Direktlänk till inlägg 7 april 2012

Efterfrågat inlägg!

Av Annika Westerlund - 7 april 2012 17:32

Den senaste tiden har det inte funnits så mycket tid till att sitta framför datan. Jag har valt att prioriterat annat. Men den här helgen jobbar Jocke från 6-18 om dagarna, så då har jag lagt fokus på hundträning (=utomhuslek för Pelle) och lite datatid. Så vi tar väl en ska i taget:


Pelle

Nu utvecklas han med en rasande fart. Varje dag försöker han formulera nya ord och fortsätta träna på de han börjat kunna säga.

Det ordet som fungerar bäst är "Aj". Fiffigt ord som man kan använda till det mesta..  

"Lampa" är också ett ord han kan säga ganska bra och vet vad det betyder. 

Pappa kan han säg riktigt bra. Rolig grej som har blivit där att han säger "pappa", jag svarar att "Pappa är och jobbar", då vinkar han....  Någon som förstår den logiken???? 

Ordet mamma börjar ta form, men jag är tveksam till att han verkligen förstår vad det betyder.

Att vara hos dagmamman tycker han är toppen!! Det är aldrig några problem att lämna honom, men vid några tillfällen har han blivit arg när jag ska hämta honom. Tack och lov för att det är så!! Bättre betyg kan inte en dagmamma få, tycker jag!!!! Mycket av hans utveckling har tagit fart sen han började hos dagmamman. Han äter nu helt själv, sitter på en vanlig stol (tripp, trapp, trull stol) och försöker klä av och klä på sig själv.

Han har alltid haft en förmåga att slita av sig strumporna jämt och det gör att vi ofta letar efter strumpor. Nu hjälper han till att leta efter strumporna och för det mesta är det han som hittar dem. Han har stenkoll på vart han har lagt dem. Häftigt!!!!!

Vagnen använder vi nu nästan aldrig. Han gillar att gå och gör det för det mesta.Tänker sälja vagnen och köpa en mindre sittvagn av sulkymodell, men med bra hjul på. Känns helt onödigt att släpa på den där stora vagnen nu!!!

Han är så underbart go min lilla kille och jag älskar honom så mycket!!!!!!  


Diesel

D är helt klart på bättringsvägen. Vi råkade ut för ett bakslag för några veckor sedan, men det var troligtvis ett virus/bakterie då Indy också var lite halvrisig i magen. På veterinärens råd satte vi in Flagyl, för att häva den diarré och bara tolv timmar efter först Flagyl tabletten var han bra i magen igen. Nu äter han kortinson 5 mg om dagen och Lansoprazol (en variant på Losec, magkatarrsmedicin), veterinärfodret Specific CID och Olewo, pelleterade morötter. Han mår riktigt bra nu!! Helt symtomfri och pigg som tusan!!!!!!!!! JAG ÄR SÅ HIMLA GLAD!!!! Jag har tom provat att han får vara utan munkorg på tomten vid några övervakade tillfällen och än har han inte ätit sand/grus/gräs/avföring. Underbart!!!

Träningen går bra och på måndag ska vi vara med i på Nackas sökgrupps träning. Vem vet, kanske vi kan tävla lägre sök till hösten!!!??


Indy

Fem gånger startade vi elitlydnaden med fyra första pris och ett andra pris. Den högsta poängen blev 287,5, men den bästa tävlingen var den sista vi gjorde i Kungsörs inomhushall. Tyvärr var syrran inte med, så jag har ingen video på programmet. Vi fick ihop 271 p trots att vi nollade vittringen. Om man bortser från nollan var det lägsta betyget 9, vårat samspel var kanon och Indys attityd den bästa man kan önska sig!!!!

Nollan i vittringen får jag ta på mig helt och hållet. Indy springer fint ut till pinnarna och nosar noggrant fram och tillbaka över alla pinnarna flera gånger. Tillslut tar han en pinne, kommer snabbt in och tuggar inte en ända gång på pinnen. Överlycklig tar jag pinnen och då först ser jag att det är fel pinne. Jag blev väldigt förvånad!!! Han tar aldrig fel pinne!!! På vägen hem pratar jag med syrran i telefonen och hon säger något som inte har med det hela att göra, men då förstår jag vad som blivit fel. Mina träningshandskar!!!

Vi började lära in vittringen utomhus i oktober. Det har varit ganska kallt och jag tränade med hanskar på mig. När vi tävlade trean stoppade jag in vittringspinnen i handsken och när vi tävlat elit har jag haft tagit av mig handsken precis innan jag får pinnen. I Kungsör var vi inomhus så jag hade ju inga handskar på mig. Han kände naturligtvis inte igen vittringen!!! Han är ju van att pinnen ska lukta gamla träningshandskar + min hand. Ingen av pinnarna luktade så!!! Stackarn!!! Jag känner mig ganska elak!!! Just nu har vi lydnadsträningsuppehåll, så när vi börjar träna lydnad igen ska jag börja om med vittringen och då bara han min hands lukt på pinnen.

Jag beslutade att inte tävla den sjätte och sista inplanerade tävlingen i Eskilstuna. Vi skulle inte få ihop tillräckligt med poäng för att kvala till SM och då kändes det viktigare att avsluta vår säsong med en kanon bra tävling! Indy är ju trots allt bara 17 månader och jag vill att vi ska kunna tävla länge i lydnad. Det är viktigare att kunna behålla vår fina känsla på lydnadsplanen, än att försöka pressa oss till SM-kvalpoäng.

Nu har vi ett helt år på oss att kvala till Lydnads SM 2013!!!  

Har nu lagt lydnadsträningbagen i förrådet ett tag och plockat fram jaktryggan med alla dummiesarna. Indy tycker det är toppen!!!! Så här ser jaktplaneringen ut:


28 april inofficiellt B-jaktprov (fått klartecken att jag kommit med, jippi!!!)

8 maj B-jaktprov Södertälje

11 maj B-jaktprov Råby

12 maj B-jaktprov Nyköping


Nu håller vi tummarna för att jag inte blir bortlottad från alla B-proven, för då får vi vänta tills i höst igen innan det är prov som ligger någelunda vettigt till för oss att deltaga på.

Träningen hitintills har gått mycket bra. Han kommer ihåg allt vi gjorde i höstas, det enda som jag tycker han har tappat lite är hans sök. Behöver nog träna mer på det innan jag är helt nöjd.

På vardagarna tränar vi ca en halvtimme innan jag börjar jobba och den här helgen kör vi intensivt fredag, lördag och söndag.

I fredags var vi på Lidingö och tränade jag o syrra. Min uppfödare Anna kom förbi och gav mig en massa matnyttiga tips och saker som jag ska fokusera på fram till jaktprovsstarten. Super bra!! Indy gjorde en mycket bra träning med fyra enkel markeringar med dåld kastare på ca 60 m och sen ett sök med sex dummiesar där några låg på en äng och några i en ganska tät skog. På söket fick han hämta in 5 dummiesar. Han jobbade fint men kanske lite väl noggrant= långsamt. Jag hoppas på att farten kommer och noggranheten finns kvar!    Den sista dummien fick han hämta som ett linjetag på ca 8-9 meter.

Idag var vi på Ösbyängar i Gustavsberg jag, syrran och Helena. Indy fick först tre enkelmarkeringar efter varandra på 20, 15 och 10 meter. Den på 20 skötte han kanon, den på 15 gick han för långt ut och snurrade en del innan han hittade den. Den på 10 m blev klockren! Han är inte så jätte duktigt på att markera.

Sen gjorde vi ett närsök som han löste bra och ett stort sök på 50x50 m, 9 dummisar, mest på äng men tre låg i en brant med lite ängsskog. Indy hämtade ganska raskt in 5 st, den fick Helenas hund Lystra hämta 3 st, och Indy fick ta den sista. Han hade suttit och laddat om under tiden Lystra jobbade och efter en ganska lång stund hittade han den sista dummien. Duktig kille!!

Jag ska nu göra en markeringsövning ett tag som Anna kallar triangeln. Man kasta fler dummiesar runt t ex ett träd, sten eller liknade, något tydligt landmärke som hunden lätt kan minnas. Sen går man vidare till nästa landmärke typ 20-50 m därifrån, kastar några dummiesar tydligt för hunden. Sen går man till ett tredje ställe och gör samma sak. Sen ställer man sig någonstans i den triangeln som kastställena bildar. Du skickar sen hunden på vanligt markeringskommando. Hunden får helt välja själv vilken dummie han vill hämta. Han kanske får hämta tre av alla utkastade dummiesar. Om den jobbar mycket bra kanske ännu fler. Syftet är att hunden ska lära sig att ta "en bild" där dummien landat och minnas den för att kunna hämta dummien sen. Eftersom man kastar flera dummiesar runt samma landmärke är det lätt för hunden att lyckas och inlärningen går fortare. Den här övningen kan man sen variera i det oändliga med olika avstånd, färre dummiesar osv för att kunna öka svårighetsgraden. Jag tänkte börja med ganska korta avstånd från där hunden är, ca 15- 20 meter från kastplatserna, för att göra övningen ännu enklare!!

Det fiffiga med den här övningen är att man kan göra den när man tränar själv, vilket jag gör ganska mycket. Om man bortser från den här helgen kommer det nog bara bli en dag i veckan som jag kan träna med andra.

Jag känner mig mycket laddad för att träna jakten och det känns underbart att byta lydnadsplanen mot den underbara naturen!!


Annika

Själv har jag nu börjat jobbat. Det fungera bra med min nya vardag och det är roligt att jobba igen. Vi (jag, Pelle och hundarna) cyklar, går eller tar bilen till dagmamman och fortsätter sen till jobbet (ca 3.5 km enkel väg). Oftast är vi på jobbet vid nio eller strax därefter. När vi går eller tar bilen tränar jag hundarna en stund, när vi cyklat går vi en lite skrittprommis på ca tio minuter och stretchar sen. Sen får hundarna vila i sitt rum (körsedelförrådet ca 8 kvm stort) tills det är dags för lunch. När det blir lite varmare kan de ha dörren öppen och ligga och kika ut genom kompostgallert på vad som sker på gården.

På lunchen går vi först en halvtimme i skogen bakom jobbet och sen äter vi lunch, ja hundarna också. Jag slutar halv fem och då hämtar vi Pelle först, innan vi fortsätter vår färd till fots, cykel eller i bilen hem. De dagar jag tar bilen står träning på schemat, så så fort Jocke kommit hem (om han inte kan hämta Pelle själv) drar jag iväg med hundarna. Jag är mycket nöjd med det upplägget!! Hundarna får sitt, Pelle får sitt och när jag kommer hem behöver jag inte tänka något mer på att hundarna behöver en prommis eller stimulans.

I fredags nådde jag ett av mina stora delmål i viktnedgången, 30 kilo!!! Det är så otroligt himla underbart skönt!!!! Jag kan ha snygga kläder, högklackade skor, markera midjan (som jag nu faktiskt har en) med ett skärp. Jag älskar det!!! Tack Pia för alla kläder jag fått av dig!! Du är underbar!!

Pia har också gjort samma operation som mig, men har sen ett år tillbaka nått sin målvikt. Jag har nu fått ärva de kläder som hon köpte på sin väg ner. Hon har en liten annan ekonomisk situation än vi har. Med min 75 % tjänst räcker inte våra pengar till att köpa nya kläder ca en gång i månaden. Jag är så tacksam för att jag får kläderna av Pia. Hennes ända krav är att de går till välgörande ändamål när jag inte kan ha dem!! Det kravet är lätt att efterleva!!! Nu har jag bara 15 kilo kvar till min målvikt!!

Nu ska jag korrläs min text och sen är det lördagsmys med maken på schemat!!


Tack för mig denna gång! Jag hoppas att det inte dröjer lika länge till nästa uppdatering!!

 
 
Karin & co

Karin & co

8 april 2012 19:21

Pelle har väl varit van att vinka hej då när pappa går till jobbet :-) Nu blir det andra bullar när han få vinka hej då till mamma också när hon går till jobbet. Fast det verkar han ju inte ha tid med då det är skoj hos dagmamman.

Härligt att höra om Diesel, det sista som överger oss är hoppet!

Jag har Vilja i veckan, vi ska träna inför WT på Lidingö. Jag har tänkt träna mycket linjetag, fotgående och att bara ta en dummy, det tränar jag ju själv. Men om du har tid så kan vi ju köra något. Kanske bara i skogen bakom er så är det inte så långt hem för någon av oss.

Bra jobbat med viktminskningen, måste kännas superbra.

http://karinochwilma.blogggratis.se

Annika Westerlund

8 april 2012 19:31

Ja, träffas gärna och tränar i skogen bakom oss. Vad sägs om tisdag? Vid sex eller strax där efter?
Lycka till i morgon!

 
Lindha

Lindha

9 april 2012 11:00

Härlig läsning om Fam Westerlund, ja inte så mkt om Jocke dårå ;-)
Barn är underbara när utvecklingen tar fart :-)

Och vikten är ju verkligen kanon, måste kännas grymt bra!
Kram!!

http://vildarna.bloggplatsen.se

Annika Westerlund

9 april 2012 20:25

Ja, Jocke blev lite putt att jag inte skrivit något om honom... Jag får bättra mig till nästa gång. :D

 
Ingen bild

Jocke

11 april 2012 20:45

Jag har också utvecklats faktiskt!!

Annika Westerlund

12 april 2012 11:11

Ja, det har du! Du får öppna en egen blogg!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika Westerlund - 3 augusti 2012 20:59

Jag har alltid varit så nöjd med denna bloggplats framtill för ca 1 månad sen. Då helt plötsligt försvann min header, mina typsnitt och min färger. Hur jag än gjorde gick det inte att få tillbaka dessa. Det gick inte att ändra något alls!!!!!!!!!!!!!...

Av Annika Westerlund - 14 juli 2012 18:21

Igår styrde vi kosan mot Djupdalsvallen och gruvturen. En tur som går i omväxlande mycket vacker fjällnatur och efter ungefär hälften av turen passerar man koppar och järnmalmsbrotten från 1700-talet och även de små stugor de bodde i. Turen är ca 7 k...

Av Annika Westerlund - 12 juli 2012 19:13

Ikväll gick jag ut och kastade en dubbel på ca 35 meters avstånd på "linje" gick tillbaka och skickade. Den gick bra! Gjorde några dirigeringar (som gick utmärkt) och kastade sen en ny dubbel förbi det gamla området, men en lättare som han är van ...

Av Annika Westerlund - 11 juli 2012 07:38

Det var inget vidare väder i söndags, 8 grader och lätt regn, men vi valde att ge oss ut i alla fall. Hamrafjället stog på tur, ca 9 km, 350 m höjdskillnad. Turen inleds med en brant stigning ut med Anderssjöfallet, totalt 300 trappsteg och sen forts...

Av Annika Westerlund - 8 juli 2012 22:02

I fredags eftermiddag vid halv femtiden var bilen packad och vi begav oss iväg mot Härjedalen och vår lilla stuga i Funäsdalen. Tanken var att om vi åkte vid den tiden kunde Pelle sova i bilen större delen av sträckan, då jag var orolig för hur han s...

Presentation

Barvatorp's Mr Diesel "Diesel"

Född 20071104  

u. Barvatorp's Etzy

e. Earo av Midälvaland

 

Länk till hans tävlingar i hunddata. 

Korad 415 p

Uppflyttad högre klass spår

2:a pris Lydnadsklass Elit

Hackihäls Indiana Jones "Indy"

Född 101024

u. Kullaholm's Edla

e. Delfleet Hawk

 

Länk till hans tävlingar i hunddata.

Länk till info om honom i SBK-tävling. 

20120310 SELCH

20120511 1:a NKL B-Jaktprov

Sammanfattande kritik:

"En samarbetsvillig trevlig hund som uppvisar stor arbetslust och presterar ett arbete till stor belåtenhet."

 

 

Kurser med mig som instruktör

Lydnadskurs på Ryegate's Kennel i Eskilstuna

 

Pris: 1700 kr 

4 x 4 timmar

11/8   kl 10-15

26/8  kl 10-15

2/9    kl 10-15

30/9  kl 10-15

 

Kurs från lydnadklass 1-elit alt. brukslydnaden appell-elit. Jag hjälper er med de moment som krisar.

OBS!!!! Det finns en plats kvar om det är någon som är intresserad!!

                                                    

"Att lyckas på tävling"
 
13/10 09:00 - 16:00
20/10 09:00 - 16:00

Kursavgift: 1 000 kr
Teoretisk kurs, vi går genom vad som är viktigt att tänka på när man ska tävla förutom att kunna momenten. T ex förberedelser- mentala och fysiska, träningsupplägg för tävling, bedömningar av momenten och andra saker som är bra att veta. Kursen vänder sig främst till de som redan tävlar eller är på gång att tävla.
Priset inkluderar lunch båda dagarna.
Max antal deltagare: 20

Anmälan görs på Nacka BK's hemsida

Privatlektioner

400 kr/45 min på Nacka BK

300 kr/45 min + milersättning 20kr/mil på annan plats

 

Kurser vi ska gå

28/9 Sökkurs för Frida Wallén gång 1/2 med Diesel

19/10 Sökkurs för Frida Wallén gång 2/2 med Diesel

Diesels kommande tävlingar

9/9 Lägre sök Waxholms BK

Indys kommande tävlingar

Följande B-jaktprov i öppenklass är vi anmälda till, vi får se vilka vi kommer med på...

 

21/7 Örebro

18/8 Sala

25/8 Hallstavik

25/8 Laxå

30/8 Mjölby

30/8 Värmdö

8/9   Eskilstuna

15/9 Enköping

29/9 Stjärnhov

 

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Skapa flashcards