Direktlänk till inlägg 24 maj 2011

Lydnadsträningen igår och dagens jaktträning

Av Annika Westerlund - 24 maj 2011 12:34

Igår kväll träffades jag och Anna med Faran o Axxa på Värmdö BK. Jag tränade som vanligt elitlydnaden. Fick till bra moment i det mesta. Det var bara de första apporteringsdirigeringarna som inte gick så bra.

Jag är nöjd med honom förutom platsliggningen där han löft på huvudet flera gånger. Valde att korrigera honom utan att gå fram. Jag tror att han löft på huvudet för att han var ganska flåsig. Måste träna detta som första moment för att vi inte ska få det problemet.

Jag var mer noggran med transporterna mellan momenten så att han inte går och tränger där. Jag kan ju inte förbjuda det i FF och sen tillåta det i transporterna. Det kändes som han fattade vad jag menade för transporterna blev väldigt mycket bättre.

Jag har bestämt mig för att inte tävla lägre rapport fören till hösten. Han känns inte mogen för det och jag vill lägga ner mer tid på elitlydnaden så jag blir "av med" den. Vill ha mitt lydnadschampionat och sen lägger jag nog lydnadslydnaden på hyllan och fokuserar helt på brukset. Jag har mailat till två lydnadstävlingar och frågat om de tar emot efteranmälningar. Har inte fått något svar än, så nu är det bara att hoppas att det går vägen!


Indy fick bara prommis igår och lite linjetagsträning. Idag var det dags att träffa "flatgänget" igen. På dagens schema stog det linjetag med störning, sök som delvis låg i strandkanten bland vassen och dubbelmarkering.

Linjetag- först fick hunden se när man la ut två dummiesar på land. Sen gjorde man helt om och då kastades en markering i vatten med snöre i. Den vevades in när vi vände om och gjorde linjetag på en av de två dummiesarna som lades ut innan vattenmarkeringen. När den ena var bärgade gjorde man helt om igen, en ny vatten markering kastades. Sen gjorde man helt om igen för att hämta den sista dummien med ett linjetag.

Indy gjorde denna övning helt utan problem. Yes! Vi har haft lite strul med linjetagen, men det märktes inte alls idag.

Söket- tio dummiesar lades ut på ett ca 10 meter brett och ca 20 meter djupt område. Några låg i vattnet bland fjolårsvassen, några låg i vattendyn där den nya vassen har börjat växa och några låg på land.

Totalt är det fem hundar och Indy skickades som nr fyra. Första skicket gick han långt ut och hittade en ganska fort. På andra skicket, när det bara var två kvar som låg längst ut och djupt under vassen, gick han tom.

Han jobbade fint, men fastnade i området närmre mig. När han kämpat på ett tag smög jag ut en åt honom så han skulle få belöning för sitt arbete. Sen gick Karin ut och brakde runt bland vassen och Indy fick i uppgift att bärga hem den sista dummien. Karin stog kvar i området för att stötta hundarna.

Denna gång gick han fint längre ut och fick vittring på dummien som låg knivigt till i vassen. Han kämpade på och lyckades tillslut få tag på den. Duktiga, duktiga, envisa Indy! Tack Karin för den utmärkta stöttningen!

Dubbelmarkering- ganska öppen mark med låg tät undervegetation. Jag stog ca 15 meter från kastaren. Indy plockade fort in den första, men när jag skickade honom på den andra hade han glömt bort den. Jag gjorde lite fel också. Jag skulle ha vridit mig lite mer mot den istället för att stå kvar i riktning mot kastaren, så som jag stog på första skicket. Blåste stoppsignal som han tvärnitade till, blåste inkallning och han kom direkt. Jippi!! Duktig kille!!

Tog in honom vi sidan gick några steg mot den andra dummien. Då hade jag sådan tur att han fick vittring på den (var ca 10 meter ifrån den) och skickade honom. Hittade den direkt och kom in.

Vi gjorde om det igen och denna gång gick det bättre. Dummiesarna kom lite nära varandra, men han löste det bra ändå. Det var inte klockrent, men ok. Han är verkligen en makalöst bra näsa!

Jag är som vanligt nöjd med min pärla! Det som jag klurar över är söket bara. Inte riktigt likt honom att fastna när mig. Han brukar jobba på bra i och lägg mark under sig. Vi har har inte tränat så mycket sök på sistone, kan bero på det. Skulle nog behöva jobba mer med det!


I morgon kväll och på torsdag ska vi träna lydnad med syrran. Nu ska jag åka och besikta mersan. Hoppas att jag inte får allt för många tvåor!

 
 
Karin & co

Karin & co

24 maj 2011 18:53

Jag tror inte du behöver vara så orolig över söket. Han har en fantastisk nos och använder den väl. Att han sökte nära dig är nog inte så konstigt eftersom de flesta dummysarna hade legat i det området och flera hade sprungit där innan. Många dofter där m.a.o Han hade dessutom jobbat länge och blivit lite trött (ja, Indy kan också bli trött!)

Han jobbade jättefint och löste uppgiften super. När jag var längst ut och stöttade så hade han nosen på hela tiden och löste uppgiften m.v.g Den dummyn låg RIKTIGT trixigt till.

Nästa gång vi lägger sök så kan vi lägga färre nära och fler längre ut.

Tack för idag, jag är jättenöjd med mina tjejer även om jag har en liten fröken som är galen i vatten och mindre förtjust i gjyttja och svår vass :-)

Kram

http://karinochwilma.bloggagratis.se

Annika Westerlund

24 maj 2011 20:28

Tack, för dina ord! Jag tänkte inte på den orsaken som du beskriver ovan.
Trött... nä, det kan han väl inte bli. ;D

Bra upplägg inför nästa gång vi tränar sök!

