Alla inlägg under mars 2011

Av Annika Westerlund - 9 mars 2011 19:19

Susannes blogg. Hon har lagt ut jätte fina bilder från dagens besök! Hon är verkligen en skicklig fotograf!!

Av Annika Westerlund - 9 mars 2011 17:16

Idag kom Susanne, Junie och Pebbels på besök. Vi hade en härlig eftermiddag med mycket barn och hundsnack. Det är toppen att ha en vän som både har barn i nästan samma ålder (Junie är exakt två månader äldre) och en hund som hon tränar och tävlar med. Tack för en toppen eftermiddag!!


På väg ut på promis.



  

Grabbarna busar




  

Vackra Pebbels ställer gärna upp som fotomodell


  

Barnen umgås


  

Junie vill gärna känna lite på Pelle



  

Junie var nog mer intresserad än Pelle. Har nog med åldern att göra.



   

Av Annika Westerlund - 8 mars 2011 19:06

Då var det dags att träna lite i lokalen igen. Indys fotgåendet och lite av apporteringen filmade jag och nästan hela Diesels fotgående. Tyvärr räcker bara mineskorten till ca 16 min filmning, så jag kan inte filma hela passet. Dessutom har jag inte hittat någon bra placeringa av kameran så jag får med hela lokalen. Nästa gång ska jag prova att ställa den i ett hörn och hoppas att jag får med mer av träningsytan. Längtar tills jag får en ny riktig videokamera. På filmen har jag klippt bort långa belöningar och när jag försvinner ur bild, kvar blev sju och en halv minut. Jag började med Indy.


Fot- Vi gick igenom hur vi skulle lära in svängarna och det var det som stog på schemat. Hur jag gick tillväga ser ni på filmen. Jag är nöjd med passet. Han lärde sig svängarna fort och de sista åt båda håll ärjag mycket nöjd med. Måste däremot bli bättre på att bryta vid blicksläpp, när han kommer för långt fram i position och när han hoppar.

Apportering- Indy har en tendens till att gripa snabbt men sen bli stående innan han vänder om och kommer emot mig. Fick tipset att träna det med en medhjälpare. Han/hon (läs syrran) håller i hunden, man placerar apportbocken snett bakom hunden. Jag småspringer ca femton meter ifrån och lockar samtidigt som jag bollar med bollen. När jag kommit ut till ca femton meter vänder jag mot hunden och kommenderar "apport", samtidigt släpper syrran Indy. När han gripit och vänder upp mot mig belönar jag. Vi provade det när Anne höll i honom och det blev ett bra resultat direkt. Ska prova det på fredag när syrran ska hjälpa mig att träna hundarna.

Ställande under gång- Vi gick igenom det igår. Man har hunden vid sidan utan kommando och går framåt. Samtidigt som man säger "stå" kastar man en boll med höger hand bakåt. Efter ett tag får man en hund som tvärvänder när man säger stå. Då börjar man göra en paus mellan stå kommandot och boll kastet och får då ett ställande. Jag provade detta idag och polletten trillade inte ner. Ska prova två pass till och fungerar det inte då får jag fråga Anne hur jag ska göra.

Platsliggning med störning- Fungerade mycket bra idag. La honom ner, la bollen ca två meter framför. Sen gick jag bakom honom och petade på rumpan och drog lite försikigt i svansen. Han löft på huvudet två gånger av fem. Känns kanon! Lite träning till så ligger han nog berget.


Diesel

Fritt följ- Fortsätter att träna att han ska vara parallell på raksträckorna. (Finns med på filmen) Kändes bra idag. Lite hetsig i börja. Bara lite ljud. Varierade mellan godis och lekbelöning. Det går framåt, men jag är inte nöjd än.

Kedja ff, sättande under gång, nedläggande för inkallning- Mycket nöjd! Tyst hela programmet. Lite på två spår, men för övrigt bra ff. Sättandet lite segt (måste ta tag i det nästa pass) men stadigt och snabbt nedläggande.

Rutan inkallningsdelen- La honom i rutan och gick tillbaka till skickpunkten. I lokalen får jag bara ut tio meters avstånd, men det är stadgan i rutan och att han sluter upp vid sidan utan hets och att dunka i som är viktigt. Stadgan i rutan kan jag hålla koll på genom speglarna, därför bryr jag mig inte om att avståndet blir fel. Låg stadigt fyra gånger av fem (utvisning den felande gången) och gjorde ganska bra uppslutningar till fotgående. Behöver tränas lite mer innan jag är nöjd.

Apportingsstadga- Även här använde jag mig av speglarna. Om han satt stadigt fick han godis och sen hämta apporten med godis belöning eller lekbelöning efter avlämning. Det blev två utvisningar av sju tillfällen. Fyra (ett fel) med hopp apport och tre (ett fel) gånger med metallen.


Här är filmen:


Av Annika Westerlund - 7 mars 2011 13:36

Diesel är bra i magen igen, men han får vila idag med för säkerhets skull. Tränade Indy i lite fotgående och apportering här hemma på vändplanen. Han var lite okoncentrerad bitvis för att det låter så när det blåser. Brydde mig inte så mycket om det förutom de gånger han verkligen tappade koncepten.

Provade att svänga lite i fotgåendet. Fick hjälpa honom lite men det hade jag räknat med. Jag är nöjd.

Apporteringen hade han fina gripanden men stannar och glor innan han vänder mot mig. Provade att kalla in honom direkt han hade gripit och det då blev det bättre, men den hjälpen måste bort. Ska fråga Anne ikväll om hon har någon lösning på problemet.

Här är en liten film på dagens träning. (Det gula huset med bruna staket i bakrunden är vårt lilla hem.)




Av Annika Westerlund - 6 mars 2011 17:45

Idag vill Jocke "leka" med de andra pojkarna (läs gubbarna) i garaget och mecka moped, så jag passade på att åka till Lidingö för att träna och träffa Indys uppfödare. Dagen till ära hade jag skrivit en träningsplanering. Shit, vad bra det är att göra det! Måste skärpa mig och göra det oftare. Mycket bra träningspass!

Syrran va med och filmade delar av träningen. Indys hela pass är med och fotgåendet på Diesels pass.


Indy

Började med honom. Han fick ett kort pass med fot och apportering så han inte skulle bli för trött innan vi träffade Anna, hans uppfödare.

Fot- tre sekvenser med bollbelöning på varierde ställen. Målet var att höjja värdet på att gå fot. Kändes bra!

Fick bryta retsamt en gång när han inte lyssnade på mitt fotkommando. En sträcka blev lite svajjig. Skulle nog egentligen ha stannat i steget och hjälpt in honom till sidan igen, men jag tänkte inte på det. Måste bli bättre på att agera när fotgåendet inte är bra istället för att bara gå på och hoppas på att han hittar positionen själv.

Apportering- tre stycken där jag lämnar honom på olika avstånd med apporten snett bakom sig och en när jag kastar. Fick tveksamma gripanden. Beror troligtvis på att det var första gången han apporterar utomhus. Måste börja öva mer utomhus helt enkelt!


När jag gick och bytte hund passade jag på att göra en kort platsliggning med båda hundarna. La Diesel först och upptäckte att det blev en störning han inte klarade av. Han reste sig inte men lyfte huvudet och vred sig lite. En ny rolig störning att träna på!! Här är en liten bild på det hela:

  




Diesel

Inkallningsstadga- passade på att träna detta när jag hade syrran som extra ögon.

Första hade jag skål med godis bakom som belöning. Fick frikommando när jag gått ca tio meter.

Andra hade jag lekis i fickan som belöning efter att jag har gått hela sträckan. Nu fick vi strul. Rörde sig tre gånger. Blev utvisad varje gång och omlagd. På fjärde försöket låg han still hela tiden och jag kunde äntligen belöna honom.

Tredje hade jag godisskål bakom och gick hela sträckan. Låg stilla på första försöket och fick äta upp sina korvsnuttar.

Sättande under gång- första fick han godis direkt han hade satt sig.

Andra godis belöning efter hela momentet.

Tredje lekbelöning efter hela momentet.

Under detta pass gjorde han ingen tendens till att röra sig efter sättandet så jag är mycket nöjd med det. Däremot tyckte syrran att sättandena var lite sega. Nästa gång måste jag öva lite snabbare sättanden.

Ingång på plan- Värmde upp med ett bollsök och rumpan in övning med godis belöning. Sen entrade vi planen under "här" kommando (se film nedan), gjorde en rumpan in övning fick godis sen lekisen.

FF med mycket rumpan in övningar- (se film nedan) godisbelöning och en lekbelöning. Jag är mycket nöjd med attityd och fokus. Fick bara ljud under stegförlyttningarna när jag ville att han skulle jobba mer med bakdelen. Fick några sträckor på två spår, men det blev bättre efter rumpan in övning.





Budföring- jag har problem med startskall plus ljud och struliga ingångar hos mottagaren. Därför har vi koppel på honom. Om han ger startskall släpper man inte kopplet utan stoppar honom och berättar argt att så gör man inte.

Fick startskall hos mig men jag var inte riktigt med utan råkade släppa kopplet så han fick springa till syrran. Gjorde en slafsig men tyst ingång hos henne. Syrran fick också startskall men var med på noterna och korrigerade. Skickade om, samma visa. Skickade om, samma visa. Skickade om, men innan sa jag att hon skulle låta honom löpa då han blev mer och mer frustrerad för varje korrigering.

Han gjorde en bra ingång hos mig men fick ingen belöning när han inte skött sig tidigare.

Jag skickar och får startskall. Denna gång är jag med på noterna och har bestämt mig för att utvisa honom. Efter en stund i "utvisningsbåset" provar jag att skicka på nytt. Nu är han tyst men lite tveksam i starten, osäker på om han verkligen skulle få springa eller om vi skulle stoppa honom. Gör en hyfsad ingång och får godis av syrran. Syrran skickar och även nu är han tyst men lite tveksam. Gör en fin ingång hos mig och får lekbelöning. YES!!! Underbart! Med den lyckliga känslan i kroppen bestämmer jag mig för att inte träna något mer. Hade tänkt att träna lite apporteringsstadga också, men träningen har gått så bra så jag ville inte riskera förstöra den underbara känslan.


Strax efter kommer Anna med sin väninna och Indys kullsyster Yippie. En otroligt söt liten skapelse som såg ut som en feminin upplaga av Indy. Som väntat fick jag bassning för att Indy är lite rund.   Förra helgen såg jag att han började bli lite rund och hoppades att det skulle ordna till sig med promenader (som det inte hade blivit mycket av veckan innan) men så var inte fallet. Bestämde mig igår för att dra ner lite på maten också. Det värsta jag vet är överviktiga djur och så har jag en hund som börjar luta åt det hållet. Skäms på mig!! Jag lovar Anna att det inte kommer vara långvarit!!



   

Indy och Yippie                                         Indy (fotograf: Anna)




Sen pratade vi träningsupplägg för jakten. Jag känner mig lite osäker på hur jag ska lägga upp träningen och vad jag ska börja med. Här kommer en liten plan på det jag ska börja träna:

Inkallningssignal- Tre korta i visselpipan. Måste fungera till 110%!!

Sitt stadga- Hunden ska vara superstadig i alla lägen!

Stoppsignal- Först lära in handtecken tillsammans med sitt kommandot vi har idag. Sen få det att fungera på avstånd.

Parallellt med det ska jag blåsa stoppsignal med visselpipan under promisarna och kasta en boll bakom honom. När det fungerar bra var för sig är det dags att sätta ihop dem, blåsa stoppsignal (en lång) ge handtecken och sittkommandot belöna sen med boll bakom. När jag märker att han börja sätta sig innan muntliga sittkommandot kommer plockar jag bort det muntliga kommandot. Sen är det dags att lägga på störningar och avstånd.

Jaktfot- Den skiljer sig från vanliga fotgåendet. Man vill ha samma position men ingen ögonkontakt. Hunden ska vara uppmärksam och titta på allt som händer runt den men inte avvika från sin position. Kriterierna är i stort sätt samma som transporterna i skyddet.

Det finns en skillnad. Hunden måste inte framföras på vänster sida utan det går lika bra med höger sida. Jag funderar väldigt mycket på att ha jaktfoten på höger sida så han ska kunna skilja ännu lättare på de olika varianterna. På promenaderna är hans plats på höger sida i vårt vardagsfot och när han går i koppel. Diesel går på vänster sida.

Jag har inte riktigt bestämt mig än. Jag måste nog prova först innan jag bestämmer mig för vilken sida jag vill ha honom på.

Avlämningar- utan superbra avlämningar har man ingen möjlighet att utveckla jaktapporteringen med t ex bra markeringar och sök. Då blir det ju ingen inlärning av markeringar eller sök utan avlämningar.

Markeringar- Tänkte använda kommadot "Ja" istället för apport för att skilja det från lydnadsapporteringen.

Det bästa är om man är två och tränar detta från början så man får det mera likt prov/jakt. Dessutom är kast från föraren uppstressande.

Syrran och jag gjorde tre markeringar innan vi åkte från Lidingö. Han var mycket uppmärksam och nyfiken på vad syrran gjorde. Han var fri vid min sida. Jag höll bara en hand på bröstet så han inte skulle sticka innan mitt kommando. Jag vill inte ha någon ögonkontakt i jaktapporteringssammanhang därför kommer jag vänta med att sätta ner honom tills han förstår att han ska titta framåt på vad som händer.

Uppmärksamhetskommando- Anna tycker det är bra att lära in ett sådant. Då kan man säga till hunden att var med ordentligt på vad som händer i terrängen och på detta sätt undvika onödiga missar i t ex markeringsarbetet.

Jag har bestämt mig för att använda ordet "pass" som uppmärksamhetskommando. Ligger naturligt i munnen på mig eftersom jag använder det på Diesel i bevakningarna i skyddet. Jag upprepade det flera gånger under tiden syrran gick ut i terrängen. Hade tänkt att befästa det på detta sätt.

Sökarbete- Ett bra sätt allt lära in detta på tyckte Anna var att ta till en medhjälpare (syrran   ) som går en bit ut i skogen och kliver runt, kvakar och lägger ut dummiesar. Första gången kan hunden få se något kast men då i början så det inte blir en markering. Sen läggs bara dummiesarna ut utan kast för att inte få för mycket stress. I början återvänder man till samma område för sökövningarna. När man märker att hunden börjar förstå minskar man ner på synintrycken.

När det fungerar flyttar man till ett annat område men gärna i närhet. Sen kan man börja prova nya marker fortfarande med synintryck som fort ska minskas ner för att undvika stress.

I början lägger man många dummiesar tätt men inte så tätt att hunden blir frestad att byta. Sen kan man minska ner på dem och öka avståndet. Det är viktigt att man utvecklar söket med en svårighet i taget så man inte både t ex drar ner på synintrycket och glesar ut dummiesarna.

Dessa saker fick jag tipset om att lägga ner allt arbete på. Linjetag, utkommando och dirrigeringar kan vänta. De kommer inte fören i senare i provsammanhang. Min träningsplanering är också grunderna. Utan grund ingen topp!

Jag är supertacksam för den teoretiska hjälp av min uppfödare. Precis vad jag behövde för att få en kick och börja träna jakten mer än vi gjort tidigare. Stort tack Anna!


Ikväll hade jag tänkt att träna i Velamsunds ridhus, men ödet ville annorlunda. I morse var Diesel dålig i magen och har varit hängig hela dagen. Känns fortfarande inte bra nu på kvällen... Inge kul. Får se hur han mår i morgon.


Av Annika Westerlund - 4 mars 2011 07:02

Somnade som vanligt vid sju, sov till ett, åt och fick ny blöja. Somnade sedan om direkt och sov till halv sju. Perfekt! Han är en lite pärla min älskade gullunge.

Av Annika Westerlund - 3 mars 2011 17:45

Pelle har sovit i vårt pannrum/garderobsrum/duschrum. Efter lite drygt en månad inser vi att det inte fungerar. När Jocke jobbar sent får antingen strunta i att dusch eller göra det i mörkret och om morgonen så vaknar Pelle när Jocke fönar håret i badrummet (man går igenom badrummet för att komma till pannrummet). Vi var tvungna att hitta en annan lösning!

I morse när Pelle inte ville somna om efter att Jocke hade åkt (tjugo över fem   ) bestämde jag mig för att göra om matrummet på övervåningen till Pelles rum. Innan jag bestämde mig var jag tvungen att göra ett ljudtest. Jag satte Pelle i babysittern i matrummet och gick själv ner och la mig i min säng. Efter en stund nös han och sen jollrade lite och jag hörde båda. Puuh, det kommer alltså att fungera att ha Pelles rum på övervåningen. Jag var orolig för att jag inte skulle höra honom när han vaknar på nätter/mornar, men det behöver jag inte vara. 

Matbord och stolar får plats i vardagsrummet om jag flyttar in det stora skåpet(det innebär att jag måste tömma det helt först för det väger bly bara själva skåpet) och fotöljen i Pelles rum. Jag måste även ta bort ett skåp och en hylla från matrummet (de la jag upp på vinden). Det blev också lite andra små grejer typ prydnadssaker mm som måste flyttas,slängas eller bäras upp på vinden. Passade även på att slänga alla våra gamla VHS filmer som stog i stora skåpet. 

När Pelle somnat om vid halv nio skred jag till verket och när han vaknade igen vid ett var jag nästan klar. Snacka om att jag hade hållit ett högt tempo! Jag var svettig och vrålhungrig! Nu hade jag bara en timme på mig att mata Pelle, fräscha till mig och slänga mig in i bilen för klockan två skulle jag vara hos sjukgymnasten med hälsporren. Jag hann!

När jag kom hem igen fick Pelle ligga själv i sitt babygym medans jag fixade till det sista och sen slängde i mig lite mat. Tur att det fanns rester!!! Så här blev det när det blev klart:


Det stora, tunga skåpet! Gammalt är det också, från 1789.


 

Nya matrummet! Nu när vi hunnit ät vid vårt nya matrum är vi mer än nöjda! Mycket bättre än när de stog inne i rummet!


    

Pelles nya rum, fd matrummet. Det här var mitt flickrum fram till syrran flyttade hemifrån och jag fick flytta ner till "gäststugan".



  

Tavlan med alla djuren är Noaks Ark. Den har min mamma sytt och den har hängt både i syrrans och mitt rum när vi var små.  


Jag är mycket nöjd med både Pelles rum och vårt nya matrum. När vi får in lite extra pengar ska vi tapetsera om i Pelles rum. Det syns inte på bilden men tapeten är ganska skamfilad, men det är ett senare projekt. Nu hoppas vi att Pelle ska trivas och sova bra i sitt nya rum! Jag återkommer med rapport hur det gick i natt.

Av Annika Westerlund - 2 mars 2011 15:30

Efter inspiration av mina träningskompisar tog jag med mig kameran och filmade min träning igår. Tyvärr är vår videokamera lite trasig (någon har tappat den i golvet   ) så jag filmar med vanliga kameran. Därav kan man bara filma typ tio minuter och kvaliten är inte den bästa, men huvudsaken att man ser vad som händer.

Jag har aldrig använt Windows Movie Maker men igår tog jag mig tid att klippa ihop en film från träning. Intressant att titta på! Han har en hel del fuffens för sig när jag har ryggen till. Flyttar sig när jag lämnar honom för inkallning, flyttar sig efter sättandet under gång. Mao den där förbannande stadgan. På filmen gör vi kedjan sättande under gång, inkallning och rutan med belöning för stadga i rutan. Gör samma kedja två gånger och den första är klart bäst. En del ljud i transporterna, men jag räknar iskallt med att det kommer försvinna när vi kört kedjorna tillräckligt många gånger i olika situationer.



Det som är på filmen är utanför lokalen. Inomhus körde vi sedan kedjan hopp apport, metallapporten, vittringen och fjärren med belöning på nedläggandet i fjärren. Körde den kedjan tre gånger och den sista var den klart bästa. Även här upptäckte jag att det är dags att ta tag i stadgan nu i apporteringen.

Sen var det dags för fotgåendet. Provade först ett långt pass med lekbelöning i fickan. Fick några ljud efter två halter, annars tyst. Dock är jag inte nöjd med prestationen. Lite hetsig, svajar mellan att gå på två spår och rak (överlägset att kunna träna med speglar), några blicksläpp (som resulterade i "utvisning"). Ingen riktigt bra känsla med andra ord. Vi hade säkert fått 7-8 i betyg om man bortser från ljudet, men jag vill har rätt känsla också.

körde ett pass till och provade nu att belöna med godis ganska ofta (för att vara oss) och lekis två gånger. Bättre känsla, lugnare, bättre placering, helt tyst. Går dock på två spår ibland. Valde att rätta honom med hjälpa av ett "Nää, kom igen" och klapp på låret (=kommando för in med rumpan). Det gjorde att han snäppte upp sig lite till, blev rakare och mer koncentrerad. Mycket nöjd!

Summering av träningen: Belöna med godis i ff och någon gång får han lekisen. Jobba mer med rumpan in övningar för det ger bättre ff rätt igenom.

Måste träna stadga i inkallningen!! Jag ska prova att sätta en kattbjällra vid svans roten. Godkänner han det kommer jag att höra om han rör sig. Måste sätta den i svansen eftersom det bara är bakdelen han flyttar.

Träna sättande under gång, nu med bjällran i halsbandet. Han får inte rätta till sig! När han har satt sig måste han sitta stilla!

Träna stadgan i apporteringen, belöna med godis.


Jag har nu anmält mig till två tävlingar med Diesel. Lydnads trea den 26:e mars och lägre spår den 16:e april. Nu är det bara att hålla tummarna att träningen går åt rätt håll och ljudet försvinner igen.


Indy

I måndags var det valpkursdags igen. Vi klarade inte att gå fot diagonalt genom lokalen utan blicksläpp. Det var en kursare som inte var med på noterna och kastade en apportbock ca fem meter ifrån honom. Vi fick godkänt ändå, men fick i läxa att höjja fotgåendet lite till. Måste dra upp honom lite så han blir mer aktiv och träna lätt så han blir säker på sin sak. Med andra ord lätta sträckor med varierad längd med mycket lek som belöning.

Sen gick vi igenom sitt och ligg kvar. Stadga är ju inga större problem med min lilla pärla så där tyckte Anne att vi skulle lägga på svåra störningar varvat med att vara kvar längre stunder. Apporteringen ska vi bara fortsätt träna, den såg bra ut, och prova med metallapporten.

Igår så tränade vi mest fotgåendet, men även lite apportering och snabba lägganden. Jag vet inte riktigt vad det var som var tokigt igår. Kände inte riktigt igen honom. Han var lite okoncentrerad och strulig. Fick många fel, så jag fick gå tillbaka ordentligt i träningen vad det gäller fotgåendet och läggandena. Hoppas på att det var en tillfällig svacka!


Idag på promisen var Indy som vanligt. Tränade fotgåendet och kände att vi verkligen höjde momentet ett snäpp. Kul!

Diesel tränade jag ff med godis och fokus på bakdelen. Det är härligt med sol för då kan man ta hjälp av sin skugga för att se om hunden går parallellt. Gick mycket bra idag utan ljud!

Sen körde vi även stadga i sättande under gång och inkallningen. Min idé med bjällran köpte Diesel, men jag är för långt ifrån för att höra. Fick kolla bakåt istället. Kändes bra! Fick ett flytt i inkallningen och en tassflyttning i sättandet.

Presentation

Barvatorp's Mr Diesel "Diesel"

Född 20071104  

u. Barvatorp's Etzy

e. Earo av Midälvaland

 

Länk till hans tävlingar i hunddata. 

Korad 415 p

Uppflyttad högre klass spår

2:a pris Lydnadsklass Elit

Hackihäls Indiana Jones "Indy"

Född 101024

u. Kullaholm's Edla

e. Delfleet Hawk

 

Länk till hans tävlingar i hunddata.

Länk till info om honom i SBK-tävling. 

20120310 SELCH

20120511 1:a NKL B-Jaktprov

Sammanfattande kritik:

"En samarbetsvillig trevlig hund som uppvisar stor arbetslust och presterar ett arbete till stor belåtenhet."

 

 

Kurser med mig som instruktör

Lydnadskurs på Ryegate's Kennel i Eskilstuna

 

Pris: 1700 kr 

4 x 4 timmar

11/8   kl 10-15

26/8  kl 10-15

2/9    kl 10-15

30/9  kl 10-15

 

Kurs från lydnadklass 1-elit alt. brukslydnaden appell-elit. Jag hjälper er med de moment som krisar.

OBS!!!! Det finns en plats kvar om det är någon som är intresserad!!

                                                    

"Att lyckas på tävling"
 
13/10 09:00 - 16:00
20/10 09:00 - 16:00

Kursavgift: 1 000 kr
Teoretisk kurs, vi går genom vad som är viktigt att tänka på när man ska tävla förutom att kunna momenten. T ex förberedelser- mentala och fysiska, träningsupplägg för tävling, bedömningar av momenten och andra saker som är bra att veta. Kursen vänder sig främst till de som redan tävlar eller är på gång att tävla.
Priset inkluderar lunch båda dagarna.
Max antal deltagare: 20

Anmälan görs på Nacka BK's hemsida

Privatlektioner

400 kr/45 min på Nacka BK

300 kr/45 min + milersättning 20kr/mil på annan plats

 

Kurser vi ska gå

28/9 Sökkurs för Frida Wallén gång 1/2 med Diesel

19/10 Sökkurs för Frida Wallén gång 2/2 med Diesel

Diesels kommande tävlingar

9/9 Lägre sök Waxholms BK

Indys kommande tävlingar

Följande B-jaktprov i öppenklass är vi anmälda till, vi får se vilka vi kommer med på...

 

21/7 Örebro

18/8 Sala

25/8 Hallstavik

25/8 Laxå

30/8 Mjölby

30/8 Värmdö

8/9   Eskilstuna

15/9 Enköping

29/9 Stjärnhov

 

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards