmarkering på ca 15 meter. När hunden var på väg in med den las en ny dummy ut på samma ställe, som man sen skulle dirigera hunden till.

Ruta 4 - enkelmarkering på vatten med gles vass, ca 15 meter.

Ruta 5 - närsök med tre änder var av två skulle plockas in på 4 min. Området de låg på var ca 10 x 10 meter och låg ca 7 meter från sändpunkten.


Hur gick det för oss då. Jo, vi fick sammanlagt 59p.

Ruta 1 - fick en markering som var dåligt kastad. Domaren velade om jag skulle få skicka eller ej. Skickade och under arbetets gång bestämde hon för att vi skulle göra om. Fick ett bättre kast denna gång, men Indy markerade dåligt och förlitade sig på sin näsa och det tog en stund innan han fick in dummien. Resultat 10p.

Ruta 2 - spikade markeringen kanonfint!! Sen strulade jag till det. Skickade för fort ut med linjetagstecken och lät honom inte sitta en stund först och samla sig, vi pratar att jag skulle ha väntat ca 6-7 sek istället för typ 2.   Det gjorde att han inte gick rakt ut, som han skulle, utan valde att gå snett ut åt höger. Eftersom vi tränat så lite dirigeringar är det svårt att få honom dit jag ville efter det. Lyssnade även inte hundra på stoppsignaler osv. Då gjorde jag det man tydligen inte får göra, jag kallade in honom och skickade på nytt. Det innebär tydligen en nolla, MEN nu gick han spikrakt ut och jag blåste närsök när han var vid dummien och han hittade den nästan direkt.

Så när jag tänker på det efteråt så känns det faktiskt bättre att jag gjorde som jag gjorde. Strunt i nollan, det blev ett mycket bättre upplägg för Indy! Han lydde inte mitt första linjetagstecken, han fick strula runt en stund, jag kallade in och gjorde om och då lyckades han kanon! Det känns mycket bra!! Resultat 0p

Ruta 3 - Han skötte fotgåendet i walk up:en kanon. Första markeringen var superfin, men andra blev inte så bra. Ca 5-6 m framför Indy i fanns en liten gran på ca 1-1,10 m hög. Den gjorde att han missade det mesta av markeringens luftfärd och även nedslagsplatsen. Nu kom hans oerfarenhet verkligen fram. Han förstog i vilken linje den måste ha hamnat på, men sprang för fort och för långt över dummien och började söka ca 10 meter bakom området där dummien hade landat. Efter mycket om och men lyckades jag tillslut dirigera honom rätt. Om jag hade haft huvudet på skaft hade jag hejdat hans framfart med en stoppsignal och sen blåst närsök, men även min oerfarenhet av situationen tog ut sin rätt. Jag insåg redan innan han var framme och över dummien att han hade för högt tempo och skulle gå över den. Synd att jag blev lite handlingsförlamad! Resultat 12p

Ruta 4 - denna vattenapportering var det inte mycket att orda om. Den var enkel och klippt och skuren för hans kunskapsnivå. Han spikade den! Resultat 20p   

Ruta 5 - Här förvånade han mig mycket! Jag skickade honom med hjälp av linjetagstecken ut till närsöksområdet och blåste där närsökssignal. Han tog linjetagstecknet klockrent och även närsöksignalen. Nu var det i och för sig så att det var änder som låg i området. De är stora (väger ca 1,5-2kg styck) och luktar skapt, så frågan är om jag hade behövt blåsa närsökssignal.... Hur som helst måste man även se denna ruta "träningsmässigt". Det blev en kanon fin repetion och förstärkning av närsöksignal!   

Det jag fick avdrag för var att han la ner och tog om tre gånger på den första anden innan han fick ett bra grepp (hmm, tyckte han...) i halsen på anden och levererade den sen fint i handen på mig. Den andra anden gjorde han allt "by the book"!    Resultat 17p


Jag hade en mycket bra känsla under hela WT. Indy kändes fin, lydig men lite för "villig" och då uppstår felen som vi fick avdrag på. En tanke är att de två sista rutorna gick så bra för att han hade "sprungit av sig" lite och nu faktiskt  använde de två hjärncellerna han har.  

