Direktlänk till inlägg 17 april 2011

Rapportträning x 3

Av Annika Westerlund - 17 april 2011 17:02

Pass 1

Upplägg: B-A 400 meter, skogen i Kummelbergets Industriområde, 15 min paus vid B-station. Tog honom direkt från uppbindningsplatsen och gjorde framföringen.

Resultat: Inga problem. Lite lågt pip lite då o då. Framföringssträckan kanon, bra position, litet startskall.

Utvärdering: Bra sätt att träna på. Vi får in alla rutiner så de sitter i ryggmärgen sen vid tävling. Måste ha en minut på mig från det att jag hämtar honom tills jag skickar honom, så med andra ord kommer jag hämta honom när TL säger en minut.


Pass 2

Upplägg: B-A 600 meter, ängen i Velamsund vid Nacka Golfklubb, 20 min paus vida B-stationen. Tog honom direkt från uppbindningsplatsen och gjorde framföringen.

Resultat: Bara några låga pip. Framföringen mycket bra. Inget startskall. Stannade och vände sig mot mig efter han hade sprungit ca 20 meter, men jag tittade bara ner i backen och var helt passiv. Då vände han sig mot A och stack iväg. Yes!

Utvärdering: Det här var den sträckan som korsar den första rapportsträckan vi gjorde i år. Förra gången så hade vi stora problem med att få iväg honom från B. Jag tror att det var den tveksamheten som låg kvar och gjorde att han tvekade. Jag är väldigt glad över att han löste det själv och sen sprang med full spätta resten av sträckan (man ser nästan hela sträckan från B).

Jag är verkligen nöjd med mig själv att jag valde att göra två första sträckor. Det är ju de som felat, mao är det det vi behöver träna på.


Hem och käka lunch och hämta Pelle.


Pass 3

Upplägg: Rensätra ängarna. Nu låg fokus på framföringssträckan. Avståndet mellan A o B var bara 50 meter. A och B stationerna gjordes i ordning som vanligt. Diesel fick bara sitta uppbunden någon minut innan första och följande skick. Hämtade honom och gjorde framföringssträckan. Om han inte hade bra position bröt vi irriterat och gick tillbaka till uppbindningsplatsen, men band inte upp honom. Vände ryggen till och väntade en stund. Började sen om från början. När han gick bra så gjorde vi halt och skickade.

Han fick springa båda sträckorna fyra gånger. När vi tar emot gjorde vi som det kommer att bli på tävling. På med kopplet, sprang till pläden där vi lagt godis i en skål, belönade en massa med rösten. Sen fick han även lekisen och dragkamp. Det får man inte göra på tävling, men vi kommer alltid ha denna rutin på träning. Det enda som skiljer sig åt då på tävling är att han inte får lekisen.

Resultat: Mycket bra! En omstart hos mig på andra o tredje skicket. Två omstarter på första och tredje skicket för syrran.

Utvärdering: Mycket bra träningpass där vi båda fick chansen att träna på att skicka och ta emot + att Diesel lärde sig rutinen och en bättre framföring. Förhoppningsvis kommer han att känna igen denna rutin oavsett hur lång rapportsträckan och väntetiden blir. Sådana här träningspass kommer vi nog lägga in lite då o då.


Vi avslutade dagen med att gå ner till Sågsjön med alla tre hundarna så Diesel fick svalka av sig. Han var lite lätt varm o flåsig efter detta pass! Kopplade sedan upp Diesel och fick Indy att hämta bollen i vattnet så pass långt ut att han blev tvungen att ta några simtag. Ett mysigt slut på en underbar dag!!!

 
 
Anna & Juni

Anna & Juni

18 april 2011 21:59

Ja, utan hundträning försvinner verkligen meningen med livet! Hur hinner du med hund och barn egentligen? Själv är jag ju barnfri än så länge iaf :D

http://www.annaronge.com

Annika Westerlund

19 april 2011 06:53

Jag vet inte. Det är ett evigt pysslande för att få allting att fungera, men det är kul. Pelle det bästa barnet i världen! :D

 
Anna,  Faran & Axxa

Anna, Faran & Axxa

19 april 2011 09:21

Härligt med bra träningspass! :D

http://www.rackartyg.net

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

19 april 2011 19:18

Vännen, nu är det dax att Indy får vara med uppe i headern på sidan! jag vet en bra bild som en himla trevlig tjej tog på honom i din trädgård. :)

Kram

http://hundtraningen.blogspot.com

Annika Westerlund

19 april 2011 19:28

Kanske...Jag ska tänka på saken... :)

 
Ingen bild

Susan

19 april 2011 21:31

Synd att du inte kom i Torsdags. Det var fint ordnat men tyvärr så gick det inte att köpa ngt nybakat från Annika ;). Även hon latade till sig med färdigköpt, jag som såg fram emot hennes bak :). Låter som en härlig dag i skogen men trötta dogs på kvällen .Skriver på första sidan så länge BT ligger nere. Ha en skönt Påsk :)

Annika Westerlund

20 april 2011 20:20

Visste inte att hon var en sån hejjare på att baka.
Jag får kolla in din första sida så länge. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika Westerlund - 3 augusti 2012 20:59

Jag har alltid varit så nöjd med denna bloggplats framtill för ca 1 månad sen. Då helt plötsligt försvann min header, mina typsnitt och min färger. Hur jag än gjorde gick det inte att få tillbaka dessa. Det gick inte att ändra något alls!!!!!!!!!!!!!...

Av Annika Westerlund - 14 juli 2012 18:21

Igår styrde vi kosan mot Djupdalsvallen och gruvturen. En tur som går i omväxlande mycket vacker fjällnatur och efter ungefär hälften av turen passerar man koppar och järnmalmsbrotten från 1700-talet och även de små stugor de bodde i. Turen är ca 7 k...

Av Annika Westerlund - 12 juli 2012 19:13

Ikväll gick jag ut och kastade en dubbel på ca 35 meters avstånd på "linje" gick tillbaka och skickade. Den gick bra! Gjorde några dirigeringar (som gick utmärkt) och kastade sen en ny dubbel förbi det gamla området, men en lättare som han är van ...

Av Annika Westerlund - 11 juli 2012 07:38

Det var inget vidare väder i söndags, 8 grader och lätt regn, men vi valde att ge oss ut i alla fall. Hamrafjället stog på tur, ca 9 km, 350 m höjdskillnad. Turen inleds med en brant stigning ut med Anderssjöfallet, totalt 300 trappsteg och sen forts...

Av Annika Westerlund - 8 juli 2012 22:02

I fredags eftermiddag vid halv femtiden var bilen packad och vi begav oss iväg mot Härjedalen och vår lilla stuga i Funäsdalen. Tanken var att om vi åkte vid den tiden kunde Pelle sova i bilen större delen av sträckan, då jag var orolig för hur han s...

Presentation

Barvatorp's Mr Diesel "Diesel"

Född 20071104  

u. Barvatorp's Etzy

e. Earo av Midälvaland

 

Länk till hans tävlingar i hunddata. 

Korad 415 p

Uppflyttad högre klass spår

2:a pris Lydnadsklass Elit

Hackihäls Indiana Jones "Indy"

Född 101024

u. Kullaholm's Edla

e. Delfleet Hawk

 

Länk till hans tävlingar i hunddata.

Länk till info om honom i SBK-tävling. 

20120310 SELCH

20120511 1:a NKL B-Jaktprov

Sammanfattande kritik:

"En samarbetsvillig trevlig hund som uppvisar stor arbetslust och presterar ett arbete till stor belåtenhet."

 

 

Kurser med mig som instruktör

Lydnadskurs på Ryegate's Kennel i Eskilstuna

 

Pris: 1700 kr 

4 x 4 timmar

11/8   kl 10-15

26/8  kl 10-15

2/9    kl 10-15

30/9  kl 10-15

 

Kurs från lydnadklass 1-elit alt. brukslydnaden appell-elit. Jag hjälper er med de moment som krisar.

OBS!!!! Det finns en plats kvar om det är någon som är intresserad!!

                                                    

"Att lyckas på tävling"
 
13/10 09:00 - 16:00
20/10 09:00 - 16:00

Kursavgift: 1 000 kr
Teoretisk kurs, vi går genom vad som är viktigt att tänka på när man ska tävla förutom att kunna momenten. T ex förberedelser- mentala och fysiska, träningsupplägg för tävling, bedömningar av momenten och andra saker som är bra att veta. Kursen vänder sig främst till de som redan tävlar eller är på gång att tävla.
Priset inkluderar lunch båda dagarna.
Max antal deltagare: 20

Anmälan görs på Nacka BK's hemsida

Privatlektioner

400 kr/45 min på Nacka BK

300 kr/45 min + milersättning 20kr/mil på annan plats

 

Kurser vi ska gå

28/9 Sökkurs för Frida Wallén gång 1/2 med Diesel

19/10 Sökkurs för Frida Wallén gång 2/2 med Diesel

Diesels kommande tävlingar

9/9 Lägre sök Waxholms BK

Indys kommande tävlingar

Följande B-jaktprov i öppenklass är vi anmälda till, vi får se vilka vi kommer med på...

 

21/7 Örebro

18/8 Sala

25/8 Hallstavik

25/8 Laxå

30/8 Mjölby

30/8 Värmdö

8/9   Eskilstuna

15/9 Enköping

29/9 Stjärnhov

 

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards