Direktlänk till inlägg 14 juni 2011

Jaktträning och första laserbehandlingen

Av Annika Westerlund - 14 juni 2011 21:20

Idag träffades jag och Karin på en äng som ligger nästan hemma hos henne. Ängen har högt gräs, några buskage, ett vanligt dike som mynnar ut i ett ca tre meter brett och ca två meter djupt dike. Det stora diket var det ca fyrtio centimeter djupt vatten i. Ut med det stora diket och fram till det korsande lilla diket var det som en upphöjning med jord och gropar utan gräs, bara lite tistlar. 

Vi började med att kasta markeringar ca 30 m ut, som landade på andra sidan det lilla diket. För att kunna ta sig till markering sprang de på den upphöjningen. Indy fick två markeringar och avslutade med ett linjetag som Karin la ut när Indy inte såg.  Var inga större problem.

Det tog en stund på första markeringen innan han gick över diket, men annars gick det bra. Den andra markeringen var Karins en kilos dummy. Indy tyckte det var lite svårt att bära den och taxera mellan groparna. Han tappade dummien två gånger på vägen in, men gav inte upp.

Linjetaget gick mycket bra. Tyvärr hade jag glömt min visselpipa hemma så jag kunde inte blåsa närsökssignal, men Indy spikade linjetaget ändå. Denna gång valde han att springa vid sidan av upphöjningen i höggräset och slapp då alla groparna. Ibland förstår man att han faktiskt har en hjärna..  

Sen kastade vi tre markeringar på andra sidan det stora diket. Avståndet blev ca 20 meter. Kastaren stog gömd bakom en stor buske och kastade i en hög båge in bakom en annan lite lägre buske till vänster om kastare (alltså hundförarens vänster). Indy fick två markeringar i den busken som han klarade fin fint. Elak matte som han har, bad jag Karin nu att kasta den tredje bakom den högra busken istället.

Indy sprang ut och började leta i det vänstra området. Sen gjorde han en snabb check i det högra, tyvärr komma han inte rätt i vind, gav upp och fortsatte leta i det vänstra området igen. När han hade letat en stund i fel område tog Karin några steg mot det högra och kvackade lite och då hakade Indy på. Denna gång låg han kvar lite längre i rätt område och hittade dummien. Svårigheten för honom blev inte att ta sig över diket, utan att lämna ett område där han fått vinst två gånger och leta i ett nytt område. Karin blev orolig för att han inte hade sett det sista kastet, men jag så att han följde dummiens luftfart med blicken. Det här är något vi behöver träna mera på!


Klockan nitton var det dags för Diesel (D) att få sin första laserbehandling av Charlotte (C). Hon började med att undersöka benet lite. Bl a mätte hon värme skillnaden mellan höger och vänster handled. Diesel är två grader varmare i höger (hans onda) handled. Detta bekräftar att det är en inflammation i leden.

D har lite svårt att koppla av när vi är hos C. Hon har nämligen sitt behandlingsrum innanför hundsimmet där D fick sin simträning för ett år sedan. HAN ÄLSKAR ATT FÅ SIMMA I DENNA BASSÄNG!! Det gör att han har lite svårt att koppla av. Han ligger stilla på sidan på kommando, men han kopplar inte av utan ligger och piper o tjuter nästan hela tiden. Nästa gång ska vi prova att gå upp i teorisalen som ligger på övervåningen och hoppas på att han ska kunna koppla av bättre där.

Visserligen trodde inte C att det skulle ha någon betydelse för själva laserbehandlingen, men det är bättre för D om han kan lugna ner sig lite. Tur att man har lärt honom att kunna ligga stilla på sidan, annars hade det blivit himla svårt att behandla honom.

Nu är det bara att fortsätta med fem stycken tio-femton minuters prommisar per dag och simträning ca varannan dag. Han simmade idag 3x3 min. Nästa gång blir på torsdag och då ska han simma 3x3.5 min. Tur att det är varmt ute så vi kan simma i sjöar eller i havet. Hade blivit himla jobbigt att åka till Haninge för att simma varannan dag med Pelle, barnvagn osv.

Nä, nu är det dags att nanna kudden. I morgon kväll ska jag träffa Susanne med Pebbels och ev Anna med Axxa o Faran för lite lydnadsträning med Indy.

 
 
Karin

Karin

14 juni 2011 22:37

Visst blev det bra träning! Indy är en liten pärla. Tänkte på stoppsignal, att jag skulle kunna använda medhjälpare och skicka på buddöring, vissla stoppsignal och belöna med boll bakom mig. Lite basic tills hon har förstått signalen.

http://Karinochwilma.bloggagratis.se

Annika Westerlund

14 juni 2011 22:45

Absolut!! Det kan vi köra på tors o fre.

 
Lindha

Lindha

14 juni 2011 23:16

Skönt att komma igång med Diesels rehab! Det känns alltid skönare att få börja :)
Fast jag tror Pelle hade kunnat varit med i simmet, han verkar hur go & snäll som helst :)

http://vildarna.bloggplatsen.se

Annika Westerlund

15 juni 2011 06:44

:) Ja, han är en riktig gullunge!

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

15 juni 2011 10:39

Härligt med bra träningar, jag blir sugen jag med men jag vågar inte träna någon jakt nu när det kanske börjar lossna med vittringen.

Helst Södra eller Nacka ikväll. Tar du med Diesel? Tänkte om vi skulle göra dold platsliggning och sittande i grupp. Men det kanske blir för jobbigt för honom att få gå in i bilen sen. Gull- Diesel :)Vilken tid? Jag kan satsa på 19.

http://hundtraningen.blogspot.com

Annika Westerlund

15 juni 2011 11:28

Södra blir bra kl 19. Diesel får vara hemma. Ingen träning alls för honom i alla fall en o en halv vecka till.

 
Ingen bild

Susan

16 juni 2011 00:13

Vad du är flitig med träningen, visst är det bra när man har flera hundar, en kan alltid vara i vila/sjuk man har alltid att göra ivarjefall :).Hoppas det går bra för Diesl nu men det tar nog tid.

Annika Westerlund

16 juni 2011 22:05

Ja, det är himla skönt med flera hundar!! Jag har bestämt mig för att låt rehaben ta den tid den tar. Vi tar det verkligen super lugnt och än så länge går det bra! Han har inte visat tecken på att vara rastlös men o andra sidan tycker jag att han blir trött av Metacamen också får han minst tre kort prommisar om dagen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika Westerlund - 3 augusti 2012 20:59

Jag har alltid varit så nöjd med denna bloggplats framtill för ca 1 månad sen. Då helt plötsligt försvann min header, mina typsnitt och min färger. Hur jag än gjorde gick det inte att få tillbaka dessa. Det gick inte att ändra något alls!!!!!!!!!!!!!...

Av Annika Westerlund - 14 juli 2012 18:21

Igår styrde vi kosan mot Djupdalsvallen och gruvturen. En tur som går i omväxlande mycket vacker fjällnatur och efter ungefär hälften av turen passerar man koppar och järnmalmsbrotten från 1700-talet och även de små stugor de bodde i. Turen är ca 7 k...

Av Annika Westerlund - 12 juli 2012 19:13

Ikväll gick jag ut och kastade en dubbel på ca 35 meters avstånd på "linje" gick tillbaka och skickade. Den gick bra! Gjorde några dirigeringar (som gick utmärkt) och kastade sen en ny dubbel förbi det gamla området, men en lättare som han är van ...

Av Annika Westerlund - 11 juli 2012 07:38

Det var inget vidare väder i söndags, 8 grader och lätt regn, men vi valde att ge oss ut i alla fall. Hamrafjället stog på tur, ca 9 km, 350 m höjdskillnad. Turen inleds med en brant stigning ut med Anderssjöfallet, totalt 300 trappsteg och sen forts...

Av Annika Westerlund - 8 juli 2012 22:02

I fredags eftermiddag vid halv femtiden var bilen packad och vi begav oss iväg mot Härjedalen och vår lilla stuga i Funäsdalen. Tanken var att om vi åkte vid den tiden kunde Pelle sova i bilen större delen av sträckan, då jag var orolig för hur han s...

Presentation

Barvatorp's Mr Diesel "Diesel"

Född 20071104  

u. Barvatorp's Etzy

e. Earo av Midälvaland

 

Länk till hans tävlingar i hunddata. 

Korad 415 p

Uppflyttad högre klass spår

2:a pris Lydnadsklass Elit

Hackihäls Indiana Jones "Indy"

Född 101024

u. Kullaholm's Edla

e. Delfleet Hawk

 

Länk till hans tävlingar i hunddata.

Länk till info om honom i SBK-tävling. 

20120310 SELCH

20120511 1:a NKL B-Jaktprov

Sammanfattande kritik:

"En samarbetsvillig trevlig hund som uppvisar stor arbetslust och presterar ett arbete till stor belåtenhet."

 

 

Kurser med mig som instruktör

Lydnadskurs på Ryegate's Kennel i Eskilstuna

 

Pris: 1700 kr 

4 x 4 timmar

11/8   kl 10-15

26/8  kl 10-15

2/9    kl 10-15

30/9  kl 10-15

 

Kurs från lydnadklass 1-elit alt. brukslydnaden appell-elit. Jag hjälper er med de moment som krisar.

OBS!!!! Det finns en plats kvar om det är någon som är intresserad!!

                                                    

"Att lyckas på tävling"
 
13/10 09:00 - 16:00
20/10 09:00 - 16:00

Kursavgift: 1 000 kr
Teoretisk kurs, vi går genom vad som är viktigt att tänka på när man ska tävla förutom att kunna momenten. T ex förberedelser- mentala och fysiska, träningsupplägg för tävling, bedömningar av momenten och andra saker som är bra att veta. Kursen vänder sig främst till de som redan tävlar eller är på gång att tävla.
Priset inkluderar lunch båda dagarna.
Max antal deltagare: 20

Anmälan görs på Nacka BK's hemsida

Privatlektioner

400 kr/45 min på Nacka BK

300 kr/45 min + milersättning 20kr/mil på annan plats

 

Kurser vi ska gå

28/9 Sökkurs för Frida Wallén gång 1/2 med Diesel

19/10 Sökkurs för Frida Wallén gång 2/2 med Diesel

Diesels kommande tävlingar

9/9 Lägre sök Waxholms BK

Indys kommande tävlingar

Följande B-jaktprov i öppenklass är vi anmälda till, vi får se vilka vi kommer med på...

 

21/7 Örebro

18/8 Sala

25/8 Hallstavik

25/8 Laxå

30/8 Mjölby

30/8 Värmdö

8/9   Eskilstuna

15/9 Enköping

29/9 Stjärnhov

 

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards