Direktlänk till inlägg 26 december 2010

Hundarnas vecka som har gått

Av Annika Westerlund - 26 december 2010 12:06

Diesel

Diesel har tagit omställningen med en valp i familjen med ro. Han var mer orolig när Pelle kom hem, men det kan bero på att vi hade varit borta i nästan tre dagar.

Han var lite för hård i sina tillsägelser och för bordus i leken i början, men nu har det ordnat till sig. Visserligen har Indy tuffat på sig jätte mycket och kan vara en riktig retsticka ibland, naturligtvis ivrigt påhejjad av husse. (Husse är en retsticka själv!)

Diesel har inte fått sin långa promis varje dag denna vecka, men det är mest pga julen och inte Indy. Det är svårt att hinna med bäbis, valp, vuxen hund OCH julstök. Dessutom gick tisdagen bort till barnmorskeåterbesök och träffa prästen som ska döpa Pelle den 8:e jan.

Vi har dock hunnit med att träna lite bevakningar med släppanden och återgång till bevakning. Kriteriet var snabba släppanden och att han ska lägga sig efter släppandet + bra bett.

Köpte en bitkudde ( på rekommendation av Frida) för att förbättra betten. Han behöver bli mer explosiv i anfallet efter bevakningen och bita med full mun, vilket han inte alltid gör. Fördelen med att träna med bitkudde är att då kan man få honom att missa om han inte tar i ordentligt. Det är omöjligt med ärmen, för den går liksom inte att "gömma". Några tranporter har vi gjort också och de ser mycket bra ut när vi tränar utan figge, dvs bitkudden ligger på marken alt. vi tränar på promisarna.

Inom lydnaden har vi tränat inkallning med ställande och läggande, kryp, framförgående, lite fot och fjärren. Allt känns bra, jag har bara pillat med små detaljer som kan bil bättre i krypet (starterna) och framförgåendet (fotgåendet ibörjan och att inte dra). Krypstarterna blev bättre fort, men framförgåendedetaljerna måste jobbas med mera. Han har en mycket bra attityd i alla träningspassen.

Han har blivit mycket lugnare inomhus sen Indy kom och pockar inte på uppmärksamhet som han brukar, så nu är det bara att hålla tummarna för att det kommer hålla i sig.


Indy

Här händer det grejer hela tiden! Han har blivit riktigt tuff. Biter Diesel i svans och öron och far kring som ett skollat troll emellan åt. Ute är det hejbaberiba på tomten, men lite lägre profil utanför.

Vi har varit på vår första promis (typ 10 min) och det var spännande och läskigt på samma gång. Mest framåt var han på den sträcka som är genom skogen.

Rumsrenheten går framåt hela tiden och nu springer han till hallen när han blir kissnödig. Men är man inte med då och öppnar dörren DIREKT, så kommer kisset på hallgolvet. Det har bara blivit tre olyckor än så länge sedan han började med den vanan.

Han är otroligt kavat och frimodig. Han har en enorm kordination och balans, bl a har han gått balansgång på soffryggen. Hmmm, kanske inte så poppis hos matte. Soffan får man vara i om man ligger och tar det lugnt, inte far omkring som en galning. Vi får jobba med det.

Innan maten sitter han nu lugnt och väntar tills matte ställt ner skålen och blåst inkallningssignalen i visselpipan. Mycket duktigt tycker jag för att vara nio veckor! Vi har även börjat få igång leken lite, men det finns mycket mer att önska där. Men en bra lek tar månader att få till och valpen måste mogna lite innan den vågar ta i ordentligt.

Maria Hagströms bok "Från valp till stjärna" är beställd och jag kommer träna Indy med ledning av den.

Åkt bil har vi gjort också. Inge kul att bli skild från matte och husse och sitta i hundburen bak i bilen. Första resan var det skrik och yl mest hela tiden, så nästa resa fick Diesel vara hemma och vattensprutan kom fram. Igår gjorde han sin tredje resa med två halvdan protester ibörjan innan man gick och la sig och stor sov. Några resor till så kommer han nog vara tyst!

Jag är ofantligt nöjd med min valp!!! Han motsvarar mina förhoppningar och drömmar än så länge. Tack Anna på kennel Hackihäls för denna underbara lilla varselse!

 
 
Lindha

Lindha

26 december 2010 16:45

Härligt att allt går så bra hemmavid med valp och bebbe, och givetvis med Diesel oxå :)
Hoppas ni hade en härlig jul!
KRAM!

http://vildarna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika Westerlund - 3 augusti 2012 20:59

Jag har alltid varit så nöjd med denna bloggplats framtill för ca 1 månad sen. Då helt plötsligt försvann min header, mina typsnitt och min färger. Hur jag än gjorde gick det inte att få tillbaka dessa. Det gick inte att ändra något alls!!!!!!!!!!!!!...

Av Annika Westerlund - 14 juli 2012 18:21

Igår styrde vi kosan mot Djupdalsvallen och gruvturen. En tur som går i omväxlande mycket vacker fjällnatur och efter ungefär hälften av turen passerar man koppar och järnmalmsbrotten från 1700-talet och även de små stugor de bodde i. Turen är ca 7 k...

Av Annika Westerlund - 12 juli 2012 19:13

Ikväll gick jag ut och kastade en dubbel på ca 35 meters avstånd på "linje" gick tillbaka och skickade. Den gick bra! Gjorde några dirigeringar (som gick utmärkt) och kastade sen en ny dubbel förbi det gamla området, men en lättare som han är van ...

Av Annika Westerlund - 11 juli 2012 07:38

Det var inget vidare väder i söndags, 8 grader och lätt regn, men vi valde att ge oss ut i alla fall. Hamrafjället stog på tur, ca 9 km, 350 m höjdskillnad. Turen inleds med en brant stigning ut med Anderssjöfallet, totalt 300 trappsteg och sen forts...

Av Annika Westerlund - 8 juli 2012 22:02

I fredags eftermiddag vid halv femtiden var bilen packad och vi begav oss iväg mot Härjedalen och vår lilla stuga i Funäsdalen. Tanken var att om vi åkte vid den tiden kunde Pelle sova i bilen större delen av sträckan, då jag var orolig för hur han s...

Presentation

Barvatorp's Mr Diesel "Diesel"

Född 20071104  

u. Barvatorp's Etzy

e. Earo av Midälvaland

 

Länk till hans tävlingar i hunddata. 

Korad 415 p

Uppflyttad högre klass spår

2:a pris Lydnadsklass Elit

Hackihäls Indiana Jones "Indy"

Född 101024

u. Kullaholm's Edla

e. Delfleet Hawk

 

Länk till hans tävlingar i hunddata.

Länk till info om honom i SBK-tävling. 

20120310 SELCH

20120511 1:a NKL B-Jaktprov

Sammanfattande kritik:

"En samarbetsvillig trevlig hund som uppvisar stor arbetslust och presterar ett arbete till stor belåtenhet."

 

 

Kurser med mig som instruktör

Lydnadskurs på Ryegate's Kennel i Eskilstuna

 

Pris: 1700 kr 

4 x 4 timmar

11/8   kl 10-15

26/8  kl 10-15

2/9    kl 10-15

30/9  kl 10-15

 

Kurs från lydnadklass 1-elit alt. brukslydnaden appell-elit. Jag hjälper er med de moment som krisar.

OBS!!!! Det finns en plats kvar om det är någon som är intresserad!!

                                                    

"Att lyckas på tävling"
 
13/10 09:00 - 16:00
20/10 09:00 - 16:00

Kursavgift: 1 000 kr
Teoretisk kurs, vi går genom vad som är viktigt att tänka på när man ska tävla förutom att kunna momenten. T ex förberedelser- mentala och fysiska, träningsupplägg för tävling, bedömningar av momenten och andra saker som är bra att veta. Kursen vänder sig främst till de som redan tävlar eller är på gång att tävla.
Priset inkluderar lunch båda dagarna.
Max antal deltagare: 20

Anmälan görs på Nacka BK's hemsida

Privatlektioner

400 kr/45 min på Nacka BK

300 kr/45 min + milersättning 20kr/mil på annan plats

 

Kurser vi ska gå

28/9 Sökkurs för Frida Wallén gång 1/2 med Diesel

19/10 Sökkurs för Frida Wallén gång 2/2 med Diesel

Diesels kommande tävlingar

9/9 Lägre sök Waxholms BK

Indys kommande tävlingar

Följande B-jaktprov i öppenklass är vi anmälda till, vi får se vilka vi kommer med på...

 

21/7 Örebro

18/8 Sala

25/8 Hallstavik

25/8 Laxå

30/8 Mjölby

30/8 Värmdö

8/9   Eskilstuna

15/9 Enköping

29/9 Stjärnhov

 

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Skapa flashcards