Jag trodde inte jag skulle få så mycket avdrag som jag fick, men nu när jag tänker efter så är det klart att det blev så. Han felade i markeringsarbetet och det var ju det som det hela gick ut på.... Ibland undrar jag om jag har samma hjärnkapacitet som labradoren.  Det jag nog borde ha gjort var att låta Karin kasta några markeringar åt oss innan vi startade. Det bär jag med mig till nästa gång!!

Jag är mycket nöjd med min lilla pärla!! Han skötte sig exemplariskt och jobbade på så gott han kunde utan att mattas av. Med lite mer träning kommer han bli kanon tror jag!


Nu till smolket i bägarn...... Redan när jag fick PM:et reagerade jag. Det var det sämsta PM till ett "hundtävling" (som det ju faktiskt är) jag någonsin fått!! Dålig info om vart man ska parkera, som dessutom inte stämde alls när man kom ut till platsen. Felaktig info om vart samlingen för WT skulle vara. Tack och lov var det hyfsat skyltat!! 

Mycket dålig info om hur mästerskaps WT skulle gå till, hur vi skulle gå för att komma till de olika rutorna, att det på flera av rutorna var två olika rutor för vilken klass man gick i osv. Den största missen och det som tyvärr förstörde hela dagen, var prisutdelningen. Så här stog det både i PM:et och i katalogen:


 "Upplägget av helgen är att vi startar på lördagsmorgonen med de hundar som är anmälda till enbart WT. Vi fortsätter sedan med WT för hundar som deltar i Labradormästerskapet. Prisutdelningen sker vid skolan - huset Tuna - när samtliga hundar är klara. "

 

Jag tolkade detta (och fler med mig) att det även var prisutdelning för de hundar som deltog på em i mästerskapsklasserna, men så var inte fallet!! Vi fick inte ens reda på hur "ställningen" låg inför den avgörande utställningen idag! Men arg som jag var krävde jag att få se mina reslutat!!! Dessutom lovade de att resultaten skulle komma ut på hemsidan senare på kvällen, men det finns fortfarande inte utlagda (kollade vid tiotiden nu på fm).

Varför var jag arg??? Jo, jag hade suttit i nästan SEX JÄVLA (ursäkta svenskan) TIMMAR och väntat på mitt resultat och prisutdelning HELT i onödan!!!!!!!!! Jag hade kunnat varit hemma vid tre tiden på dagen om informationen varit bättre.

Istället kom jag hem kvart i nio på kvällen, trött hungrig och helt slut pga förkylningen. Kände mig febrig, men tempen visade bara på 37,7. Jag har iofs normaltemp på 36,2 - 36,5, så det kanske var feber.

Ja ja, om man ska hårddra det hela borde jag inte ha åkt på dit överhuvudtaget med tanke på förkylningen, men.... missa en tävling...och dessutom en debut... Nä, det är inte min grej riktigt!

Summan av det hela blev att jag strök mig från dagens utställning. Kändes helt fel att åka dit för att miljöträna och få en bedömning på Indy, när jag både var irriterad på arrangemanget och dessutom kanonförkyld.

Idag är jag väldigt glad att jag tog det beslutet. Jocke tog Pelle (som också är kanonförkyld) denna morgon så jag fick sova ut. Sov till strax innan nio, men jag känner mig riktigt vissen idag. Hes, hostig, täppt, yr och matt.... Tur att jag stannade hemma!!!!

Ska försöka att bara ta det lugnt idag!! Diesel rehabträning har verkligen fått stått tillbaka veckan som har varit. Har beslutat mig för att försöka att inte ha dåligt samvete över det och fortsätta med rehab vecka 2.:s program några dagar till, när jag har repat mig från förkylningen. Känns inge bra, men jag kan inte komma på någon annan lösning! 

Nu är det lunchdags för Pelle, sen blir det nog soffhäng för mig resten av dagen! 

 

Av Annika Westerlund - 11 augusti 2011 14:00

Anna med schäfertjejerna delade med sig om sina tankar om LP. Nu har jag fått en del att tänka på. Det finns många orsaker till att folk tar LP i klasserna, min kanske är lite udda. Kopierar över min kommentar och Annas svar på den:

Annika, Diesel o Indy

Annika, Diesel o Indy

Onsdag 10 aug 16:35

Många bra tankar!! Håller med dig i det mesta. Du glömde min anledning... Hunden behöver tävlingserfarenhet och jag en broms så jag inte forcerar träningen. ;D Vad tycker du om den anledningen?? Helt rakt alltså! Alltid kul att veta.

 
 

Anna Östervall

Onsdag 10 aug 20:28

Raka frågor får raka, ärliga svar! :) Jag börjar med sista frågan:
Jag tror inte att du forcerar träningen mindre för att du tar LP i klasserna, du har ju ändå bokat in tävlingar rätt tätt och han har tvåans moment mer eller mindre färdiga... Nu menar jag inte att du forcerar, fast det kanske låter så... Jag menar att det är inte antalet tävlingar som får dig att forcera mindre. Hade du bokat in första ettan och första tvåan så har du ju lika lång tid emellan klasserna oavsett om du kör två tävlingar däremellan eller ej. Det jag i så fall tror kan få dig att forcera mindre är att du nu är väldigt medveten om att du har lätt för att forcera! I och med att du nu aktivt tänker på det samt jobbar mycket med att verkligen befästa momenten så minskar du ju forceringen drastiskt!
Ang. att hunden behöver tävlingserfarenhet så vet jag inte om jag håller med... Varför då? Och varför behöver den traggla i varje klass tre gånger? Tävlingserfarenheten får den ju i vart fall. Jag tror med på HUR hunden uppfattar tävlingen. En hund som tävlar med en skitnervös matte med taskig attityd får ju bara sämre uppfattning om tävling (och här är då LP en usel idé i mitt tycke) än en hund  med en glad och nöjd matte. Här handlar det om förarens attityd och positiv överföring till hunden mer än huruvida det är tävling eller ej.
Sen vet jag att du är "tävlingskåt" och vill ut och tävla - då köper jag absolut att du kör på i en klass medan du tränar in nästa. På så sätt kan du få ditt tävlingsbehov tillgodosett under tiden du tränar in nästa klass, men då måste man veta att det är därför man tävlar samt att det ändå kanske bör vara lite mellanrum mellan tävlingarna - är du med på tanken?

 
Anna med Torsten skrev också en mycket väl avvägd tanke i kommentarerna:

För mig personligen handlar LP mest om avlärning. Jag vill inte tävla en klass 1-2 hund för mycket av den anledningen att man som regel inte har hunnit med den tävlingsträning som krävs för att kunna starta många prov utan att man riskerar avdressyr kopplat till tävlingssituationen. Så himla svårt att komma åt när man väl har fått det problemet.

Jag var väldigt noggrand och ville ha hög kvalitet på mina starter, det har fungerat bra, tålamod krävs dock;) Men det är så viktigt för mig att hunden behåller glädjen på tävling!


Detta har nu satt igång de två hjärncellerna jag har. 

Gör jag fel nu när jag tänker tävlar Indy så mycket i de lägre klasserna?? 

Kommer Indy att gå ner sig av tävlandet?? Blir det avinlärning???

Min tanke var att det skulle bli tävlingsträning att ta LP i alla klasserna. Titeln är för mig totalt ointressant!!!!

Anna har ju rätt i att jag är "tävlingskåt". Jag älskar att tävla. Förberedelserna innan, pirret i magen, utvärderingen efteråt. Min förhoppning är att Indy är den hunden som kan matcha min tävlingslust. Tänk om jag gör det omvända nu och förstör det fina vi har byggt upp.

Ett av mina stora problem är att jag gärna forcerar träningen. Där har Indy varit väldigt bra för mig eftersom han inte är lika lättlärd som Diesel och det gör att jag automatiskt måste lära in momentet noggrannare och under en längre tid.

Suget efter att börja lära in trean och elitmomenten är jätte stora!!! Men jag vet att om jag lär in dem, så är tävlingsdatumet snart inbokat och så får det inte bli. Jag har länge gått och funderat på om jag inte ska försöka satsa på att tävla en trea i slutet av säsongen, men jag har ju lovat mig själv att jag inte ska. Det är jätte svårt att hålla tillbaka sig själv!!

Jag har nu anmält mig till sex tävlingar, fyra ettor (25/8, 28/8, 3/9, 10/9) och två tvåor (24/9, 1/10). Den fjärde ettan är en reserv i fall att något skiter sig på någon av tävlingarna. Det jag vet med mig sen tidigare, är att jag inte tävlar om jag inte tycker vi är mogna, dvs går det inte bra att tävla så här mycket kommer jag avanmäla mig från kommande tävlingar. MEN då kanske skadan redan är skedd? Indy kanske redan har "tackat nej" till att tävla.

Vad tror ni som har sett mig träna Indy?? Klarar han detta??

Kommer han gå ner sig av att tävla eller blir det som jag har tänkte mig, en positiv erfarenhet som kommer gynna oss i de högre klasserna???

Om allt går som jag hoppas kommer vi "bara" att tävla det tre första tävlingarna i ettan, sen blir det två veckors tävlingsuppehåll tills första starten i tvåan.

Jag är också ofantligt sugen att tävla de tre höstcuperna, Halloween Cup 6/11 på Tyresö BK, Nacka Cup 26/11 på Nacka BK och Lucia Cup 3-4/12 på Österåkers BK. Jag är även sugen på att starta appellrappport den 26/11 Norrköpings BK med Indy, så då måste jag välja bort Nacka Cup (hemmaplan  ). Jag har ingen aning om vi jag får rapporten att fungera så bra tills i november, men det är en plan i alla fall.

Jag kanske ska göra så att jag börjar med att tävla min ettor, utvärderar efter varje tävling om det Indy tycker detta är roligt eller tråkigt. Har jag mina tre första pris på det tre första tävlingarna kommer jag inte tävla den fjärde ettan. Sen tävlar jag den 24/9 på SoSu BK i tvåan (hade varit bättre att strunta i den 24/9 och tävla den 1/10, men jag gillar SoSu BK bättre) och oavsett hur det går på den tävlingen avanmäler jag mig till andra tvåan och tävlar i cuperna senare i höst. Är rapporten inte mogen för tävling så tävlar jag i Nacka Cup, annars struntar jag i den och tävlar i appellrapporten.

Låter det som ett bra upplägg?? Jag får tävla det jag vill utan att gå till överdrift och ändå ha is i magen och lägga av om Indy verkar ta skada.

VAD TYCKET NI SOM LÄSER MIN BLOGG???? Jag vill veta!!!!!! Har ni bara surdeg att skriva, skriv det. Jag kan ta negativ kritik!


Nu sover Pelle och jag och min snoriga näsa ska nog försöka vila oss lite.... Känner mig ganska slut faktiskt. Jobbig förkylning! Otroligt irriterande att inte orka göra allt man vill göra.

 
Av Annika Westerlund - 10 augusti 2011 19:51

Pelle sov en och en halvtimme på förmiddagen. Pysslade lite hemma och tränade lite jakt med Indy (se tidigare inlägg). Sen var tanken att jag skulle ta en prommis på eftermiddagen när Pelle sov, men Pelle ville annat.

Han ville mest bara sitta i knät och titta på tecknat. Jag lyckades få honom att sova nästan en timme, men vågade inte lämna honom när han var så orolig så det blev lite lydnad på tomten istället och sen ett pass lydnad till nu på kvällen. Jag orkar inte ta mig iväg och simträna. Ja ja, hundarna har fått tränat lite i alla fall.

I morgon börjar vi med att träna jakt med Karin, som jag skrev om i inlägget innan.

Sen får vi se vad som orkar och hinns med. Hoppas att både jag och Pelle känner oss piggare i morgon!

Av Annika Westerlund - 10 augusti 2011 11:00

Igår träffades tisdagsgruppen på Lidningö BK. Det blev jag, Anna, Susanne och syrran. Vi började med platsliggning i 3 min och 10 sek. Jag stog synlig på 20 m och de andra gick och gömde sig. Syrran var tävlingsledare.

Denna gång la jag ingen boll framför honom och när det var ca 30 sek kvar rörde han sig lite lite framåt, typ några centimeter. Spände ögonen i honom, men gjorde inget mer. Måste träna hemma på detta i lugn och ro så ingen annan hund blir berörd om jag bannar honom.

På Lidingö har de två speglar som man kan träna fot osv mot. Jag tränade mest ställande u g för att få bort extra stegen snett bakåt utåt. Gjorde några bra, men jag LÅNGT ifrån nöjd. Måste lägga ner ännu mera krut på detta!!! När vi tränade mot speglarna upptäckte jag att han har börjat gå på två spår ibland när han får för hög belöningsförväntan. När han går på två spår är han också för långt fram i position. Tränade en hel del på det också och det blev riktigt bra på slutet.

Vi diskuterade lite hur jag ska får ordning på ställandet och kom fram till följande:

  • Träna massor med ställanden under baklänges marsch med olika svårigheter som att jag springer bakåt, störningar runt omkring osv
  • Belöna genom att kasta prick i Indys mun med godis eller leksak när han gör rätt. På detta sätt får han belöningen när han är stilla med alla benen.
  • Sen plocka in det vid sidan med nolltolerans och blanda det med att köra under baklängesmarsch.

Jag körde sen i genom hela ettans program under kommendering med belöning efter hoppet (sista momentet), syrran var TL. Allt flöt på mycket bra om man bortser från ställandet. Följande behöver jag slipa på lite till innan jag är helt nöjd:

  • Ställande u g (som jag skrev tidigare)
  • Ingångar efter hoppet och inkallningen. Hoppar runt liksom. Jag vill att han ska sno runt. Måste öva mer på det.
  • Linförigheten, slipa lite till så han blir ännu stadigare i sin position.

Tack åter igen tjejer för en mycket bra träning!!

Nästa tisdag träffas vi på Vällingby BK kl 19.

Lindha, då kanske du kan komma om allt lirar hemma? Lite närmre för dig att åka.


Idag satte jag mig och läste genom all info om Labbemästerskapet. Upptäcker då att en ruta ska det vara vilt i!!!!!!!!!!!! Hjälp det har vi inte tränat på ordentligt!!

SMS:ar Karin och frågar om hon kan ta med sig en trut och/eller en duva till träningen i morgon och hänger ut min skata o kaja för tining. Jag har även en dummy med fasanskrud och invittrings medel till fasan och and. Har lite  fasanvittring på dummien med fasanskrud och tar en vanlig dummie och har på andvittring på. Nu jä--ar ska det tränas på vilt i morgon!!

Jag trodde inte att jag skulle få hybris inför mitt första WT, men ack vad jag bedrog mig. Nu helt plötsligt är min självsäkerhet på att Indy kommer att klara detta som bortblåst.

Gick ut och tränade linjetag och stoppsignal på tomten och i skogen bakom oss under tiden Pelle sov förmiddag. Började med att göra en klocka inne på tomten, avstånd 10-15, alla dummiesarna dolda. Inga problem!

Gick ut i skogen och gjorde samma övning, men kastade ut de två sista dummiesarna. Då blev det svårare. Upptäckte att han nog har spårat sig fram till dummiesarna.

Sen blev det stoppsignal. Jag kastade ut en kotte i blåbärsriset. När han letat en stund blåste jag stopp och kastade bollen när han stog stilla. Första stoppsignalen ville han inte hörsamma. Blev ordentligt sur på honom och gjorde om. Nu så fungerade det. Gjorde om övningen två gånger till.

Därefter kastade jag bollen istället. När han var i närheten blåste jag stopp och när han stog till och tittade på mig blåste jag närsök tillsammans med handtecken åt det hållet bollen låg. En gång fick jag dirigera honom åt höger för han var en bit ifrån bollen. Han tog handteckenet som att det var något vi gjort massor av gånger och kom rakt på bollen. YES!! Ibland har man lite flyt!!

Under tiden vi gick tillbaka till tomten smög jag ut tre dummiesar på olika ställen ute i blåbärsriset som han fick hämta med hjälp av linjetag. Han var lite tveksam att gå från min sida, fick putta till honom lite lätt och då kom han iväg. De två sista löste han riktigt fint om man bortser från den lilla putten. Ska träna linjetag på liknade sätt i morgon med, dvs med helt dolda dummiesar som han inte ser när man lägger ut.


Diesels rehab vecka har inte varit hundra bra denna gång heller.... Hmm... Måste skärpa mig!! Nu har jag i alla fall fått tillgång till Annas jolle. JÄTTE SUPER DUPER TACK ANNA FÖR ATT VI FÅR ANVÄNDA DEN!!!!!!!!!!!!!!!

Därför har jag belsutat att skjuta upp starten av rehab vecka 3 tills på lördag då hinner jag simträna minst en gång till. Dessvärre är både jag och Pelle förkylda så någon rask en timmes prommis blir det inte idag. Tänkte gå en liten kortare i normalt tempo på eftermiddagen under tiden Pelle sover middag och ev simträna hundarna ikväll när Pelle gått och lagt sig.

Nä, nu måste jag ta hand om en snorig, hostig och grinigt litet barn. Inge kul att vara förkyld tycker Pelle!!

Presentation

Barvatorp's Mr Diesel "Diesel"

Född 20071104  

u. Barvatorp's Etzy

e. Earo av Midälvaland

 

Länk till hans tävlingar i hunddata. 

Korad 415 p

Uppflyttad högre klass spår

2:a pris Lydnadsklass Elit

Hackihäls Indiana Jones "Indy"

Född 101024

u. Kullaholm's Edla

e. Delfleet Hawk

 

Länk till hans tävlingar i hunddata.

Länk till info om honom i SBK-tävling. 

20120310 SELCH

20120511 1:a NKL B-Jaktprov

Sammanfattande kritik:

"En samarbetsvillig trevlig hund som uppvisar stor arbetslust och presterar ett arbete till stor belåtenhet."

 

 

Kurser med mig som instruktör

Lydnadskurs på Ryegate's Kennel i Eskilstuna

 

Pris: 1700 kr 

4 x 4 timmar

11/8   kl 10-15

26/8  kl 10-15

2/9    kl 10-15

30/9  kl 10-15

 

Kurs från lydnadklass 1-elit alt. brukslydnaden appell-elit. Jag hjälper er med de moment som krisar.

OBS!!!! Det finns en plats kvar om det är någon som är intresserad!!

                                                    

"Att lyckas på tävling"
 
13/10 09:00 - 16:00
20/10 09:00 - 16:00

Kursavgift: 1 000 kr
Teoretisk kurs, vi går genom vad som är viktigt att tänka på när man ska tävla förutom att kunna momenten. T ex förberedelser- mentala och fysiska, träningsupplägg för tävling, bedömningar av momenten och andra saker som är bra att veta. Kursen vänder sig främst till de som redan tävlar eller är på gång att tävla.
Priset inkluderar lunch båda dagarna.
Max antal deltagare: 20

Anmälan görs på Nacka BK's hemsida

Privatlektioner

400 kr/45 min på Nacka BK

300 kr/45 min + milersättning 20kr/mil på annan plats

 

Kurser vi ska gå

28/9 Sökkurs för Frida Wallén gång 1/2 med Diesel

19/10 Sökkurs för Frida Wallén gång 2/2 med Diesel

Diesels kommande tävlingar

9/9 Lägre sök Waxholms BK

Indys kommande tävlingar

Följande B-jaktprov i öppenklass är vi anmälda till, vi får se vilka vi kommer med på...

 

21/7 Örebro

18/8 Sala

25/8 Hallstavik

25/8 Laxå

30/8 Mjölby

30/8 Värmdö

8/9   Eskilstuna

15/9 Enköping

29/9 Stjärnhov

 

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annikas funderingar med Blogkeen
Följ Annikas funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se