Direktlänk till inlägg 23 april 2011

Ytterligare ett bakslag i rapportträningen

Av Annika Westerlund - 23 april 2011 10:47

I torsdags åkte vi till markerna ovanför Värmdö BK för att träna rapport. Susanne o Pebbels var med syrran på A-station för att se hur det går till. Vi etablerade A-stationen precis på krönet ovanför den bortre appellplanen och jag gick vidare till B-station. Diesel var på som vanligt och låg och små pep i väntan på att bli skickad till A. Framföringen gick bra och han sprang iväg, men efter en stund kom han tillbaka.   Sen fick jag gå en bra bit tillbaka till A-stationen innan han gick iväg ordentligt. VARFÖR FUNGERAR DET INTE?????????

Syrran o jag har stött och blött det nu. Vi tror att han inte kopplar på näsan, utan tror att han ska komma ihåg vart vi gått och springa på det. När han sen tappar bort sig och kopplar på näsan är han så spårtränad att han väljer framspår istället för bakspår som han måste göra i rapporten. Svårt för en hund som bara har bakspårat två gånger i sitt liv på spårträningen och på dessa två gånger lärt sig att man inte tjänar något på att välja bakspår.

Jag har nu bestämt mig för att strunta i tävlingen nästa helg. Han är inte klar och då är det ingen idé att tävla. Vi kommer nu istället gå tillbaka i träning rejält och ha en första sträckan på max 400 meter och bara en kort paus på B-station. Däremot tänker vi göra fyra skick totalt; B-A, A-C, C-A, A-D. Då blir det två förlängningar och han får springa två gånger till A-stationen. Första förlängningen kommer vara ca 200 meter och andra ca 400 meter. Vi ska försöka att alltid träna i främmande marker i skog, så vi alltid har den svårigheten med. Jag hoppas på att det kommer att släppa så han blir säkrare på första sträckan igen. Vi kommer ligga kvar på ungefär de här längderna och istället öka på pausen på B-station. När det fungerar ska vi börja öka på längden på första sträckan.

Mitt nya mål är tävling den 4:e juni och/eller den 12:e juni. Men det är bara ett preliminärt mål, är han inte mogen att starta då så är han inte det.

Jag är lite irriterad på mig själv att jag har gått för fort fram så Diesel har förlorat sin självsäkerhet i rapporten. Visserligen brukar det gå snabbt att reparera den. Jag grämer mig även över att jag har gjort fel i inlärningen. Vi skulle inte ha tränat så mycket på äng, utan kört i skogen istället där det är svårare för honom att komma ihåg vägen och därför måste använda näsan.

Men nu ska jag inte gräva ner mig över det, utan det är bara att spotta i nävarna och ta nya tag. I värsta fall det blir inte någon lägre rapport fören till hösten!


Nu ska jag gå och dusch så vi kan åka till Forum och köpa min födelsedagspresent!  Jag blev ju ytterligare ett år äldre i torsdags.... Jag vet vad jag ska få, EN NY VIDEOKAMERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    


 
ANNONS
 
Karin & co

Karin & co

23 april 2011 21:06

Grattis i efterskott!

Ingen idé att gräma sig för mycket, du kunde ju inte veta att du har gått för fort fram förrän nu då det helt plötsligt inte gick längre. Du är så otroligt duktig och strukturerad så det lär inte vara något långvarit problem.

Har mejlat dig, men inte sett något svar från Helena.

Kram

http://karinochwilma.bloggagratis.se

Annika Westerlund

24 april 2011 09:36

Tack för dina ord! Det värmer!
Jag har inte heller fått något svar av Helena. Mailar dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika Westerlund - 3 augusti 2012 20:59

Jag har alltid varit så nöjd med denna bloggplats framtill för ca 1 månad sen. Då helt plötsligt försvann min header, mina typsnitt och min färger. Hur jag än gjorde gick det inte att få tillbaka dessa. Det gick inte att ändra något alls!!!!!!!!!!!!!...

Av Annika Westerlund - 14 juli 2012 18:21

Igår styrde vi kosan mot Djupdalsvallen och gruvturen. En tur som går i omväxlande mycket vacker fjällnatur och efter ungefär hälften av turen passerar man koppar och järnmalmsbrotten från 1700-talet och även de små stugor de bodde i. Turen är ca 7 k...

Av Annika Westerlund - 12 juli 2012 19:13

Ikväll gick jag ut och kastade en dubbel på ca 35 meters avstånd på "linje" gick tillbaka och skickade. Den gick bra! Gjorde några dirigeringar (som gick utmärkt) och kastade sen en ny dubbel förbi det gamla området, men en lättare som han är van ...

Av Annika Westerlund - 11 juli 2012 07:38

Det var inget vidare väder i söndags, 8 grader och lätt regn, men vi valde att ge oss ut i alla fall. Hamrafjället stog på tur, ca 9 km, 350 m höjdskillnad. Turen inleds med en brant stigning ut med Anderssjöfallet, totalt 300 trappsteg och sen forts...

Av Annika Westerlund - 8 juli 2012 22:02

I fredags eftermiddag vid halv femtiden var bilen packad och vi begav oss iväg mot Härjedalen och vår lilla stuga i Funäsdalen. Tanken var att om vi åkte vid den tiden kunde Pelle sova i bilen större delen av sträckan, då jag var orolig för hur han s...

Presentation

Barvatorp's Mr Diesel "Diesel"

Född 20071104  

u. Barvatorp's Etzy

e. Earo av Midälvaland

 

Länk till hans tävlingar i hunddata. 

Korad 415 p

Uppflyttad högre klass spår

2:a pris Lydnadsklass Elit

Hackihäls Indiana Jones "Indy"

Född 101024

u. Kullaholm's Edla

e. Delfleet Hawk

 

Länk till hans tävlingar i hunddata.

Länk till info om honom i SBK-tävling. 

20120310 SELCH

20120511 1:a NKL B-Jaktprov

Sammanfattande kritik:

"En samarbetsvillig trevlig hund som uppvisar stor arbetslust och presterar ett arbete till stor belåtenhet."

 

 

Kurser med mig som instruktör

Lydnadskurs på Ryegate's Kennel i Eskilstuna

 

Pris: 1700 kr 

4 x 4 timmar

11/8   kl 10-15

26/8  kl 10-15

2/9    kl 10-15

30/9  kl 10-15

 

Kurs från lydnadklass 1-elit alt. brukslydnaden appell-elit. Jag hjälper er med de moment som krisar.

OBS!!!! Det finns en plats kvar om det är någon som är intresserad!!

                                                    

"Att lyckas på tävling"
 
13/10 09:00 - 16:00
20/10 09:00 - 16:00

Kursavgift: 1 000 kr
Teoretisk kurs, vi går genom vad som är viktigt att tänka på när man ska tävla förutom att kunna momenten. T ex förberedelser- mentala och fysiska, träningsupplägg för tävling, bedömningar av momenten och andra saker som är bra att veta. Kursen vänder sig främst till de som redan tävlar eller är på gång att tävla.
Priset inkluderar lunch båda dagarna.
Max antal deltagare: 20

Anmälan görs på Nacka BK's hemsida

Privatlektioner

400 kr/45 min på Nacka BK

300 kr/45 min + milersättning 20kr/mil på annan plats

 

Kurser vi ska gå

28/9 Sökkurs för Frida Wallén gång 1/2 med Diesel

19/10 Sökkurs för Frida Wallén gång 2/2 med Diesel

Diesels kommande tävlingar

9/9 Lägre sök Waxholms BK

Indys kommande tävlingar

Följande B-jaktprov i öppenklass är vi anmälda till, vi får se vilka vi kommer med på...

 

21/7 Örebro

18/8 Sala

25/8 Hallstavik

25/8 Laxå

30/8 Mjölby

30/8 Värmdö

8/9   Eskilstuna

15/9 Enköping

29/9 Stjärnhov

 

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Annikas funderingar med Blogkeen
Följ Annikas funderingar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se