Jag tycker verkligen du ska vara nöjd med dina tjejer idag!! De jobbade på mycket bra idag! W var för söt när hon "med rynkad näsa" gick ut i gyttjan!

 
Anna, Faran & Axxa

Anna, Faran & Axxa

24 maj 2011 20:42

Tack för trevlig träning igår!

http://www.rackartyg.net

 
Lindha

Lindha

25 maj 2011 10:11

Har fått en "föreläsning" om jakten, WOW vad imponerande det verkar! Och vilken lydnad man ska ha på hundarna, och framförallt vilka störningar dom ska klara :)
Tror jag måste kolla in ett jaktprov någon gång och fascineras!!!

http://vildarna.bloggplatsen.se

Annika Westerlund

25 maj 2011 11:02

Ja, gör det! Det är verkligen en super kul gren att träna/tävla i.

 
Marie & Citro

Marie & Citro

25 maj 2011 20:41

Så kul med alla bilder och filmer, riktigt skoj att det går bra :)

http://marigo.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika Westerlund - 3 augusti 2012 20:59

Jag har alltid varit så nöjd med denna bloggplats framtill för ca 1 månad sen. Då helt plötsligt försvann min header, mina typsnitt och min färger. Hur jag än gjorde gick det inte att få tillbaka dessa. Det gick inte att ändra något alls!!!!!!!!!!!!!...

Av Annika Westerlund - 14 juli 2012 18:21

Igår styrde vi kosan mot Djupdalsvallen och gruvturen. En tur som går i omväxlande mycket vacker fjällnatur och efter ungefär hälften av turen passerar man koppar och järnmalmsbrotten från 1700-talet och även de små stugor de bodde i. Turen är ca 7 k...

Av Annika Westerlund - 12 juli 2012 19:13

Ikväll gick jag ut och kastade en dubbel på ca 35 meters avstånd på "linje" gick tillbaka och skickade. Den gick bra! Gjorde några dirigeringar (som gick utmärkt) och kastade sen en ny dubbel förbi det gamla området, men en lättare som han är van ...

Av Annika Westerlund - 11 juli 2012 07:38

Det var inget vidare väder i söndags, 8 grader och lätt regn, men vi valde att ge oss ut i alla fall. Hamrafjället stog på tur, ca 9 km, 350 m höjdskillnad. Turen inleds med en brant stigning ut med Anderssjöfallet, totalt 300 trappsteg och sen forts...

Av Annika Westerlund - 8 juli 2012 22:02

I fredags eftermiddag vid halv femtiden var bilen packad och vi begav oss iväg mot Härjedalen och vår lilla stuga i Funäsdalen. Tanken var att om vi åkte vid den tiden kunde Pelle sova i bilen större delen av sträckan, då jag var orolig för hur han s...

Presentation

Barvatorp's Mr Diesel "Diesel"

Född 20071104  

u. Barvatorp's Etzy

e. Earo av Midälvaland

 

Länk till hans tävlingar i hunddata. 

Korad 415 p

Uppflyttad högre klass spår

2:a pris Lydnadsklass Elit

Hackihäls Indiana Jones "Indy"

Född 101024

u. Kullaholm's Edla

e. Delfleet Hawk

 

Länk till hans tävlingar i hunddata.

Länk till info om honom i SBK-tävling. 

20120310 SELCH

20120511 1:a NKL B-Jaktprov

Sammanfattande kritik:

"En samarbetsvillig trevlig hund som uppvisar stor arbetslust och presterar ett arbete till stor belåtenhet."

 

 

Kurser med mig som instruktör

Lydnadskurs på Ryegate's Kennel i Eskilstuna

 

Pris: 1700 kr 

4 x 4 timmar

11/8   kl 10-15

26/8  kl 10-15

2/9    kl 10-15

30/9  kl 10-15

 

Kurs från lydnadklass 1-elit alt. brukslydnaden appell-elit. Jag hjälper er med de moment som krisar.

OBS!!!! Det finns en plats kvar om det är någon som är intresserad!!

                                                    

"Att lyckas på tävling"
 
13/10 09:00 - 16:00
20/10 09:00 - 16:00

Kursavgift: 1 000 kr
Teoretisk kurs, vi går genom vad som är viktigt att tänka på när man ska tävla förutom att kunna momenten. T ex förberedelser- mentala och fysiska, träningsupplägg för tävling, bedömningar av momenten och andra saker som är bra att veta. Kursen vänder sig främst till de som redan tävlar eller är på gång att tävla.
Priset inkluderar lunch båda dagarna.
Max antal deltagare: 20

Anmälan görs på Nacka BK's hemsida

Privatlektioner

400 kr/45 min på Nacka BK

300 kr/45 min + milersättning 20kr/mil på annan plats

 

Kurser vi ska gå

28/9 Sökkurs för Frida Wallén gång 1/2 med Diesel

19/10 Sökkurs för Frida Wallén gång 2/2 med Diesel

Diesels kommande tävlingar

9/9 Lägre sök Waxholms BK

Indys kommande tävlingar

Följande B-jaktprov i öppenklass är vi anmälda till, vi får se vilka vi kommer med på...

 

21/7 Örebro

18/8 Sala

25/8 Hallstavik

25/8 Laxå

30/8 Mjölby

30/8 Värmdö

8/9   Eskilstuna

15/9 Enköping

29/9 Stjärnhov

 

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards